Release Athens 2023: Disturbed, Bullet For My Valentine, Nova Twins, O.Y.D., 26/06/2023 @Πλατεία Νερού

Μερικές φορές πρέπει να κάνουμε δώρο στον εαυτό μας. Ταξί. Για να απολαύσεις πλατεία Νερού χαλαρός. Release Athens 2023. Ναι μια στο τόσο ένα δώρο όπως το να ζεις τους Disturbed live. Πριν από αυτό όμως, ακούσαμε. Και αναρωτήθηκα… (Κώστας Παπανικολάου)

O.Y.D. (One Year Delay)

Δεν τους πρόλαβα και ζητώ συγγνώμη. Είμαι βέβαιος ότι θα το καταφέρω σε κλειστό venue. Οι O.Y.D. ξεσήκωσαν -σύμφωνα με τον Βασίλη Τσιάπη τον οποίο βρήκα στην Πλατεία με το που έφτασα- την Αθήνα. Με μήνυμα για τις ημέρες… (Κώστας Παπανικολάου)

Φτάνοντας στην Πλατεία Νερού είχα μια ανησυχία για τον καιρό μιάς και πιο νωρίς το μεσημέρι μας την έκανε για λίγο αλλα τελικά οπως φάνηκε μας έκανε την χάρη. Έτσι λοιπόν ανέβηκαν στην σκηνή οι δικοί μας Ο.Y.D., η τετραμελής μπάντα απο την Αθήνα που άνοιξαν την σημερινή μέρα.

Ο κόσμος είχε έρθει ήδη αρκετά μπροστά από το πρώτο κομμάτι και έδινε την ενέργεια που ήθελαν οι O.Y.D για να ανταποδώσουν κάνοντάς μας απο το πρώτο κιόλας κομμάτι να χτυπιόμαστε. Ήχος και ενέργεια σε επίπεδο επαγγελματικό θα πω. Τα φωνητικά πέρα για πέρα σωστά και με τρομερά screams απο τον frontman με αυτούς που ήξεραν να κομμάτια να ακολουθούν μαζί του.

 

Με σκηνές αστυνομικής βίας στο video wall και το γνωστό σύνθημα των ημερών, οι O.Y.D. έδωσαν ένα τρομερό έναυσμα στο Release Athens 2023

Η στιγμή όμως που όλοι μας βγάλαμε κυριολεκτικά την ψυχή μας ήταν η στιγμή που παίξανε το bring them to justice. Κομμάτι με καθαρά πολιτικό μήνυμα με την γιγαντοοθόνη να δείχνει αποσπάσματα με αστυνομικούς (ματ) να χτυπάνε κόσμο και το πιο ακραίο, που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στις μνήμες μας, με τον George Floyd και την φράση I can’t breathe ενω μπάντα και κοινό φώναζαν το γνωστό πολιτικό σύνθημα των ημερών δύο λέξεων. Το κομμάτι αυτό ήταν σίγουρα αυτό που μας έκανε να ταρακουνηθούμε για άλλη μια φορά για την αστυνομική βία.

 

Οι O.Y.D. έπαιξαν 40 λεπτά και σε όλη τη διάρκεια του set τους ήταν ολόσωστοι και γεμάτοι όρεξη για παραπάνω

Παίξανε ακριβώς 40 λεπτά τα οποία ήταν δυνατά, ολόσωστα, με ήχο που ορκιζόσουν ότι σίγουρα έχουν δεύτερη κιθάρα. Ήταν ακριβώς αυτο που έπρεπε για να ανοίξουν την έβδομη μέρα του Release και να δώσουν την σκυτάλη στους Nova Twins. (Βασίλης Τσιάπης)

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Artist: O.Y.D. (One Year Delay)

Genre: Rock, Grunge, Metal, Punk

Nova Twins

Έφτασα σε διάλειμμα. Έπειτα από αυτό, δεν ήθελα διάλειμμα. Ο κόσμος στην αρχή μουδιασμένος. Οι Nova Twins όμως σε κερδίζουν. Και όχι απαραίτητα με τη μουσική. Ο στίχος τους είναι φανταστικός. Αν αποφάσιζαν να γράψουν μόνο punk, πιο παραδοσιακό, θα ήταν viral στο πρώτο single.

