Ένα διήμερο γεμάτο ένταση, παλμό και hip hop μουσική πέρασε από το Fuzz Live Music Club και θα μας μείνει αξέχαστο, μιας και αυτή τη φορά το ανέλαβαν οι Rationalistas. Μετά την τεράστια ανταπόκριση του κόσμου και την (εντυπωσιακά γρήγορα) sold out συναυλία των Rationalistas στις 11 Νοεμβρίου 2023, το group απέδειξε την αγάπη και την αφοσίωση του στο κοινό του ανακοινώνοντας μια back to back συναυλία, στις 12 Νοεμβρίου 2023. Πάμε, όμως, να δούμε τι είδαμε, τι νιώσαμε και τι ακούσαμε στο “κλείσιμο” αυτού του διημέρου.

On time στο ραντεβού μας από τη χθεσινή νύχτα, φτάνουμε στο Fuzz γύρω στις 20.30. Η προσέλευση του κόσμου έχει ξεκινήσει δυναμικά και η υποδοχή του γίνεται με playlist από γνωστά (και μη) instrumentals της hip hop ώστε να μπουμε στο κλίμα.

Rationalistas @Fuzz - Photo by: Spiros Andromaneskos
Rationalistas @Fuzz - Photo by: Spiros Andromaneskos

Λίγη ώρα μετά, στη σκηνή βγαίνει ο Yuane για να μας ζεστάνει. Αν και με μικρό χρονικά act (15 λεπτά περίπου), ο Yuane κερδίζει το κοινό, με ένα flow καθαρό και γρήγορο, συνεχή αλληλεπίδραση μαζί του και μια γεμάτη παρουσία πάνω στο stage. Ο κόσμος τον “αγκαλιάζει” και συμμετέχει ενεργά στο live act του. Αν και δεν μου είναι γνώριμος σε άκουσμα ο Yuane, οφείλω να ομολογήσω ότι με εντυπωσίασε. Πολλά υποσχόμενος για το νεαρό της ηλικίας του. Από μένα είναι ναι.

Αν και με μικρό χρονικά act (15 λεπτά περίπου), ο Yuane κέρδισε το κοινό, με ένα flow καθαρό και γρήγορο

Κατόπιν, ακολούθησε παρέμβαση για την υπόθεση “Σύντροφοι – Συντρόφισσες”. Πρόκειται για τη σαθρή υπόθεση παραπομπής τεσσάρων αγωνιστών σε δίκη με 57 κατηγορίες.

Αυλαία κλειστή. Γνώριμοι ήχοι. Το κοινό ξεσηκώνεται και υποδέχεται ένθερμο τους Rationalistas στο stage. Το πρώτο μέρος του main act ξεκινάει σχετικά ήρεμα, με αγαπημένα κομμάτια να χτίζουν σιγά σιγά την ένταση για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Ήχος καθαρός, flow γρήγορα και με ένταση, τα μικρόφωνα παίρνουν φωτιά. Για άλλη μία φορά οι Rationalistas ξέρουν πως να κρατήσουν ζωντανό τον παλμό! “Πίσω τα πάντα” μας λένε για τον επίλογο του πρώτου part, με scratches να συνοδεύουν το κλείσιμο του. Δεν το λες και άσχημο ξεκίνημα για back to back live. Καθόλου άσχημο θα έλεγα…

Τη σκυτάλη την παίρνει ο Θανάσιμος, όπου με το δικό του στυλ και ήχο, τα παιχνίδια του με το κοινό και τον dj και με την ιδιόρρυθμη παρουσία του στη σκηνή μας δίνει το δικό του act για τη βραδιά αυτή.

Στη συνέχεια, οι Rationalistas επιστρέφουν στη σκηνή και το Fuzz παίρνει φωτιά! Ένταση, vibes, παλμός και ένα κοινό να τους αποθεώνει! Νομίζω πως στο συγκεκριμένο live είναι περιττό να αναφερθεί το tracklist. Group και κοινό γίνονται ένα. Το ένα κομμάτι ακολουθεί το άλλο και η βραδιά είναι γεμάτη φωνές, ένταση και συναισθήματα.

Rationalistas και κοινό έγιναν "ένα" στο Fuzz, σε μια βραδιά γεμάτη φωνές, ένταση και συναισθήματα

Αν και μικρής διάρκειας (καθότι ξημερώνει Δευτέρα), το live των Rationalistas στις 12/11/2023 στο Fuzz Live Music Club έκλεισε πολύ δυνατά το διήμερο back to back συναυλιών και μας άφησε ένα γλυκόπικρο συναίσθημα. Γλυκό για αυτά που ακούσαμε και ζήσαμε, πικρό για την αναμονή αυτών που έρχονται…

Rationalistas @Fuzz - Photo by: Spiros Andromaneskos
Rationalistas @Fuzz - Photo by: Spiros Andromaneskos

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.