Πολλοί όταν ακούν Βραζιλία και Metal, αμέσως πηγαίνει ο νους τους στους Sepultura και από εκεί και πέρα το κενό.

Υπάρχουν όμως και αυτοί που γνωρίζουν ότι στη Λατινική Αμερική, και ειδικά στη Βραζιλία, υπάρχει μία Black/Death Underground σκηνή η οποία είναι τόσο μοναδική και ξεχωριστή! Οι Mystifier στο Black και οι Sarcofago στο Death είναι οι πρωτεργάτες, οι κυριότεροι εκφραστές της σκηνής αυτής από τις αρχές των ’90s

Mystifier: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Οι πρώτοι λοιπόν, μετά από περισσότερα από 30 χρόνια από το ντεμπούτο τους, έρχονται για πρώτη φορά στη χώρα μας. Για δύο συναυλίες μυσταγωγία στις ανίερες τέχνες. Τις οποίες υπηρετούν από το 1990, όντας από τα πρώτα σχήματα παγκοσμίως που κύλησαν στην άβυσσο του Black/Death ήχου.

Οι Βραζιλιάνοι Mystifier έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Οι Βραζιλιάνοι Mystifier έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Σε αυτόν τον ήχο δεν θα βρεις υπερηχητικές ταχύτητες και τεχνικά μέρη. Εδώ έχουμε να κάνουμε με νοσηρή ατμόσφαιρα, με ζόφο και αποθέωση του Cult.

Οι συναυλίες τους είναι μία μύηση στο οccult , ακολουθώντας την Protogoni Mavri Magiki Dynasteia (ο τίτλος από το τελευταίο τους Album του 2019) της οποίας τα βάθη εξερευνούν για 33 χρόνια. Αυτός ο τίτλος στα ελληνικά, δείχνει και το δεσμό της μπάντας, αλλά και της σκηνής της Λατινικής Αμερικής γενικότερα, με την Ελληνική ανίερη σκηνή των ’90s.

Emperor | Towards Their Pantheon

Οι Emperor δεν είναι απλά μία black metal μπάντα, είναι το σχήμα που άλλαξε τον ήχο του είδους για πάντα, και πιθανότατα, το γκρουπ που υπηρέτησε το είδος καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον

Οι Mystifier ανυπομονούν να παρουσιάσουν ζωντανά τα ανοσιουργήματά τους στο ελληνικό κοινό. Το οποίο καλείται να τους ακολουθήσει, σε δύο μοναδικές συναυλίες. Μέχρι τέλους!

Εμείς να πούμε ότι την παράνοια και τη νοσηρή ατμόσφαιρα των Mystifier δεν τη συναντάς πλέον εκεί έξω. Έρχονται από άλλη εποχή, έρχονται να προσδιορίσουν τις έννοιες “True” και “Cult”.

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Mystifier: Beelzeebubth (Κιθάρα), Sorcerer Do’Urden (Μπάσο, πλήκτρα, φωνή), Kaverna (Κιθάρα), Apophys (Τύμπανα)

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Mastodon, Pinterest, Spotify και YouTube.