Nova Twins, Release Athens 2023 - Photo by: Nondas Emmanouil
Nova Twins, Release Athens 2023 - Photo by: Nondas Emmanouil

Ισότητα. Δικαιοσύνη. Οργή. Ένα mix από αυτά είναι οι Nova Twins. Είμαι γεννημένες performers. Αν δεν εισάγουν νέο μουσικό ιδίωμα, ίσως δεν ξεχωρίσουν. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, θα περάσεις καλά. Χθες, ως support. Αύριο ίσως headliners. Λίγη δουλειά ακόμη θέλει. Η ενέργεια ήταν τρομερή. (Κώστας Παπανικολάου)

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Artist: Nova Twins

Genre: Punk Rock, Rap Punk, Nu Metal

Nova Twins: Amy Love (Φωνή, κιθάρα), Georgia South (Μπάσο)

Bullet For My Valentine

Τα πράγματα που ήξερα για τους Bullet For My Valentine πριν το Release Athens 2023: – 

Τα πράγματα που ξέρω τώρα: Άργησα να ανοίξω τα αυτιά μου και να ακούσω κάτι άλλο. Αλλά όταν το έκανα, κατάφερα να απολαύσω αυτό. Αν αυτό δεν είναι οργή, δεν ξέρω τι είναι οργή.

Αν αυτό δεν είναι τύμπανα από άλλον κόσμο, τι είναι; Το Φάληρο στο πόδι. Ναι. Μπορείς να πεις πολλά πράγματα για lineups. Και εγώ φτιάχνω δικά μου. Αλλά έχει και άλλη πλευρά. Δεν αγοράζεις αντικείμενο, αλλά υπηρεσίες από ανθρώπους. Το Release Athens 2023 έφερε μαζί τους Bullet For My Valentine με τους Disturbed και εμείς είδαμε δύο headliners. Γιατί έτσι έπαιξαν αμφότεροι. 

Καθότι μουσικά αδυνατώ να σχολιάσω, πέρα από το ότι ο ήχος ήταν αυτό που έπρεπε όπου κι αν βρισκόσουν στην πλατεία, θα πω ότι τινάζουν τα πάντα στον αέρα. Οι δύο φωνές είναι τόσο κοντινές και όμως τόσο διαφορετικές που είναι σαν να ακούς το ίδιο άτομο μέσα σε άλλο σώμα. Συνοχή. Πλάνο. Εκτέλεση. 

Και εκεί που είσαι στον αέρα, μπαλάντα sing along και αντίο ζωή. Στα καπάκια, εκτόξευση. Ουάου.&- (Κώστας Παπανικολάου)

Bullet For My Valentine, Release Athens 2023 - Photo by: Nondas Emmanouil
Bullet For My Valentine, Release Athens 2023 - Photo by: Nondas Emmanouil

“Γιώργο, σου οι αρέσουν οι Bullet For My Valnentine;”. Εντάξει, καλοί είναι,έχουν πέντε ευχάριστα κομμάτια. Βέβαια, υπάρχει και άλλη ανάγνωση, η πραγματική. Οι BFMV είναι μία μπάντα που έχει γράψει χιλιόμετρα που άλλοι δε θα τα τολμούσαν ούτε να τα ονειρευόμουν. Η πορεία τους αυτή τους έχει χαρίσει δύο σημαντικά bullets (see what I did there?). 

 

Οι BFMV έχουν γράψει χιλιόμετρα στα stages και το dedicated κοινό τους ήταν πάλι στο πλάι τους στην Πλατεία Νερού

– Εμπειρία. Είναι μία μπάντα που έχει φάει το σανίδι με το κουτάλι και ξέρει ανά πάσα στιγμή τι να περιμένει και πώς να αντιδράσει. 

– Δικό τους DEDICATED κοινό. Όταν από κάτω υπάρχει κόσμος που σε περιμένει, ανυπομονεί να σε ακούσει, όλα γίνονται απείρως ευκολότερα. 

Τούτο λεχθέντος, ας φέρω ένα παράδειγμα. Κάποια στιγμή, νωρίς στο set τους, στο Piece of Me ο κόσμος έκανε “κοιλιά “. Πάρα πολυ – μα πάρα πολύ – έξυπνα άρχισαν τα “ωωωωωωω”. Αμέσως όλοι άρχισαν να συμμετέχουν. Άμα είσαι σημαντική μπάντα, ξέρεις πώς “να παίξεις μπάλα “. Και ανεξάρτητα προσωπικού γούστου, οι BFMV είναι τέτοια. 

