Οι Paramore επιστρέφουν μετά από έξι ολόκληρα χρόνια για να μας προσφέρουν, επιτέλους, νέο υλικό. Ο νέος τους δίσκος κυκλοφόρησε πριν από μερικές μέρες και έχει τον τίτλο “This is Why“. Τα τελευταία χρόνια επέλεξαν να μείνουν ανενεργοί, έτσι ώστε να ξαναγεμίσουν τις μπαταρίες τους. 

Η αίσθηση ότι πολλά και πολλοί εξαρτούνταν από τους Paramore, τους έδωσε πάτημα για αυτό το μεγάλο διάλειμμα.  Εντός του δίσκου, βρίσκει κανείς, δέκα νέες συνθέσεις. Το ύφος έχει αρκετή απόσταση από τις μέχρι τώρα δουλειές τους και δίνει την αίσθηση ότι είναι μια σύνοψη όλης της προσωπικότητάς τους.

Ο δίσκος αυτός, όπως και οι περισσότεροι των Paramore είναι στηριγμένος στη ρυθμικότητα. Και τα τρία μέλη του συγκροτήματος, πρώτα έμαθαν να παίζουν μουσική στα drums. Για το λόγο αυτό κάθε πτυχή των συνθέσεών τους διαπνέεται από αυτή τη ρυθμικότητα. Μάλιστα για πολλά από τα κομμάτια του, η Hayley ήταν εκείνη που έφτιαξε τις πρωταρχικές ιδέες για τα drums, τις οποίες στη συνέχεια δούλεψε και διάνθισε ο Zac Farro.

Ο κόσμος μαθαίνει την επιστροφή της αμερικανικής μπάντας με το ομότιτλο "This Is Why"

Στο τέλος του Σεπτέμβρη του 2022 ο κόσμος μαθαίνει ότι η αμερικανική μπάντα επιστρέφει και επανασυστήνεται με το ομότιτλο “This Is Why“. Το συγκεκριμένο κομμάτι περιγράφει το αίσθημα της αγοραφοβίας, με το οποίο επενδυθήκαμε όλοι κατά τη διάρκεια της καραντίνας, και το οποίο παραμένει ακόμα και μετά το πέρας της πανδημίας. Οι στίχοι “This is why, I don’t leave the house. You say the coast is clear, but you won’t catch me out“, καταδεικνύουν αυτό ακριβώς. Το video clip για το τραγούδι εμπεριέχει μια δόση χιούμορ, σαρκαστικότητας και ηλιθιότητας που ταιριάζει.

Το “Big Man Little Dignity” καταπιάνεται με το θυμό της Hayley προς την ιεραρχία που επικρατεί σε μια καπιταλιστική κοινωνία. Μάλιστα η ίδια συνειδητοποίησε το θυμό της προς τα white, cis, straight άτομα, έπειτα από τις σχολαστικές συνεδρίες με ψυχολόγο, κατά τη διάρκεια του μεγάλου διαλείμματος των Paramore. 

Δεν θα έλεγα ότι είναι ο καλύτερος δίσκος που η μπάντα έχει κυκλοφορήσει

Το “The News” είναι ένα γράμμα παραπόνων προς την αναλήθεια που κυριαρχεί στην τηλεόραση, στη δυσκολία του να μπορέσεις να διακρίνεις τι είναι πραγματικό και τι όχι καθώς και στην αίσθηση ανεπάρκειας και ανικανότητας να κάνεις κάτι για να αλλάξεις το σύστημα. Tο “You First” είναι ένα κομμάτι γεμάτο ενέργεια, το οποίο μπορεί να μην άρεσε σε όλα τα μέλη της μπάντας, όμως κατάφερε να μπει στο τελικό προϊόν.

Το τελευταίο κομμάτι του δίσκου, “Thick Skull“, ήταν και το πρώτο που γράφτηκε. Στιχουργικά είναι μια ενδοσκόπηση της καριέρας του συγκροτήματος. Η καταπνικτική μπαλάντα αναδίδει συναισθηματισμό και έπειτα οδηγείται σε ένα δυναμικό κρεσέντο, κλείνοντας το δίσκο με μια γροθιά. 

Συνολικά δεν θα έλεγα ότι είναι ο καλύτερος δίσκος που η μπάντα έχει κυκλοφορήσει. Ωστόσο πολλά από τα κομμάτια κολλάνε στο μυαλό σου με ιδιαίτερη ευκολία. Επίσης είναι ευχάριστο το πώς μια τέτοια μπάντα καταφέρνει να επανανακαλύπτει και να επανορίζει την ταυτότητά της χωρίς να ξεφεύγει από τις ρίζες της. Ενδιαφέρον άκουσμα. 

Artist: Sober On Tuxedos

Album: Good Intentions

Label: Heaven Music

Release Date: 11/12/2020

Genre: Nu Metal, Metalcore

Artist: Paramore

Album: This Is Why

Label: Atlantic Records

Release Date: 10/02/2023

Genre: Post punk, Pop punk, Dance punk

1. This Is Why

2. The News

3. Running Out Of Time

4. C’est Comme Ça

5. Big Man, Little Dignity

6. You First

7. Figure 8

8. Liar

9. Crave

10. Thick Skull 

 

Producer: Carlos de la Garza

Deafheaven: Hayley Williams (Φωνή, Πλήκτρα), Taylor York (Κιθάρα), Zac Farro (Τύμπανα), Maciej Meller (Κιθάρα)

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.

7.5
Score

Final Verdict

Συνολικά δεν θα έλεγα ότι είναι ο καλύτερος δίσκος που η μπάντα έχει κυκλοφορήσει. Ωστόσο πολλά από τα κομμάτια κολλάνε στο μυαλό σου με ιδιαίτερη ευκολία.