Για κατόχους εισιτηρίων της ακυρωμένης συναυλίας των Dødheimsgard που ήταν προγραμματισμένη για τον Σεπτέμβριο: Μπορούν να αποστελίουν mail στο info@thetemple.gr προκειμένου να τους αποσταλεί νέο εισιτήριο. Με αυτό θα μπορούν να παρακολουθήσουν τη συναυλία του Δεκεμβρίου. Να θυμίσουμε πως η συναυλία των DHG τον Σεπτέμβριο ήταν άλλης διοργανώτριας εταιρίας.

Το να κατανοείς τους Dødheimsgard, είναι σαν να βρίσκεσαι στις σκέψεις ενός πολυδιαστασιακού όντος. Όπως αυτό κατασπαράσσει τον εαυτό του, για να δημιουργήσει έναν αέανο κόσμο. Βρίσκονται πέρα του ρεαλιστικού, στο σουρεαλιστικό και σε αυτό το μονοπάτι, η μουσική τους κυλάει έξω από σταθερές νόρμες.

Η αρχή είναι σε γήινο χρονολόγιο το 1994, μεταξύ των Vicotnik (Code, Ved Buens Ende), Fenriz (Darkthrone) και Aldrahn (Thorns, The Deathtrip), θεσπίζοντας την “πρώτη στιγμή” αυτού που μετέπειτα θα διαγραφόταν ως μία αντισυμβατική διαδρομή στο ακραίο avant-garde.

Οι DHG βγαίνουν και πάλι στον δρόμο για συναυλίες ανά την Ευρώπη, σε μία συγκυρία που τους φέρνει και στις ελληνικές μουσικές σκηνές

Ένα βασίλειο ιδρύθηκε, από το οποίο κανείς θα έβλεπε να περνούν μερικές απ’ τις σημαντικότερες μορφές της βόρειας σκηνής. Μεταξύ αυτών οι Apollyon (Aura Noir), Czral (Aura Noir, Inferno, Ulver, Ved Buens Ende, Virus) και οι Kvohst (Code, Hexvessel, Beastmilk/ Grave Pleasures). Αλλά και οι Zweizz (Fleurty, Umoral) και πολλοί άλλοι.

Οι θρυλικοί Dødheimsgard βγαίνουν και πάλι σε tour και θα κάνουν και μία στάση στη χώρα μας
Οι θρυλικοί Dødheimsgard βγαίνουν και πάλι σε tour και θα κάνουν και μία στάση στη χώρα μας

Δύο κύριες εποχές θα μπορούσε κανείς να διακρίνει, αυτή των “Kronet Til Konge” και “Monumental Possession” και την δεύτερη των “666 International” και “Supervillain Outcast”. Το “Satanic Art” είναι η “γέφυρα” μεταξύ των δύο. Η πρώτη παρουσίασε δύο αριστουργήματα για την ιστορία του black metal. Από την άλλη, η δεύτερη χαρτογράφισε νέες περιοχές. Συνένωσε το black metal με τον ηλεκτρονικό και industrial ήχο. Και πλήρως δικαιωματικά, απέδωσε στη μπάντα τον τίτλο των αυθεντιών του avant-garde metal. Το δε “A Umbra Omega” ήταν ένας ιστορικός δίσκος. Ένα μάγμα όλων όσων οι DHG υπήρξαν μέχρι τώρα και εσχατολογικά ένας μαύρος συμπαντικός ορίζοντας τον οποίον βρεθήκαμε να ατενίζουμε, ενόσο αυτό το αριστούργημα αποκαλυπτόταν μπροστά μας.

Οι DHG επιστρέφουν στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2024 για ένα show στον Ναό. Στις αποσκευές τους βρίσκεται και η πιο πρόσφατη δισκογραφική τους δουλειά, το εξαιρετικό “Black Medium Current”. Ο δίσκος πλασάρεται πλέον σε άπειρες λίστες περιοδικών και ιστοτόπων, ως μία από τις κορυφαίες κυκλοφορίες του 2023. Στο Temple, το live τους αναμένεται ιστορικό, ως η απόλυτη ευθυγράμμιση συγκυριών και γεγονότων. Να είστε εκεί!

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Dødheimsgard: Vicotnik (Φωνή, κιθάρα), L.E. Måløy (Μπάσο), Tommy “Guns” Thunberg (Κιθάρα, πιάνο), Myrvoll (Τύμπανα)

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.