Bullet For My Valentine, Release Athens 2023 - Photo by: Nondas Emmanouil
Bullet For My Valentine, Release Athens 2023 - Photo by: Nondas Emmanouil

Και τι ωραίος ήχος. Κρυστάλλινα όλα, καθαρά και με σαφήνεια.  Προσοχή και οι Nova Twins είχαν καλό ήχο (και πολύ ηχογραφημένο) αλλά οι BFMV ήταν σαφώς ανώτεροι σε αυτό το κομμάτι. Επίσης, σημαντικό, ίσως το σημαντικότερο, η συμμετοχή του κόσμου. Ας τα μιλήσω με στοιχεία. All These Things I Hate και η Πλατεία Νερού αρχίζει να ξελαρυγγιάζεται.

 

Ο ήχος των Bullet For My Valentine ήταν κρυστάλλινος και ο κόσμος που βρέθηκε στην 7η μέρα του Release Athens 2023 εκτόξευσε το show τους

Είναι τέτοιες οι συνθέσεις των BFMV που μπορούν να συνδυάζουν συναισθήματα και αντιδράσεις. Δηλαδή, από το “ρομάντζο” του All These Things I Hate, στην πολεμική του Scream Aim Fire. Και το κοινό να ακολουθεί ένθερμα ανεξαρτήτως συνθηκών. Πραγματικά, ενώ εγώ ο ίδιος δεν είμαι κανάς megafan τους, διασκέδαζα τρομερά. Απλά δεν ξέρω αν αυτό συνέβαινε λόγω της μουσικής τους ή της περιρρέουσας ατμόσφαιρας. Αρκετά πιθανό να έπαιξαν και τα δύο τον ρόλο τους.

Μία τόσο ωραία απόδοση ήθελε και το ανάλογο κλείσιμο. Λέει λοιπόν ο Ουαλός Matthew Tuck “Athens let me see you jump”. “Make us” του απαντάμε. Καλά όχι ακριβώς, το εννοήσαμε όμως και μάλιστα μας άκουσε. Πράγματι το εισαγωγικό riff του “Your Betrayal” πέτυχε πλήρως τον σκοπό του. Η συνέχεια είχε ένα Tears Don’t Fall και φυσικά, το grand finale με το Waking the Demon. Ειλικρινά δε θυμάμαι πόση ώρα έπαιξαν, ξέρω ότι πέρασε νερό. Ο χρόνος κυλισε έτσι όπως κυλάει στις μεγάλες μπάντες. (Γιώργος Ξιφαράς)

Bullet For My Valentine, Release Athens 2023 - Photo by: Nondas Emmanouil
Bullet For My Valentine, Release Athens 2023 - Photo by: Nondas Emmanouil

Λίγη ώρα πριν βγουν οι Bullet For My Valentine με είχε πιάσει μια αγωνία για το τι θα δω και κυρίως τι θα ακούσω. Οι Bullet For My Valentine είναι σίγουρα μέσα στις μπάντες της εφηβείας μου. Εδώ όμως, δεν θα μιλήσω σαν οπαδός τους. Αυτό που έδειξε σήμερα ο κόσμος και αυτό που έδωσαν οι Bullet For My Valentine στον κόσμο τα λέει όλα. Από όπου και να το πιάσεις δεν θα βρεις λάθος η ψεγάδι σε κάτι.

 

Οι BFMV έκαναν την Πλατεία Νερού να παραμιλάει με ενέργεια και χωρίς να πάρουν ούτε μισή ανάσα

Έκαναν μια πλατεία νερού να παραμιλάει. Με το επαγγελματικό παιξιμό τους αλλα κυρίως με την ενεργειά τους. Είχαν συνεχώς ένα κοινό, απο το πρώτο κιόλας κομμάτι μέχρι και το τελευταίο να μην κάθονται λεπτό και να μην ξενερώνουν. Όσοι ξέραμε τι σημαίνει Bullet γουστάραμε έτσι και αλλιώς. Ξέραμε τα κομμάτια τους, ξέραμε τις γέφυρες και τα breakdowns κτλ. Δεν ήταν όμως όλο το κοινό οπαδοί τους και εκεί εστίασα σήμερα.

