Το 2019 μας γέμισε άψογες κυκλοφορίες σε όλα τα μουσικά είδη. Ευτυχώς το 2020 δείχνει από τις αρχές του κιόλας να θέλει να συνεχίσει αυτό το εκπληκτικό σερί πολύ καλών κυκλοφοριών. Στην προκειμένη περίπτωση αναφέρομαι στους «δικούς μας» On Thorns I Lay και το Threnos.

Oι On Thorns I Lay, για τους φίλους που δεν έχουν ιδιαίτερη επαφή με την μπάντα, είναι μια από τις πλέον σημαντικές doom/death ελληνικές μπάντες των ’90s και ενεργοί δισκογραφικά από το 1995. Το 2020 τους βρίσκει λοιπόν με την ένατη τους κυκλοφορία με τίτλο “Threnos“.

Την παραγωγή την έχει αναλάβει ο ένας και μοναδικός Dan Swano, ο άνθρωπος που διαχρονικά ό,τι πιάνει στα χέρια του το ανεβάζει αυτόματα 4 επίπεδα. Εδώ θα βρείς ένα 45λεπτο album που σε καταπίνει από τα πρώτα δευτερόλεπτα, σε οδηγεί σε άλλο επίπεδο μουσικότητας, αρκεί να πατήσεις το play και τα υπόλοιπα θα γίνουν μόνα τους. Ατμοσφαιρικά σημεία, γυναικεία φωνητικά, πιάνο, πλήκτρα, βιολί. Ο σωστός συνδυασμός και στην κατάλληλη αναλογία για να βγεί ένα πραγματικά αριστουργηματικό album.

Μακάρι όλοι οι μουσικοί μας Θρήνοι να είχαν την ποιότητα του Threnos των On Thorns I Lay

Συνήθως καλούμαστε να αναφέρουμε ένα ή δύο κομμάτια σαν τα πιο αντιπροσωπευτικά του album.Εδώ, ωστόσο, δεν υπάρχει περίπτωση να ξεχωρίσεις κομμάτι. Η ισορροπία, η ποιότητα συνθέσεων και η ροή του album είναι ένα από τα πιο δυνατά σημεία του “Threnos”. 

Κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή η δισκογραφική επιστροφή των On Thorns I Lay με το Threnos

‘Aλλωστε συμβαίνει σε πολλούς από έμας να μη θυμομαστε καν τους τιτλους κομματιών των πιο αγαπημενων μας δίσκων, γιατι απλά τους βάζουμε και τους ακούμε ολόκληρους. Κατά την άποψή μου, ένα τέτοιο album είναι και το “Threnos”. Μακάρι όλοι οι μουσικοί μας Θρήνοι να είχαν τέτοια ποιότητα και συναίσθημα.

Artist: Sober On Tuxedos

Album: Good Intentions

Label: Heaven Music

Release Date: 11/12/2020

Genre: Nu Metal, Metalcore

Artist: On Thorns I Lay

Album: Threnos

Label: Lifeforce Records

Release Date: 21/02/2020

Genre: Doom Death Metal, Gothic Metal

1. The Song of Sirens

2. Ouranio Deos

3. Cosmic Silence

4. Erynies

5. Misos

6. Threnos

7. Odyssia

Producer: Fotis Benardo

On Thorns I Lay: Christos Dragamestianos (Κιθάρα)Stefanos Kintzoglou (Φωνή), Antonis Venturis (Πλήκτρα), Jim Ramses (Μπάσο), Akis Pastras (Κιθάρα), Stelios Darakis (Τύμπανα)

Additional Personnel: Penelope Anastasopoulou (Αφήγηση), Alex Papadiamantis (Βιολί), Fotis Benardo (Τύμπανα), Thimios Krikos (Ηχογράφηση)Thanos Tzanetopoulos (Ηχογράφηση), Dan Swanö (Μίξη, Mastering), Vagelis Petikas (Artwork)

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.

9.0
Score


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/customer/www/depart.gr/public_html/wp-content/themes/gillion/inc/helpers_blog.php on line 692

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/customer/www/depart.gr/public_html/wp-content/themes/gillion/inc/helpers_blog.php on line 716

Final Verdict

Μακάρι όλοι οι μουσικοί μας Θρήνοι να είχαν τέτοια ποιότητα και συναίσθημα.