Πέρυσι, οι Satyricon κυκλοφόρησαν μια 56λεπτη σύνθεση, το “Satyricon & Munch” σε συνεργασία με το παγκοσμίου φήμης μουσείο Munch στο Όσλο της Νορβηγίας. Η μουσική που δημιούργησαν για τις αναγκές αυτής της συνεργασίας τους, ξεπέρασε κάθε όριο της μουσικής των Νορβηγών. Πριν από αυτό, ο τελευταίος δίσκος των Satyricon, το “Deep Calleth Upon Deep“, είχε κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2017.

Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου, οι Satyricon έδωσαν την ακόλουθη ενημέρωση μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσουμε ότι θα επιστρέψουμε στη σκηνή, για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια, το καλοκαίρι του 2024. Θα επικεντρωθούμε στa ευρωπαϊκά φεστιβάλ και δεν έχουμε προς το παρόν σχέδια για άλλες εμφανίσεις.

Οι Satyricon ανακοίνωσαν ότι το καλοκαίρι θα επιστρέψουν στις περιοδείες
Οι Satyricon ανακοίνωσαν ότι το καλοκαίρι θα επιστρέψουν στις περιοδείες

Αυτή τη στιγμή, δουλεύουμε πάνω σε νέο άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει τον Μάιο του 2024.

Η καλλιτεχνική έκθεση και το άλμπουμ “Satyricon & Munch”, ήταν ένα έντονο και πολυδάπανο project.  Πλέον αποτελεί παρελθόν και δουλεύουμε πάνω σε νέα πράγματα εδώ και σχεδόν έναν χρόνο. Θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να τα μοιραστούμε μαζί σας σύντομα.

Ανυπομονούμε πραγματικά να παίξουμε τόσο νέα όσο και παλιά τραγούδια και να σας ακούσουμε να τα τραγουδάτε για άλλη μια φορά.

Θα δημοσιεύσουμε όλες τις ημερομηνίες των εμφανίσεων μας μόλις επιβεβαιωθούν!»

Νομίζω ότι μια μπάντα όπως οι Satyricon είναι υποχρεωμένη να αναζητά νέα μουσικά εδάφη και να ανανεώνεται συνεχώς

Τον Ιούλιο του 2022, ο ντράμερ των Satyricon, Kjetil-Vidar “Frost” Haraldstad, μίλησε στο Heavy New York για το πώς αυτός και o Satyr έχουν προοδεύσει μουσικά από την ίδρυση της μπάντας μέχρι σήμερα: «Όπως το βλέπω εγώ, οι Satyricon εξελίσσονται συνεχώς. Πάντα τονίζαμε το νόημα της δημιουργικότητας και της καινοτομίας. Βλέπουμε το black metal ως ένα είδος που γεννήθηκε μέσα από τη δημιουργικότητα. Γεννήθηκε μέσα από μπάντες που τόλμησαν να πάνε εκεί που δεν είχαν πάει άλλες μπάντες πριν από αυτές. Πήγαν τα πράγματα πιο μακριά με πολλούς τρόπους, έκαναν τη μουσική τους πιο σκληρή και πιο ωμή από οτιδήποτε είχε γίνει πριν. Έφεραν ένα σκοτάδι στη μουσική που δεν υπήρχε πριν.

O Frost υποστήριξε λοτι οι Satyricon πρέπει να εξελίσσονται συνεχώς, καθώς είναι στη φύση του black metal
O Frost υποστήριξε λοτι οι Satyricon πρέπει να εξελίσσονται συνεχώς, καθώς είναι στη φύση του black metal

Πολλές από αυτές τις μπάντες έδειξαν ένα μεγάλο πρωτοποριακό πνεύμα εισάγοντας στη μουσική νέα στοιχεία. Αυτά τα στοιχεία ήταν πολύ σημαντικά και μέσω των Satyricon προσπαθούσαμε πάντα να τα καλλιεργούμε και να τα κάνουμε πραγματικά μέρος του μουσικού μας DNA. Aυτό είναι το σημείο εκκίνησής μας. Πάντα θα εξελισσόμαστε, κάποιες φορές αυτό θα γίνεται απότομα και άλλες αργά.

Νομίζω ότι μια μπάντα όπως οι Satyricon είναι υποχρεωμένη να αναζητά νέα μουσικά εδάφη και να ανανεώνεται συνεχώς. Επίσης, μας βγαίνει φυσικά να αναζητούμε νέους τρόπους δουλειάς και να βλέπουμε πώς θα φέρουμε κάτι στον ήχο μας που δεν είχαμε ποτέ πριν.»

Artist: Sober On Tuxedos

Album: Good Intentions

Label: Heaven Music

Release Date: 11/12/2020

Genre: Nu Metal, Metalcore

Satyricon: Satyr (Φωνή, μπάσο, κιθάρα, πλήκτρα), Frost (Τύμπανα)

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.