Οι Pearl Jam ανεβάζουν ταχύτητα και παρουσιάζουν το ολοκαίνουριο single τους “Running“, το οποίο είναι διαθέσιμο από σήμερα μέσω της Monkeywrench Records/Republic Records. Προμηνύει το πολυαναμενόμενο δωδέκατο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος, “Dark Matter”, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 19 Απριλίου 2024.

Για να γιορτάσουν την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ, οι Pearl Jam θα παρουσιάσουν μια αποκλειστική κινηματογραφική εμπειρία στις 16 Απριλίου 2024. Η ταινία μπορεί να προβληθεί στους κινηματογράφους σε περισσότερες από 30 χώρες παγκοσμίως, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Τα εισιτήρια είναι διαθέσιμα ΕΔΩ από σήμερα.

Οι Pearl Jam θα κυκλοφορήσουν το δωδέκατο στούντιο άλμπουμ τους “Dark Matter” στις 19 Απριλίου 2024 από την Monkeywrench Records/Republic Records και θα ξεκινήσουν μια παγκόσμια περιοδεία τον Μάιο που θα διακρέσει για πάνω από έναν μήνα. Η παραγωγή του “Dark Matter” έγινε από τον πολυβραβευμένο με GRAMMY® παραγωγό Andrew Watt και είναι η πρώτη κυκλοφορία του συγκροτήματος μετά το “Gigaton” (2020).

Το 2023, τα μέλη των Pearl Jam – Eddie Vedder [φωνητικά], Jeff Ament [μπάσο], Stone Gossard [ρυθμική κιθάρα], Mike McCready [lead κιθάρα] και Matt Cameron [τύμπανα] – αποσύρθηκαν στα Shangri-La Studios στο Malibu, όπου απλά χαλάρωσαν και έγραψαν μουσική με τον παραγωγό Andrew Watt στο τιμόνι.

Οι μουσικοί στέκονταν ο ένας απέναντι από τον άλλο στο ίδιο δωμάτιο και επικοινωνούσαν ηχητικά στο υψηλότερο επίπεδο. Το “Dark Matter” γράφτηκε και ηχογραφήθηκε σε μια κρίση έμπνευσης και δημιουργήθηκε μέσα σε μόλις τρεις εβδομάδες.

Το αποτέλεσμα είναι το συλλογικό πνεύμα μιας ομάδας ισόβιων δημιουργικών αδελφών που παίζουν στο ίδιο δωμάτιο σαν να εξαρτιόταν η ζωή τους από αυτό. Όλο το αίμα, ο ιδρώτας, τα δάκρυα και η ενέργεια μιας μακράς καριέρας ανανεώθηκαν και διοχετεύτηκαν σε αυτή τη μία δουλειά.

Οι Pearl Jam, τέσσερα χρόνια μετά το "Gigaton" επιστρέφουν με το "Dark Matter" στις 19 Απριλίου

Ο Vedder μιλώντας για το νέο άλμπουμ δήλωσε: «Ανατριχιάζω γιατί έχω τόσο καλές αναμνήσεις. Ακόμα ψάχνουμε να βρούμε τρόπους να επικοινωνήσουμε. Είμαστε σε ένα σημείο της ζωής μας όπου μπορείς να το κάνεις ή να μην το κάνεις, αλλά εξακολουθεί να είναι σημαντικό για εμάς να κυκλοφορήσουμε κάτι που έχει νόημα και που ελπίζουμε ότι είναι η καλύτερη δουλειά μας. Χωρίς υπερβολή, νομίζω ότι είναι η καλύτερη δουλειά μας».

Pearl Jam, Dark Matter, band photo | Danny Clinch

Ο Ament από την πλευρά του πρόσθεσε: «Αυτό που είπε ο Ed ισχύει. Όταν μπήκαμε στο στούντιο νιώθαμε ότι ήμασταν έτοιμοι να κάνουμε έναν πραγματικά σημαντικό δίσκο. Αυτό είχε να κάνει πολύ με την ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο Andrew. Έχει εγκυκλοπαιδική γνώση της ιστορίας μας, όχι μόνο ως συγκρότημα και πώς γράφαμε τραγούδια, αλλά και ως μουσικοί. Ήταν σε θέση να υποδείξει πράγματα που κάναμε σε παλιά τραγούδια σε σημείο που σκεφτόμουν, “Τι στο διάολο λέει;” Ο ενθουσιασμός του ήταν μεταδοτικός. Είναι μια δύναμη. Θέλω απλώς να τον ευχαριστήσω που μας κράτησε σε καλό δρόμο. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος για εμάς ως συγκρότημα. Είμαι ευγνώμων για τους οπαδούς μας, αλλά πάνω απ’ όλα για τα αδέρφια μου και τους ανθρώπους με τους οποίους έκανα μουσική».

Artist: Sober On Tuxedos

Album: Good Intentions

Label: Heaven Music

Release Date: 11/12/2020

Genre: Nu Metal, Metalcore

Artist: Pearl Jam

Album: Dark Matter

Label: UNIVERSAL MUSIC

Release Date: 19/04/2024

Genre: Alternative Rock

1. Scaed Of Fear

2. React, Respond

3. Wreckage

4. Dark Matter

5. Won’t Tell

6. Upper Hand

7. Waiting For Stevie

8. Running

9. Something Special

10. Got To Give

11. Setting Sun

Producer: Andrew Watt

Pearl Jam: Eddie Vedder (Φωνή), Stone Gossard (Κιθάρα), Jeff Ament (Μπάσο), Matt Cameron (Τύμπανα), Mike McCready (Κιθάρα)

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.