Οι heavy/power metallers Subfire είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ τους με τίτλο Blood Omen”, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 17 Μαΐου 2024 από την Symmetric Records.

Το concept του άλμπουμ πραγματεύεται με τον Sinner να βρίσκεται τον 16ο αιώνα στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου αναζητώντας πάντα την ύπαρξη μιας ανώτερης δύναμης, αυτής που αποκαλούν Θεό. Θα βρει αυτό που ψάχνει; Θα το ανακαλύψουμε.

Την παραγωγή και τη μίξη του άλμπουμ έχει αναλάβει για άλλη μια φορά ο Bob Katsionis (Stray Gods, Warrior Path, ex-Firewind) ενώ το mastering το έχει κάνει ο Νάσος Νομικός της VU Productions. Το Blood Omen” περιλαμβάνει επίσης την guest εμφάνιση του χαρισματικού Ralf Scheepers των Primal Fear

Οι Subfire μετά από αρκετά χρόνια δισκογραφικής σιγής επιστρέφουν τον Μάιο με το "Blood Omen"

Το εντυπωσιακό εξώφυλλο έχει δημιουργηθεί από τον Αλέξη Αλιφραγκή (Perverend SlumberSlut), ο οποίος στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με σχήματα όπως Obduction, For Dozen Matters, Goateatgod, χαρακτηρίζοντας πλήρως την concept ατμόσφαιρα που έχει το άλμπουμ. Επίσης, έχει δημιουργηθεί ένα lyric video για το κομμάτι Samurai”, που έφτιαξε ο Μάνθος Στεργίου της ManSter Designs, γνωστός για τη δουλειά του με καλλιτέχνες όπως οι Sakis Tolis, Tardive Dyskinesia, On Thorns Lay, Jinjer, Powerwolf μεταξύ άλλων.

Οι Subfire μετά από αρκετά χρόνια δισκογραφικής σιγής επιστρέφουν τον Μάιο με το "Blood Omen"

Οι Subfire δημιουργήθηκαν το 2004 και τις πρώτες τους μέρες ηχογράφησαν δύο demo και ένα EP. Μετά από μια μακρά παύση, τον Σεπτέμβριο του 2021 το συγκρότημα κατάφερε να κυκλοφορήσει το ντεμπούτο άλμπουμ του, το Define The Sinner”, που κυκλοφόρησε από την Symmetric Records.

Το “Define The Sinner” ηχογραφήθηκε στα Sound Symmetry Studio στην Αθήνα με τον Bob Katsionis να αναλαμβάνει επίσης την παραγωγή και τη μίξη, ενώ το mastering το αναλαμβάνει ο Νάσος Νομικός της VU Productions. Το άλμπουμ έτυχε θετικής υποδοχής από τα μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο.

Artist: Sober On Tuxedos

Album: Good Intentions

Label: Heaven Music

Release Date: 11/12/2020

Genre: Nu Metal, Metalcore

Artist: Subfire

Album: Blood Omen

Label: Symmetric Records

Release Date: 17/05/2024

Genre:Heavy Metal, Power Metal

1. Tides Of Alibis

2. Rage Of Emotions

3. Samurai

4. Path Of The Assasin

5. Iga Land

6. Rise

7. Unbreakable

8. Black Edged Meitu

9. Hunter Of Dreams

Producer: Bob Katsionis

Subfire: Veandok (Φωνή), George D Larentzakis (Κιθάρα, φωνή), Rindra Rado (Μπάσο), Elias K. (Τύμπανα)

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.