Οι ΜΕΜΦΙΣ, επιστρέφουν στην Αθήνα μετά από καιρό και για πρώτη φορά στη σκηνή του Κυττάρου, για να γιορτάσουν ζωντανά, μαζί με τους οπαδούς τους, 10 χρόνια δημιουργίας και δράσης!

Οι ΜΕΜΦΙΣ δημιουργήθηκαν το 2013 από μέλη με εμπειρία και ιστορία στο χώρο του ακραίου μέταλ ήχου (Psychο Choke, Vain Velocity, Less Than Human, Natvre’s) και συμφώνησαν να πειραματιστούν πάνω σε μελωδίες, ρυθμούς και στίχους που μπλέκουν τις σύγχρονες δυτικές επιρροές μαζί με τα εγχώρια βιώματα. Alternative rock/metal αισθητική, ethnic στοιχεία και ο ελληνικός στίχος διαμορφώνουν τον ιδιαίτερο και ξεχωριστό χαρακτήρα του συγκροτήματος.

Το 2014 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ της μπάντας “Όπως αλλάζουν οι εποχές”. Ενώ την άνοιξη του 2017 ακόλουθησε το “Ο Ιχνηλάτης που κυνηγούσε το θάνατο”. Η πανδημία βρήκε τους ΜΕΜΦΙΣ να κυκλοφορούν το τρίτο τους στούντιο άλμπουμ με τίτλο “Tο σκοτάδι εντός μου”. Ένα άλμπουμ σύμμαχο και πηγή δύναμης στις μέρες απομόνωσης που ακολούθησαν. Μέσα στο 2023 κυκλοφόρησαν 2 singles το “Ωχρά Έρις” και το “Σαν πυρσός” που αποτελούν την νέα ηχητική σφραγίδα της μπάντας.

Οι ΜΕΜΦΙΣ  δεν περιορίζονται αυστηρά σε κάποιο συγκεκριμένο μουσικό είδος. Σε πρώτο πλάνο βάζουν την αίσθηση ελευθερίας και δημιουργίας κάτι πηγαίου και αυθεντικού. Έχουν κατεφέρει να αποτελούν μία από τις πολύ πρωτότυπες και δυνατές παρουσίες της ανεξάρτητης rock/metal σκηνής της χώρας. Η ένταση που διακρίνει το σχήμα στα live του, τα καθιστά μία ανεπιφύλακτη και εγγυημένη πρόταση για τους απανταχού μουσικόφιλους και την κάθε εμφάνιση τους, μία εμπειρία, την οποία δεν πρέπει να χάσει κανείς!

Artist: Sober On Tuxedos

Album: Good Intentions

Label: Heaven Music

Release Date: 11/12/2020

Genre: Nu Metal, Metalcore

ΜΕΜΦΙΣ: Αλκής Κεχαγιάς (Φωνή), Joe FK (Κιθάρα), Δημήτρης “mitch” Οικονόμου (Μπάσο), Giorgio Serra (Τύμπανα)

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.