Τους Okwaho δεν μπορώ να πω πως τους γνώριζα. Βασικά μπορώ να πω ψέματα αλλά δεν είμαι τέτοιος. Θα ήθελα πάρα πολύ να μπορώ να είμαι, αλλά δεν μου πάει καθόλου. Στην επόμενη ζωή υπόσχομαι να αγοράσω και λίγη παπάτζα παραπάνω. Εκτός και αν είμαι λύκος, σαν τους φίλους μας, τότε θα συνεχίσω τα ίδια. Φυσικά και googλάρα το Okwaho, χθεσινός είμαι;

Εν πάσει περιπτώσει ο δεύτερος δίσκος των Okwaho είναι γεγονός και φέρει τον απαλό τίτλο “The Usurper Regime“. Από την πρώτη ακρόαση καταλαβαίνεις πως η μπάντα επέλεξε να αλλάξει αρκετά τον ήχο της σε σχέση με τον πρώτο της δίσκο. Μην ρωτάτε που το ξέρω, έκατσα να ακούσω και το “Okwaho”, το οποίο μάλιστα έχει και ένα λύκο στο εξώφυλλο. Kλέφτες θα γίνουν στη Google;

Στο “The Usurper Regime” οι Okwaho σκληραίνουν αρκετά τον ήχο τους. Σε περίπτωση που γουστάρετε ταμπέλες θα έλεγα πως πάμε σε doom, sludge, ακόμη και post metal μονοπάτια. Μεγάλες συνθέσεις, βαριά και ασήκωτα riffs και σπαραγμός. Η διαφορά ανάμεσα στους δύο δίσκους είναι χαώδης και αν λατρεύω κάτι είναι τους μουσικούς που δεν φοβούνται να δουλέψουν, να εμπλουτίσουν τον ήχο τους και να εξελιχθούν. Στην περίπτωση των Okwaho το ηχητικό αποτέλεσμα δικαιώνει 1000% τις προσπάθειες τους.

To album έχει διάρκεια σαρανταπέντε λεπτά και περιέχει έξι μακροσκελείς και απόκοσμες συνθέσεις με ολέθριους στίχους. Η θεματολογία που έχουν επιλέξει είναι εξαιρετική και δίνει στον ακροατή μια πραγματικά ολοκληρωμένη εμπειρία. Στεναχωριέμαι που βγήκε λίγες εβδομάδες πριν το καλοκαίρι αλλά είχα την τύχη να το πρωτοακούσω μια συννεφιασμένη και μουντή μέρα. Παρότι δεν είμαι πεσιμιστής και τον τελευταίο καιρό διανύω μια εξαιρετικη περίοδο μου ήταν αδύνατο να μη βυθιστώ στην θλίψη του “The Usurper Regime”.

Σε γενικές γραμμές το “The Usurper Regime” στέκεται καλά έχοντας ως δυνατά του χαρτιά την καλή παραγωγή, τα βαριά riffs και τους στίχους του

Είπα βυθιστώ και θυμήθηκα την αγαπημένη μου στιγμή, που δεν είναι άλλη από τα “The Mermaid A, The Journey” και “The Mermaid B. The Drowning”. Η ιστορία της Μίνας και της μητέρας της που έφυγαν από την χώρα τους και τον πόλεμο για να βρουν σωτηρία. Κανείς δεν τις ενημέρωσε πως ο δυτικός πολιτισμός έχει διαφορετική γνώμη. Εδώ έχουμε το θράσος να “βαφτίζουμε” τους συνανθρώπους μας λαθρομετανάστες. Αποκαλούμε τους πρόσφυγες λαθραίους. Υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι. Λες και είναι τσιγάρα.

To album θα μπορούσε να έχει τον εναλλακτικό τίτλο “And Ι think to myself what a wonderful hell”. Πατάς play, διαβάζεις στίχους, παίρνεις τηλέφωνο ένα γραφείο τελετών και προπληρώνεις την κηδεία σου. Μη χρεώσεις και τους δικούς σου ανθρώπους, αμαρτία είναι.

Οι στίχοι του των Okwaho στο The Usurper Regime είναι κάτι παραπάνω από έντονοι | 📷Chris Kissadjekian
Οι στίχοι του των Okawho στο The Usurper Regime είναι κάτι παραπάνω από έντονοι

Σε γενικές γραμμές το “The Usurper Regime” στέκεται καλά έχοντας ως δυνατά του χαρτιά την καλή παραγωγή, τα βαριά riffs, και τους στίχους του. Στον αντίποδα υπάρχουν στιγμές που ακροβατούν ανάμεσα στην πλήξη και την μονοτονία καθώς νιώθω πως λείπει κάποιο “καρύκευμα” που θα νοστιμίσει το φαγητό. Για παράδειγμα θα ήθελα ένα πιο απλωμένο παίξιμο όταν ανοίγουν οι συνθέσεις. Θα ήθελα λιγότερη επανάληψη και περισσότερες αλλαγές. Έχουν όλα τα εργαλεία που χρειάζονται για να δημιουργήσουν κάτι πραγματικά ξεχωριστό.

Οι Okwaho χτίσανε κάτι καινούργιο πάνω στα θεμέλια της πρώτης τους δουλειάς και είμαι βέβαιος πως θα εκτιμηθεί από τους λάτρεις του είδους. Αν συνεχίσουν να εξερευνούν τον ήχο τους θα μας απασχολήσουν ευχάριστα στο μέλλον.

The Usurper Regime - Tracklist

1. The Burden Of Thousand Murders

2. Between Ruins And Blood

3. The Mermaid A. The Journey

4. The Mermaid B. The Drowning

5. What A Wonderful Hell

6. Safe In Enslavement 10:08

7. Okwaho Black (Bonus Track)

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Artist: Okwaho

Album: The Usurper Regime

Label: Self-released

Release Date: 03/05/2023

Genre: Doom Metal, Sludge Metal

Okwaho: Andreas (Τύμπανα), Bob (Μπάσο), George (Κιθάρα, φωνή)

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Mastodon, Pinterest, Spotify και YouTube.

7.0
Score