Οι Grails είναι μια μπάντα που περιγράφεται ευκολότερα ως “ανήσυχη”. Έχουν αντισταθεί επίμονα στα κοινότυπα κλισέ της οργανικής μουσικής και κινούνται διαρκώς προς νέα ηχητικά σύνορα. Δημιουργούν βαθιές ηχητικές υφές, γεμάτες με επικές μουσικές στιγμές και εξωτικά όργανα. Οι Grails φέρουν ηχητικές αντηχήσεις από κλασικά συγκροτήματα πολλών ειδών, αλλά συνδυάζουν τα διάφορα είδη αρμονικά σε ένα έργο, υπό μία ομπρέλα μουσικής ελευθερίας.

Είναι διάσημοι περιηγητές της φανατικής συλλογής δίσκων του underground. Ικανοί να υβριδοποιήσουν τη διαφορετική τους μουσική κληρονομιά (από τους Ventures έως την Tibetan Crime-Jazz) με κομψότητα και αυτοπεποίθηση, δημιουργώντας νέες γλώσσες από είδη που κανείς δεν φανταζόταν ότι θα μπορούσαν να εναρμονιστούν.

Οι Grails που συμπλήρωσαν 20 χρόνια ζωής, επιστρέφουν στην Αθήνα
Οι Grails που συμπλήρωσαν 20 χρόνια ζωής, επιστρέφουν στην Αθήνα

Από την πρώτη τους ενσάρκωσή το 2003 με το “Burden of Hope” στη Neurot Recordings, μέχρι και το περσινό “Anches En Maat” στην Temporary Residence και μετά από 20 χρόνια πορείας και 6 χρόνια απουσίας απ’τις αθηναϊκές συναυλιακές σκηνές, οι συγκλονιστικοί Grails επιστρέφουν στην Ελλάδα για μια μεγάλη συναυλία στο Ναό της Αθήνας.

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Grails: Alex Hall, Emil Amos 

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.