Ό,τι και να πεις για το χθεσινό live των Pulp στο Release Athens δεν μπορεί να περιγράψει τι ζήσαμε. Αν έπρεπε να το συνοψίσω σε μία πρόταση, θα έλεγα ότι ο Jarvis Cocker έδωσε ένα εκπληκτικό performance, κρατώντας επί δύο ώρες ένα ξέφρενο κοινό, που γέμισε την Πλατεία Νερού, να χοροπηδάει και να τραγουδάει ασταμάτητα. «Third time is the best», είπε ο frontman των Pulp, αναφερόμενος στο ότι είναι η τρίτη φορά που εμφανίζεται στην Ελλάδα.

Και φτάνει η ώρα που οι Pulp ανεβαίνουν στη σκηνή. Μας είχαν ήδη προετοιμάσει μέσω λεκτικών μηνυμάτων στις γιγαντοοθόνες. «Αυτή είναι μια βραδιά που θα θυμάστε σε όλη σας τη ζωή», και μάλλον είχαν δίκιο. Η φωνή του Jarvis Cocker αρχίζει να ακούγεται με τους στίχους του “I Spy” και ήδη όλο το πλήθος ουρλιάζει και χειροκροτεί, περιμένοντας να εμφανιστεί ο frontman. Από εκείνη τη στιγμή και για τις επόμενες δύο ώρες, όλη η Πλατεία Νερού φαινόταν να έχει γίνει ένα. Όλοι, σε απόλυτο συγχρονισμό, χόρευαν, τραγουδούσαν και χρειροκροτούσαν.

Ο Jarvis Cocker διατήρησε μια άμεση και χαλαρή αλληλεπίδραση με το κοινό κατά τη διάρκεια ολόκληρης της συναυλίας. Μας ανακοίνωσε ότι παντρεύτηκε την προηγούμενη εβδομάδα, αφιέρωσε το “Something Changed” στον Γιάννη που γνώρισε στο ξενοδοχείο του και αναφέρθηκε στις προηγούμενες δύο φορές που είχε εμφανιστεί στην Ελλάδα, το 1998 και το 2011. 

Ο frontman των Pulp μοιράστηκε μαζί μας ιστορίες από τις προηγούμενες επικέψεις τους

Μοιράζοντας μαζί μας ιστορίες από εκείνα τα θρυλικά live, μας είπε για την αμμοθύελλα που είχε σηκωθεί στο περιβόητο Rockwave Festival στην Πλαζ Φρεαττύδας στο “Do You Remember the First Time?”, παίζοντας το αμέσως μετά με ένα ξέφρενο πλήθος να ουρλιάζει.

Σε όλα τα τραγούδια, ο Cocker ήταν πραγματικά μοναδικός και αεικίνητος, αλλάζοντας διάθεση και ύφος ανάλογα με το κομμάτι, με την ερμηνεία του στο “F.E.E.L.I.N.G.C.A.L.L.E.D.L.O.V.E.” να είναι αυτή που προσωπικά με μαγνήτισε περισσότερο από όλες και σίγουρα δε θα ξεχάσω ποτέ.

Τα εντυπωσιακά σκηνικά εναλλάσσονταν μέχρι το τέλος, όπου εμφανίστηκε το γνωστό λογότυπό τους στα γνωστά τους neon χρώματα. Μετά από δύο encore και τελευταίο τραγούδι το “Glory Days”, αποχαιρετιστήκαμε γεμάτοι από Pulp.

Artist: Sober On Tuxedos

Album: Good Intentions

Label: Heaven Music

Release Date: 11/12/2020

Genre: Nu Metal, Metalcore

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.