Bullet For My Valentine, Release Athens 2023 - Photo by: Nondas Emmanouil
Bullet For My Valentine, Release Athens 2023 - Photo by: Nondas Emmanouil

Κατάφεραν μέχρι και τον τελευταίο άνθρωπο στην πλατεία νερού να τον έχουν στα “κάγκελα”. Αυτό λοιπόν για εμένα δείχνει μια μπάντα, ταλαντούχα, δουλεμένη και με τρομερές ικανότητες μουσικές αλλα και επικοινωνιακές. Γιατί η επικοινωνία μπάντας/κοινού, είναι το άλφα και το ωμέγα και οι Bullet For My Valentine ξέρουν να το κάνουν καλά.

Η επιλογή των Bullet For My Valentine για να είναι η μπάντα πριν απο τους headliners ήταν λίγο δίκοπο μαχαίρι κατα την άποψή μου. Σίγουρα η βαρύτητα των Disturbed δεν συγκρίνεται αλλα θεωρώ ότι και οι δυο αυτές μπάντες ήταν σχεδόν ίσες στο κομμάτι της ενέργειας που έδωσαν στον κόσμο. Αυτό τουλάχιστον έδειξε ο κόσμος σήμερα. (Βασίλης Τσιάπης)

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Artist: Bullet For My Valentine

Genre: Metalcore

Knives

Over It

Piece of Me

4 Words (to Choke Upon)

You Want a Battle? (Here’s a War)

Shatter

All These Things I Hate (Revolve Around Me)

Scream Aim Fire

The Last Fight

Rainbow Veins

Don’t Need You

Your Betrayal

Tears Don’t Fall

Waking the Demon

BFMV: Matthew “Matt” Tuck (Φωνή, κιθάρα), Michael “Padge” Paget *(Κιθάρα), Jamie Mathias (Μπάσο), Jason Bowld (Τύμπανα)

Bullet For My Valentine: BFMV (OW) | Facebook | Instagram | Twitter | Spotify | Deezer

Disturbed

Χθες το βράδυ ο David Draiman είχε μια αποστολή. Να αποδείξει ότι είναι ανάμεσα στους κορυφαίους metal vocalists της γενιάς του. Αφού έβγαλε αυτό από τη μέση με τα πρώτα τρία κομμάτια, μεταξύ των οποίο το Stupify, τα πράγματα πήραν τη σειρά τους.

Οι Disturbed είναι φανταστικοί μουσικοί. Η φωνή του Draiman όμως είναι το κάτι άλλο. Ο άνθρωπος πριν λίγες ημέρες ακύρωσε συναυλία για να ξεκουραστεί. Και αυτό χρειαζόταν απλά. Μια παύση. Εμείς χαρήκαμε αυτής της παύσης. Γιατί η Πλατεία έγινε ένα κύμα χεριών και χορού.

My brothers and sisters. Speak to meeeeeee! Πάταγος. Η καπαρντίνα στην άκρη. Τώρα ώρα για ιδρώτα. Αργότερα θα πέσουμε βαθιά. Για τώρα, φτερά στις πλάτες. Οι Disturbed ξέρουν να επιστρέφουν στο κοινό το 100% του αντιτίμου, μόνοι τους, χωρίς καν να χρειάζεται. Αυτό θέλουν. Αυτό κάνουν.

 

Οι Disturbed βγήκαν στο stage της Πλατείας Νερού και επιβεβαίωσαν γιατί ήταν headliners στο Release Athens 2023

Ξέρετε τι άλλο κάνουν; Παίρνουν πέντε λεπτά από το set για να μιλήσουν για την κατάθλιψη. Ο David Draiman θυμάται τον Chester Bennington, τον Keith Flint. Τα αδέρφια μας. Τους συνανθρώπους μας που χάσαμε. Η κατάθλιψη είναι εδώ. Σηκώστε χέρι όσοι παλεύετε με αυτήν. Όλη η Πλατεία ένα κύμα χεριών. Είμαστε μαζί. Δεν είμαστε μόνα μας. Να το θυμάστε πάντα, όσο κλισέ κι αν φαίνεται. Ίσως και triggering. Είμαστε εδώ για εμάς. Για εσάς. Για όλα. Έμαθα κατόπιν εορτής ότι το κάνει σε κάθε live. Μακάρι να το κάνουν όλοι σε κάθε μα κάθε εμφάνισή τους σε δημόσιους χώρους.

