Ο CEO της Tesla, Elon Musk, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, κλήθηκε να πληρώσει 56 δισεκατομμύρια ως αποζημίωση! Γιατί; Λόγω μιας ομαδικής αγωγής εναντίον του, στην οποία συμμετείχε και ο Richard Tornetta, γνωστός heavy metal drummer.

Ο Richard Tornetta ήταν drummer του thrash metal συγκροτήματος, Dawn of Correction. Συμμετείχε στην αγωγή που κατατέθηκε εναντίον του Elon Musk από διάφορους μικρομετόχους της εταιρείας.

Η αγωγή στην οποία συμμετείχε ο Ricard Tornetta φαίνεται ότι θα στοιχίσει ακριβά στον Elon Musk
Η αγωγή στην οποία συμμετείχε ο Ricard Tornetta φαίνεται ότι θα στοιχίσει ακριβά στον Elon Musk

Σύμφωνα με το CNBC, ο Tornetta είχε στην κατοχή του μόλις εννέα μετοχές της Tesla – όταν κατέθεσε την αγωγή το 2018. Η αγωγή ισχυριζόταν ότι το διοικητικό συμβούλιο της Tesla παραβίασε τα καθήκοντά του όταν ενέκρινε ένα ασυνήθιστα υψηλό πόσο ως ετήσια αμοιβή του Elon Musk.

Βάσει της απόφασης της δικαστού Kathaleen McCormick του Δικαστηρίου Chancery του Delaware, επιβλήθηκε αμοιβή (55,8 δισεκατομμυρία δολάρια). Σημειώνεται βέβαια, ότι ο Elon Musk διατηρεί τo δικαίωμα της έφεσης,

Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Delaware, επειδή εκεί είχε συσταθεί η Telsa. Η πολιτεία είναι γνωστή για τους φιλικούς προς τις επιχειρήσεις φορολογικούς νόμους της, οι οποίοι προσελκύουν πολλές επιχειρήσεις να εδρεύσουν.

«Ποτέ μην έχετε την έδρα της εταιρείας σας στο Ντέλαγουερ», έγραψε ο Elon Musk στο X/Twitter, λίγο μετά την απόφαση του δικαστηρίου, την Τρίτη (30 Ιανουαρίου). «Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, όταν ενέκρινε αυτό το πόσο, δεν ενήργησε προς το συμφέρον της εταιρείας», δήλωσε η δικαστής. Και συνέχισε «Δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου στοιχεία για διαπραγμάτευσης για το εν λόγω ποσό».

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.