Οι Foo Fighters απέτισαν φόρο τιμής στον Steve Albini το βράδυ της Πέμπτης 9 Μαΐου κατά τη διάρκεια συναυλίας τους στη Βόρεια Καρολίνα.

Πριν ξεκινήσουν να παίζουν το “My Hero”, ο frontman των Foo Fighters, Dave Grohl, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Steve Albini στο “In Utero”, είπε στο κοινό: «Απόψε, θα ήθελα να αφιερώσω αυτό το τραγούδι σε έναν φίλο που χάσαμε τις προάλλες, τον οποίο γνωρίζω εδώ και πάρα πολύ καιρό. Και μας άφησε πολύ νωρίς. Είμαι σίγουρος ότι άγγιξε τις ζωές όλων σας. Μιλάμε για τον Steve Albini. Για όσους από εσάς γνωρίζετε, ξέρετε. Όσοι δεν ξέρετε, απλά θυμηθείτε αυτό το όνομα: Steve Albini. Ας τραγουδήσουμε λοιπόν αυτό το τραγούδι γι’ αυτόν».

Σε παλαιότερη συνέντευξή του το 2013, ο Dave Grohl είχε δηλώσει σχετικά με τη συνεργασία των Nirvana με τον Albini για τη συνέχεια του “Nevermind”: «Ήταν ένας από τους ήρωές μας, φίλε. Ήταν μεγάλη υπόθεση να μπορέσουμε να κάνουμε έναν δίσκο μαζί του. Είχα τους δίσκους των Big Black και λάτρευα το “Surfer Rosa”. Το να κάνω έναν δίσκο μαζί του ήταν μεγάλη υπόθεση.

Ο Dave Grohl και ο Steve Albini συναντήθηκαν ξανά, όταν οι Foo Fighters ηχογράφησαν το κομμάτι “Something From Nothing”

Και παραδέχομαι ότι όταν μπήκαμε εκεί μέσα, ήμουν τρομοκρατημένος γιατί η φήμη του ήταν ότι είναι πολύ κυνικός, ισχυρογνώμων – και άκουσα ιστορίες ότι συγκροτήματα του έστελναν το single τους και του ζητούσαν να κάνει τον επόμενο δίσκο τους και εκείνος το έσπαγε και το έστελνε πίσω χωρίς γράμμα. Τέτοια πράγματα. Όπως, “Θεέ μου, είναι ο Kurtz της μουσικής βιομηχανίας! Αυτό είναι τρελό, έχει ξεφύγει πολύ και το έχει χάσει!”. Και μετά φτάνουμε εκεί και είναι σαν γατούλα. Είναι ο πιο γλυκός άνθρωπος στον κόσμο και περάσαμε τέλεια. Τα πηγαίναμε πολύ καλά μαζί, γιατί είμαστε και οι δύο κάπως χαζοί».

O Dave Grohl των Foo Fighters με τον Steve Albini

Ο Dave Grohl και ο Steve Albini συναντήθηκαν αργότερα ξανά στο Steve’s Electrical Audio στο Σικάγο, όταν οι Foo Fighters ηχογράφησαν στο στούντιο το κομμάτι “Something From Nothing” από το άλμπουμ “Sonic Highways” του 2014.

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.