Παντοδύναμοι στο post-punk στερέωμα και γεννήτορες του γενικότερου goth κινήματος, οι Βρετανοί Sex Gang Children ξεκίνησαν να αφήνουν το αποτύπωμά τους στην μουσική, στις απαρχές των ’80s, με chart-topping singles και albums, ενώ ουκ ολίγες μουσικές τους στιγμές έτυχαν ακόμη και mainstream απήχησης, σε μία πολύ καθοριστική περίοδο για τον ήχο που αγαπάμε.

M\Με συνεργασίες με κάποιους εκ των κορυφαίων, όπως ο Marc Almond, ο Dave Ball, ο κινηματογραφικός συνθέτης Simon Boswell, ο κιθαριστικός θρύλος Mick Ronson και ο Ιταλός μαέστρος ταινιών τρόμου Dario Argento, οι SGC σηματοδότησαν μια ολόκληρη εποχή, διαμόρφωσαν με τρόπο κρίσιμο την αισθητική του ήχου και είδους που ακολούθησαν και μετέπειτα αναδημιούργησαν κι έτσι δεν λογίζονται άδικα, ανάμεσα στους κορυφαίους του σκοτεινού ήχου παγκοσμίως.

Oι Sex Gang Children δεν συμβιβάστηκαν ποτέ ως προς την προσέγγισή τους στην μουσική

Tο τελευταίο δισκογραφικό τους εγχείρημα, το εξαιρετικό και εφιαλτικά δυστοπικό “Oligarch” κυκλοφόρησε το 2021, λαμβάνοντας αποθεωτικές κριτικές από τον μουσικό τύπο και κερδίζοντας τον ενθουσιασμό του κοινού τόσο σε ΗΠΑ όσο και Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι Sex Gang Children, η μπάντα που ταύτισε όσο λίγες το όνομά της με την ορολογία "goth rock", έρχονται στην Αθήνα
Οι Sex Gang Children, η μπάντα που ταύτισε όσο λίγες το όνομά της με την ορολογία "goth rock", έρχονται στην Αθήνα

Οι Sex Gang Children δεν συμβιβάστηκαν ποτέ ως προς την προσέγγισή τους στην μουσική και την τέχνη στο όλον της και σε αυτή την επίσκεψή τους στην Ελλάδα, θα δώσουμε το παρόν, όχι μόνο για να γίνουμε μάρτυρες κλασικών τραγουδιών, όπως τα goth club favourites “Deiche“, “Sebastiane” και “Mauritia Mayer” αλλά και για να θαυμάσουμε από πρώτο χέρι τη μπάντα που ταύτισε όσο λίγες το όνομά της με την ορολογία “goth rock”.

Artist: Sober On Tuxedos

Album: Good Intentions

Label: Heaven Music

Release Date: 11/12/2020

Genre: Nu Metal, Metalcore

Sex Gang Children: Andi McElligott (Φωνή, κιθάρα), John Rigby (Μπάσο), Jerome Alexandre (Κιθάρα), Rob Stroud (Τύμπανα)

Sex Gang Children: Facebook | Instagram | Spotify | YouTube

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.