Το “New Heaven”, o νέος δίσκος των INTER ARMA, είναι μια απόδειξη της δύναμης της επιμονής, από πάνω μέχρι κάτω. Είναι βαρύ με πυκνά στρώματα doom, death και black metal και περιστασιακά αφήνει κομμάτια φωτός να γλιστρήσουν μέσα, φευγαλέες υπενθυμίσεις για να συνεχίσεις μέσα στην αναταραχή.

Το νέο άλμπουμ σηματοδοτεί μια απότομη στροφή για το συγκρότημα, παρουσιάζοντας μερικά από τα πιο ακραία και αγωνιώδη τραγούδια που έχουν αποκαλύψει ποτέ οι INTER ARMA. Γνωστοί για την κινηματογραφική τους εκδοχή στο sludge, οριακά ψυχεδελικοί, η μπάντα από το Ρίτσμοντ διευρύνει τη δυναμική της, ακροβατώντας μεταξύ της παλλόμενης ορμής και της στροβιλίζουσας λήθης. Το New Heaven καταδεικνύει τι πραγματικά μπορούν να είναι οι INTER ARMA.

Tο ομώνυμο κομμάτι, με το φρικιαστικό lead riff, είναι αποτέλεσμα της πρόκλησης του T.J. Childers προς τον εαυτό του να γράψει ένα παράφωνο κομμάτι, το οποίο τελικά να είναι καλό. Το τραγούδι εξελίσσεται σπειροειδώς με όχημα ένα τιμωρητικό death metal μοτίβο. Εν τω μεταξύ, ο τραγουδιστής Mike Paparo ακούγεται πιο απειλητικός από ποτέ πατώντας πάνω σε έναν απίστευτα περίπλοκο ιστό από riffs και ρυθμούς. Από την αρχή, το “New Heaven” και το εναρκτήριο ομώνυμο κομμάτι δείχνουν ότι οι INTER ARMA είναι αποφασιμένοι.

Οι οξυδερκείς και ενσυναισθητικοί στίχοι του Paparo για τα αθώα θύματα του πολέμου, του εθισμού και της κοινωνικής απάθειας επιβεβαιώνουν αυτήν την αίσθηση. “You stared into the brutish jaws of strife’s heartless device”, κραυγάζει σε μία από της έκρηξεις του κατά τη διάρκεια του “The Children the Bombs Overlooked“, ενός κομματιού στα τέλη του άλμπουμ.

INTER AMRA, New Heaven, band photo

Αν και πρόκειται για έναν ακόμη θρίαμβο των INTER ARMA, δεν είναι ένα άλμπουμ που έχει σκοπό να προσφέρει κάποια διαβεβαίωση ότι όλα θα πάνε καλά. Αντιθέτως, πρόκειται για έναν δίσκο που αφορά την αντοχή στα αγκάθια και που διαρκεί αρκετά για να κάνει κάτι βαθύ και ειλικρινές.

Artist: Sober On Tuxedos

Album: Good Intentions

Label: Heaven Music

Release Date: 11/12/2020

Genre: Nu Metal, Metalcore

Artist: INTER ARMA

Album: New Heaven

Label: Relapse Records

Release Date: 26/04/2024

Genre: Sludge Metal, Post Metal

1. New Heaven

2. Violet Seizures

3. Desolation’s Harp

4. Endless Grey

5. Gardens in the Dark

6. The Children the Bombs Overlooked

7. Concrete Cliffs

8. Forest Service Road Blues

Producer: Mikey Allred

INTER ARMA: Mike Paparo (Φωνή), Steven “Dirt” Russell (Κιθάρα), Joel Moore (Μπάσο), T.J. Childers (Τύμπανα), Trey Dalton (Κιθάρα)

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.