Τι να πρωτογράψει κάποιος για τους Γερμανούς Rage. Από το 1986, και δεν υπολογίζω την περίοδο των Avenger, γράφουν συνεχώς τη δική τους ιστορία στο heavy metal. Έχοντας καταφέρει να κρατηθούν ψηλά παρά τις συνεχείς αλλαγές στο line-up τους, εντυπωσιάζουν με την ευκολία τους να μεταπηδούν από το speed στο power και στο heavy metal. Το ανήσυχο πνεύμα του ηγέτη των Rage, Peter PeavyWagner, μας προσέφερε αξέχαστους δίσκους. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει ούτε ένας fan του metal, από οποιοδήποτε είδος, που να μην έχει τουλάχιστον ένα δίσκο τους ως αγαπημένο.

Φέτος, τρία χρόνια μετά το πολύ καλό “Resurrection“, οι Rage επιστρέφουν με έναν νέο δίσκο με τίτλο “Afterlifelines“. Στο “Afterlifelines”, παρουσιάζουν έναν ακόμη αξιόλογο άλμπουμ, δείχνοντας ότι ο χρόνος δεν έχει φέρει κορεσμό και ότι οι συνεχείς αλλαγές στο line-up ίσως έχουν βοηθήσει σε αυτό. Αμέσως μετά την ακρόαση, αντιλαμβάνεστε ότι έχουμε στην ουσία έναν διπλό δίσκο. Το ένα μέρος ενισχύει το κλασικό τους heavy/speed ύφος, ενώ το άλλο υπογραμμίζει το συμφωνικό στοιχείο.

Στο Afterlifelines, οι Rage μας παρουσιάζουν έναν ακόμη αξιόλογο δίσκο, δείχνοντας ότι το πέρασμα των χρόνων δεν έχει φέρει τον αντίστοιχο κορεσμό

“Afterlife” ονομάζεται το πρώτο μέρος και “Lifelines” το δεύτερο. Θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε το “Afterlifelines” έναν δίσκο-ανασκόπηση της καριέρας των Rage. Είναι δύσκολο εγχείρημα να περιγραφεί. Ωστόσο, ο Peavy έχει αποδείξει πολλές φορές ότι του αρέσουν οι προκλήσεις. Για μία ακόμη φορά, έχουμε έναν πολύ καλό συνδυασμό δυναμικών riffs, έξυπνων leads και μελωδιών, με τα drums να με εντυπωσιάζουν περισσότερο από κάθε άλλο δίσκο τους τα τελευταία χρόνια. Θα ακούσεις heavy metal, speed, power, συμφωνικό και λίγο από thrash metal.

Θα μπορούσαμε το  "Afterlifelines" να το χαρακτηρίσουμε κάλλιστα έναν δίσκο ανασκόπηση της καριέρας τους.

Πάντως, στο “Afterlifelines” θα ήθελα να υπήρχαν λίγο περισσότερα thrash στοιχεία, περισσότερο το στοιχείο της έκπληξης. Δύο ακόμη σημεία που δε με εντυπωσίασαν είναι η μεγάλη διάρκεια και η έλλειψη τραγουδιών που θα αποτυπωθούν στο μυαλό σου σε τέτοιο βαθμό που θα θες να τα ακούς και στο μέλλον. Αυτά τα δύο σημεία αποτελούν σημαντικό παράγοντα απογοήτευσης μετά από τρεις ή τέσσερις ακροάσεις

Όμως, δε θα χαλάσω το εορταστικό κλίμα που έχει στηθεί στο στρατόπεδο των Rage και των πιστών ακολούθων τους. Το “Afterlifelines” είναι ένας δίσκος που τιμά την τεράστια ιστορία ενός σπουδαίου συγκροτήματος.

Artist: Sober On Tuxedos

Album: Good Intentions

Label: Heaven Music

Release Date: 11/12/2020

Genre: Nu Metal, Metalcore

Artist: Rage

Album: Afterlifelines

Label: SPV

Release Date: 29/03/2024

Genre: Heavy Metal, Thrash, Power Metal

Disc 1
1. In The Beginning

2. End Of Illusions

3. Under A Black Crown

4. Afterlife

5. Dead Man’s Eyes

6. Mortal

7. Toxic Waves

8. Waterwar

9. Justice Will Be Mine

10. Shadow World

11. Life Among The Ruins

Disc 2
1.
Cold Desire

2. Root Of Our Evil

3. Curse The Night

4. One World

5. It’s All Too Much

6. Dying To Live

7. The Flood

8. Lifelines

9. Interlude

10. In The End

 
 
 
 

 

 

Producer: Rage

Rage: Peter “Peavy” Wagner (Φωνή, μπάσο), Jean Bormann (Κιθάρα, φωνητικά), Marco Grasshoff (Πιάνο), Vassilios “Lucky” Maniatopoulos (Τύμπανα, φωνητικά)

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.

7.5
Score

Final Verdict

Το “Afterlifelines” είναι ένας δίσκος που τιμά την τεράστια ιστορία ενός σπουδαίου συγκροτήματος, όπως οι Rage.