Disturbed, Release Athens 2023 - Photo by: Nondas Emmanouil
Disturbed, Release Athens 2023 - Photo by: Nondas Emmanouil

Και φτάνουμε στο σημείο μηδέν. Hello darkness my old friend… I’ve come to talk with you again. Όλα σβήνουν. Το απόλυτο κενό. Παίζονται πολλά. Τρίχα που σηκώνεται στο αριστερό χέρι. Θα με βρείτε σε κοινωνίες γεμάτους βούρκους. Που δεν βοηθούν ανθρώπους. Που θεοποιούν το μίσος. Εκεί. Το Sound of Silence των Simon and Garfunkel είναι παρακαταθήκη του είδους. Το ακούς και μαθαίνεις τα πάντα για τον άνθρωπο. Αυτά. Τι άλλο; 

Μα τι άλλο αν όχι Down With The Sickness. Καλησπέρα σας, καλά να περάσετε. Όλη η Πλατεία στο πόδι (είναι δύσκολο να γράφεις στο κινητό χορεύοντας). Μια ιαχή από περισσότερα από δέκα χιλιάδες άτομα αρκεί για να σηκώσει και όσους είναι σε απόσταση. Ακόμη και τα πιο μικρά πράγματα, ήταν γιγάντια.

 

Ο David Draiman μίλησε για την κατάθλιψη, θυμήθηκε τα αδέρφια μας που έχουν χαθεί, και έστειλε το μήνυμα πως δεν είμαστε μόνα μας με το Release Athens 2023 να παραληρεί

Η αναγνώριση στο τέλος, τα πάντα. Είστε το καλύτερο κοινό έως τώρα στο τουρ. Ευχαριστούμε. Εσείς μας δίνετε την ευκαιρία να το πετύχουμε.

Σολο για κάθε μέλος της μπάντας; Check. Ζεστό κοινό; Check. Ωραίος καιρός; Check! Αεράκι και μια από τις μεγαλύτερες μπάντες του πλανήτη, στο Release Athens 2023. Με αυτό που έκαναν οι Bullet For My Valentine πριν, μόνο οι Disturbed θα μπορούσαν να το πάμε κι άλλο πιο πέρα. Το έπραξαν. Ευχαριστούμε Release. Τα λέμε… σήμερα! (Κώστας Παπανικολάου)

Disturbed, Release Athens 2023 - Photo by: Nondas Emmanouil
Disturbed, Release Athens 2023 - Photo by: Nondas Emmanouil

Ναι, οι Disturbed ήταν ένα από τα ticks που έλειπαν από τη συναυλιακή μου bucket list. Το Hey You που ακούστηκε διά στόματος Draiman δεν περίμενα ότι θα πυροδοτήσει την έκρηξη που θα ακολουθούσε. Στο 10.000 fists καταλάβαινες γιατί οι Disturbed είναι μία τεράστια μπάντα και άκρως σημαντική.

Με αφορμή το δεύτερο, να προσθέσω κάτι που θεωρώ ότι είναι και το ρεζουμέ της βραδιάς. Το νεαρό της ηλικίας του κοινού δείχνει ότι η μουσική που μας αρέσει θα συνεχίσει. Από εμάς εξαρτάται αν θα αποδεχτούμε την εξέλιξη της ή όχι. Για να το διατυπώσω πιο ξεκάθαρα, η μουσική θα προχωρήσει με ή χωρίς εμάς.

 

Στο 10.000 fists, οι Disturbed απέδειξαν γιατί είναι μια τεράστια μπάντα και άρκως σημαντική για το metal

Γενικά, σαν μπάντα, η ζωή σου είναι εξαιρετική εύκολη όταν το rhythm section σου “σκοτώνει”. Δε λέω, εξαιρετικός ο Mike Wengren αλλά όταν έμεινε μόνος του πάνω στη σκηνή ο John Moyer πήγε τον ορισμό του μπασίστα σε άλλα επίπεδα. Τι σόλο ήταν αυτό; Αλήθεια μου πήρε το μυαλό αν και μου θύμισε λίγο την εισαγωγή του Spiders των SOAD. Μόνο σε εμένα; (Γιώργος Ξιφαράς) 

Disturbed, Release Athens 2023 - Photo by: Nondas Emmanouil
Disturbed, Release Athens 2023 - Photo by: Nondas Emmanouil

Οτι και να πούμε για τους Disturbed είναι απλά λίγο. Η αλήθεια είναι ότι δεν ήξερα τι να περιμένω όταν μιλάμε για μια μπάντα τέτοιου βεληνεκούς. Ή που θα πήγαινε πολύ χάλια ή που θα μας άφηναν με το στόμα ανοιχτό. Ε λοιπόν, μαντέψτε.

