Αν σου αρέσει το γκρουβάτο και “στονεροειδές” progressive/μελωδικό hard rock, τότε μάλλον ήδη γνωρίζεις τους Truckfighters. Την «καλύτερη μπάντα που υπήρξε ποτέ», όπως αναφέρει ο Josh Homme των Queens Of The Stone Age και Kyuss στο, αφιερωμένο στους Σουηδούς, “fuzzomentary” του 2011.

Μπορεί επίσης να γνωρίζεις την ιστορία για το πώς ο κιθαρίστας NiklasDangoKällgren και ο μπασίστας και τραγουδιστής OskarOzoCedermalm βρέθηκαν να ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα παλιό προβάδικο του Örebro πίσω στο 2001 και για το πώς το πρώτο τραγούδι που ηχογράφησαν ποτέ, το “Desert Cruiser”, μετατράπηκε σε ύμνο της desert rock σκηνής.

Έχοντας κυκλοφορήσει 5 full-length άλμπουμ και με sold-out συναυλίες σε τέσσερεις ηπείρους στο ενεργητικό τους, οι Truckfighters εξελίχθηκαν σε θεμέλιο λίθο του “stoner rock/metal, με τους fans τους σε όλο τον κόσμο να απολαμβάνουν τα γεμάτα ενέργεια σόου και τους fuzzy ήχους τους.

Μπορεί μετά από 20 και πλέον χρόνια οι Truckfighters να έχουν πατήσει φρένο όσον αφορά τις περιοδείες τους. Μπορεί να μην ταξιδεύουν το ίδιο εκτεταμένα όπως παλιότερα, όμως συνεχίζουν να έχουν… πατημένο το γκάζι κατά τη διάρκεια των ζωντανών τους εμφανίσεων, οι οποίες είναι καλύτερες και πιο φαζαριστές από ποτέ!

10 χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση, οι Truckfighters επιστρέφουν στην Ελλάδα
10 χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση, οι Truckfighters επιστρέφουν στην Ελλάδα

Οι Truckfighters έρχονται για την πρώτη τους headline συναυλία στην Αθήνα μετά από μια δεκαετία, στον «γνωστό τόπο του εγκλήματος». Στο θρυλικό υπόγειο των Εξαρχείων, το An Club. ενώ είχε μεσολαβήσει το 2016 η συμμετοχή τους στο Desertfest Athens, πλάι σε ονόματα όπως οι Red Fang και οι 1000mods.

Είπαν για τους Truckfighters:

The best band that’s ever existed.” – Josh Homme of QOTSA, Kyuss
Truckfighters blast your ears with their unique take on modern rock.” – Metal Hammer
The power and charm to make society grind to a halt…” – Kerrang!
Putting more rock energy into a single performance than a good proportion of bands do into a career’s worth of shows…” – Terrorizer

Και όπως αναφέρουν και οι ίδιοι: Δεν μπορείς να ξεφύγεις από αυτό που πραγματικά είσαι!

Artist: Sober On Tuxedos

Album: Good Intentions

Label: Heaven Music

Release Date: 11/12/2020

Genre: Nu Metal, Metalcore

Truckfighters: Niklas “Dango” Källgren (Κιθάρα), Oskar “Ozo” Cedermalm (Μπάσο, φωνή)

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.