Οι Ocean κυκλοφόρησαν ένα νέο single-έκπληξη, το “Preboreal” νωρίτερα τον περασμένο μήνα. Τώρα επιστρέφουν με την ανακοίνωση ενός ολοκαίνουργιου album, του Holocene, που αναμένεται στις 19 Μαΐου.

Το Holocene είναι το τελευταίο μέρος της τετραλογίας που περιλαμβάνει τα Precambrian του 2007, Phanerozoic I: Palaeozoic του 2018 και το Phanerozoic II: Mesozoic | Cenozoic του 2020. Ή όπως το θέτουν οι The Ocean, «το Holocene είναι μια αλλαγή στον ήχο μας και ένα μέρος του Phanerozoic II».

«Παρότι η χρονιά που πέρασε ήταν γεμάτη shows λόγω της περιοδείας, βρήκαμε τον χρόνο να ολοκληρώσουμε το νέο μας άλμπουμ και μετά από μια μακρά οδύσσεια μίξης και mastering (για την οποία θα σας τα πούμε όλα όταν έρθει η ώρα), δε θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ευχαριστημένοι. Το Holocene προσθέτει έναν επίλογο σε μία σειρά άλμπουμ εμπνευσμένη από την παλαιοντολογία και παρουσιάζει μια αλλαγή ταχύτητας προς τις ηλεκτρονικές σφαίρες, ενώ ταυτόχρονα εξερευνά νέα “βάθη” στον ήχο μας.

Οι προπαραγγελίες για το Holocene των The Ocean είναι ήδη διαθέσιμες εδώ.

Το Phanerozoic II τελείωσε με το κομμάτι “Holocene” και αυτό έδειχνε την κατεύθυνση των πραγμάτων που θα έρθουν, τόσο εννοιολογικά όσο και μουσικά. Το κομμάτι Holocene τελειώνει απότομα και ωστόσο συνδέεται άψογα με την αρχή του νέου άλμπουμ, τα synths στην εισαγωγή του “Preboreal”. Αυτή είναι μόνο η αρχή ενός ταξιδιού που για άλλη μια φορά θα τελειώσει σε ένα πολύ διαφορετικό μέρος από αυτό που ξεκίνησε…

Το Holocene είναι ένα παράρτημα στα δύο Phanerozoic albums και το Precambrian, ή το τελευταίο και τελικό κεφάλαιο, καθιστώντας το τετραλογία κατά μια έννοια. Αντιμετωπίζει την εποχή του Ολόκαινου, που είναι το τρέχον και συντομότερο κεφάλαιο στην ιστορία της γης, αλλά είναι ουσιαστικά ένα άλμπουμ για το άγχος, την αποξένωση, την απώλεια λογικής και κριτικής σκέψης, την άνοδο των θεωριών συνωμοσίας και την αποδόμηση των αξιών στη σύγχρονη εποχή.

The Ocean Collective, Deaprt featured image
Οι The Ocean ανακοίνωσαν το νέο τους album, το Holocene

Αφού συρθήκαμε βαθύτερα στο μουσικό μας DNA, φτιάξαμε ένα άλμπουμ που βγήκε πιο οικείο και σαγηνευτικό από τα προηγούμενα. Ένα άλμπουμ με το οποίο αμφισβητήσαμε τη συνθετική μας ρουτίνα, ένα άλμπουμ που δεν είχαμε προβλέψει, αλλά ένα άλμπουμ για το οποίο είμαστε πάρα πολύ περήφανοι. Ανυπομονούμε να το μοιραστούμε μαζί σας.»

Holocene - Tracklist

1. Preboreal

2. Boreal

3. Sea of Reeds

4. Atlantic

5. Subboreal

6. Unconformities

7. Parabiosis

8. Subatlantic

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Artist: The Ocean Collective

Album: Holocene

Release Date: 19/05/2023

Label: Pelagic Records

Genre: Post Metal

The Ocean Collective: Robin Staps (Κιθάρα), Peter Voigtmann (Πλήκτρα), Loïc Rossetti (Φωνή), David Ramis Åhfeldt (Κιθάρα)

Additional Personnel: Daniel Lidén (Μίξη)

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολουθήστε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Mastodon, Pinterest, Spotify και YouTube.