Όταν το Stupify ήρθε κιόλας δεύτερο σε σειρά κάπου είπα αποκλείεται.Πολλές μπάντες μας έχουν συνηθίσει να παίζουν πρώτα τις τελευταίες τους δουλειές και απο την μέση και μετά να μας δίνουν και τα παλιά τους. Όχι όμως οι Disturbed. Αυτοί μας τα έδωσαν όλα απλόχερα απο νωρίς κάνοντας μια πλατεία νερού να παραληρεί απο το πόσο άψογοι ήταν σε όλα τους και ήταν σαν να τους άκουγες 20 χρόνια πρίν.

Αυτό που κάνει ο David Draiman δεν μπορώ να το πω κάπως αλλιώς παρα μόνο ταλέντο. Δεν πίστευα στα αυτιά μου ότι άκουγα την ίδια ακριβώς φωνή live που άκουσα πρώτη μου φορά στο Down with the sickness.

 

Οι Disturbed τα έδωσαν όλα απλόχερα στην Πλατεία Νερού και στο κοινό του Release Athens 2023

Με τρίτο κομμάτι σε σειρά το 10.000 fists και όλοι μας κυριολεκτικά με μία γροθια, σηκώθηκε στον αέρα όλη η πλατεία νερού. Είναι απλά απίστευτο το συναίσθημα μια μπάντα των εφηβικών σου χρόνων 28 χρόνια μετά να σου δίνει όλο αυτό.

Δεν θα μπορούσαν να λείψουν φυσικά και τα Stricken (προσωπικά το αγαπημένο μου κομμάτι τους) και Down with the sickness που περίμεναν όλοι με ανυπομονεσία αλλά και το απίστευτο Sound of silence που μας άφησε με το στόμα ανοιχτό.

Από τον χρόνο που είχαν αφιέρωσαν ένα γεμάτο πεντάλεπτο για να μας μιλήσει ο David Draiman για την αρρώστια που μαστίζει ένα πολύ μεγάλο μέρος των ανθρώπων, την κατάθλιψη. Και όπως πολύ σωστά είπε, υπάρχει μέσα σου, δεν το βλέπεις και συνεχίζει να μεγαλώνει διαρκώς, ακριβώς σαν τον καρκίνο.

Disturbed, Release Athens 2023 - Photo by: Nondas Emmanouil
Disturbed, Release Athens 2023 - Photo by: Nondas Emmanouil

Είπε για φίλους που έχασε από την κατάθλιψη, γνωστούς σε όλους μας, αλλα και ότι ακόμα και ο ίδιος κόντεψε τον προηγούμενο Φεβρουάριο να είναι ένας από αυτούς. Σηκώστε όλοι το χέρι σας όσοι έχετε βιώσει κάτι τέτοιο η κοντά σε αυτό και μετά κοιτάξτε γύρω σας, δεν είστε μόνοι, και έκλεισε. Μία πολύ δυνατή στιγμή που μας ταρακούνησε όλους για τα καλά.Αυτοί είναι οι Disturbed και αυτός ο μεγάλος David Draiman κυρίες και κύριοι.

Απο την χθεσινή έβδομη μέρα του Release Athens Festival έμειναν μόνο όμορφα συναισθήματα γεμάτα μουσική, χορό και χαμόγελα. Ευχαριστούμε Release. (Βασίλης Τσιάπης)

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Artist: Disturbed

Genre: Heavy Metal

Hey You

Stupify

Ten Thousand Fists

Prayer

Are You Ready

Bad Man

A Reason to Fight (Followed by David Suicide Prevention speech)

Guitar Solo

Land of Confusion (Genesis cover)

Drum Solo

The Game

The Sound of Silence (Simon & Garfunkel cover)

Bass Solo

Indestructible

The Light

Stricken

Encore:
Down With the Sickness

Disturbed: Dan Donegan (Κιθάρα, πλήκτρα), Mike Wengren (Τύμπανα), David Draiman (Φωνή), John Moyer (Μπάσο)

Να θυμίσουμε ότι στο Release Athens 2023 έρχονται ακόμα 2 shows για τους λάτρεις του είδους! Απόψε (27/6) οι Parkway Drive και αύριο (28/6) οι Amon Amarth & Kreator.

Διαθέσιμες ακόμα διήμερες & τριήμερες προσφορές για όσο μεταλ αντέχεις!

Release Athens 2023 – ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολουθήστε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Mastodon, Pinterest, Spotify και YouTube.