Το “Purge” μουσικά, επανεξετάζει και επικαιροποιεί έννοιες που εξερευνήθηκαν στο “Pure” του 1992. Grooves βγαλμένα από μία άλλη δεκαετία, περασμένα από το φίλτρο των Godflesh τα οποία δημιουργούν κάτι που εξακολουθεί να είναι μοναδικό και φουτουριστικό. Minimal και maximal συγχρόνως.

Οι Godflesh μετά από έφτα χρόνια επιστρέφουν στην Ελλάδα

Η 3 Shades of Black & το Temple παρουσιάζουν την επιστροφή των θρυλικών Godflesh εφτά χρόνια μετά την παρθενική τους εμφάνιση στην Ελλάδα

Οι Godflesh διατηρούν την ηχητική τους ταυτότητα, αυτήν τη “feelbad” αίσθηση. Από τον τίτλο και μόνο το Purge παραπέμπει άμεσα στο πώς ο Justin K Broadrick χρησιμοποιεί αυτή τη μουσική ως προσωρινή ανακούφιση από το PTSD του. Ένα ταξίδι στο οποίο βρίσκεται από τότε που άρχισε να δημιουργεί μουσική και να αισθάνεται μόνος και παρείσακτος σε οποιαδήποτε “σκηνή” ή “ομάδα” από την παιδική του ηλικία και σε όλη την ενήλικη ζωή του.

Οι προπαραγγελίες έχουν ξεκινήσει και είναι διαθέσιμες εδώ

Οι Godflesh του δίνουν τα μέσα για να εκφράσει μία ζωή που ένιωθε παρεξηγημένος και συγκλονισμένος από την υπερευαισθησία. Το συγκρότημα είναι το όχημα που του δίνει μία αίσθηση κάθαρσης και υπέρβασης- ένας τρόπος να επικοινωνήσει την υπερφόρτωση και τη συνεχή απογοήτευση για την ανθρώπινη κατάσταση και την κατάχρηση της εξουσίας από τον άνθρωπο και τα συστήματα που μας αλυσοδένουν.

Godflesh, Purge, album cover, 2023
Godflesh, Purge, album cover, 2023

Το δίδυμο των Godflesh, Justin K Broadrick και Ben Green, θεωρείται μία κομβική οντότητα στον κόσμο της “heavy” μουσικής, επηρεάζοντας ολόκληρες κουλτούρες της από την ίδρυση της μπάντας το 1988. Θεωρούνται πολιτιστικό σύμβολο και ο αντίκτυπός τους μπορεί να γίνει αισθητός σε όλες τις γενιές του βαρύ ήχου, τόσο του mainstream όσο και του underground. Τους αποδίδεται ότι ήταν ένα από τα πρώτα συγκροτήματα που διασταύρωσαν την παλιά βρετανική industrial μουσική με το downtuned πρωτόγονο minimal metal, πρωτοστατώντας άθελα τους στον ήχο του industrial metal. Ωστόσο, το συγκρότημα έχει να προσφέρει πολλά περισσότερα από αυτό που υπονοεί ο όρος αυτός.

Purge - Tracklist

1. Nero
2. Land Lord
3. Army of Non
4. Lazarus Leper
5. Permission
6. The Father
7. Mythology of Self
8. You Are the Judge, the Jury, and the Executioner

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Artist: Godflesh

Album: Purge

Release Date: 09/06/2023

Label:Avalanche Recordings

Godflesh: G.C. Green (Μπάσο), Justin Broadrick (Κιθάρα, φωνή, drum programming)

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολουθήστε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Mastodon, Pinterest, Spotify και YouTube.