«Rewind Forward» είναι ο τίτλος του νέου άλμπουμ του Ringo Starr και έρχεται τέσσερα χρόνια μετά τον τελευταίο δίσκο του ονόματι «Whats my name». Ο 83χρονος Άγγλος καλλιτέχνης κυκλοφόρησε στις 13/10 ένα EP τεσσάρων τραγουδιών και διάρκειας 14 λεπτών και 50 δευτερολέπτων, δείχνοντας απτόητος παρά την ηλικία του. Από το μακρινό 1970 και τον πρώτο του δίσκο «Sentimental Journey», έφτασε τώρα μετά από 53 χρόνια να κυκλοφορεί τον 21ο  του ως solo καλλιτέχνης.

Ο αειθαλής Ringo Starr προσφέρει με το Rewind Forward ένα μικρό αλλά περιεκτικό EP, επιβεβαιώνοντας το λαμπρό άστρο που τον ακολουθεί
Ο αειθαλής Ringo Starr προσφέρει με το Rewind Forward ένα μικρό αλλά περιεκτικό EP, επιβεβαιώνοντας το λαμπρό άστρο που τον ακολουθεί

Το tracklist του άλμπουμ έχει τα εξής τέσσερα κομμάτια:

  1. Shadows On The Wall
  2. Feeling The Sunlight
  3. Rewind Forward
  4. Miss Jean

Το πρώτο κομμάτι του δίσκου είναι το «Shadows On The Wall» ένα κομμάτι που μου άρεσε πάρα πολύ και μου έδωσε hype για τη συνέχεια του δίσκου. Ωραίοι στοχαστικοί στίχοι με την κατάλληλη ταιριαστή μουσική να τους «αγκαλιάζει». Δημιουργείται έτσι ένα υπέροχο κομμάτι. Ίσως το αγαπημένο μου από αυτό τον δίσκο.

Στη συνέχεια είναι το τραγούδι «Feeling The Sunlight», ένα επίσης πολύ ωραίο κομμάτι που για μένα συναγωνίζεται με το προηγούμενο για το καλύτερο του δίσκου. Εξαιρετική μουσική που μου αρέσει να την ακούω στα αυτιά μου και οι στίχοι γεμάτοι αισιοδοξία. Κάτι που λείπει σε μεγάλο βαθμό από τους ανθρώπους τη σήμερον ημέρα.

Τρίτο στη σειρά είναι το ομώνυμο με το δίσκο τραγούδι «Rewind Forward», που μόνο από τον τίτλο σε ιντριγκάρει να το ακούσεις. Εξαιρετικό κομμάτι και αυτό, το ίδιο αισιόδοξοι στίχοι με το προηγούμενο, αλλά συνάμα και εμψυχωτικοί. Η μουσική είναι όσο καλή πρέπει για να «δέσει» με τους στίχους. 

Στο “Cycles of Pain” η σύνθεση των Angra, που μας συστήθηκε για πρώτη φορα στο "Ømni", δοκιμάζεται για δεύτερο συνεχή δίσκο

Το τελευταίο τραγούδι του άλμπουμ είναι το «Miss Jean». Δε με τρέλανε από την αρχή, όπως τα υπόλοιπα αυτού του δίσκου, παρόλα αυτά όσο το άκουγα άρχισε να μου αρέσει. Είναι ένα τραγούδι που μιλάει για μια γυναίκα και αυτά τα τραγούδια πάντα χτυπάνε φλέβα στην πλειονότητα του ανδρικού πληθυσμού. Ίσως για αυτό να μου άρεσε περισσότερο όσο το άκουγα. Στοχευμένοι οι στίχοι για να περιγράψει το τι έγινε με την «Miss Jean» και η μουσική ταιριάζει απόλυτα.

Ακούγοντας αυτόν το δίσκο, που είναι πιο σύντομος και από τη διαδρομή που κάνω για να πάω στη δουλειά μου, πέρασα ωραία και δεν βαρέθηκα στιγμή. Άλλωστε είναι δύσκολο να βαρεθείς σε λιγότερο από 15 λεπτά που διαρκεί αυτός ο δίσκος. Ωραίοι στίχοι σε όλα τα κομμάτια και ευχάριστη μουσική, με αγαπημένο κομμάτι να είναι οριακά το «Shadow On The Wall».

Από την άλλη, το λιγότερο αγαπημένο μου θα πω ότι είναι το «Miss Jean», καθώς ένιωθα ότι δεν ταίριαζε τόσο με το ύφος του υπόλοιπου άλμπουμ. Χρειάστηκε να το ακούσω αρκετές φορές για να μου αρέσει, χωρίς όμως να είναι κακό.

Δεν είναι ένας δίσκος που θα άκουγα συνεχώς, ούτε όμως και ένας δίσκος που δεν πρόκειται να ξανακούσω ποτέ. Θεωρώ ότι η σκληρή κριτική που έχει πάρει δε είναι σωστή ούτε δίκαιη. Θα τον βαθμολογήσω με ένα 7 γιατί είναι μια καλή δουλειά από τον 83χρονο Ringo Starr. Εμείς στην ηλικία του, αν ζούμε, θα είμαστε στην καλύτερη αραχτοί σε μια πολυθρόνα βλέποντας τηλεόραση. 

Rewind Forward - Tracklist

1. Shadows On The Wall

2. Feeling The Sunlight

3. Rewind Forward

4. Miss Jean

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Artist: Ringo Starr

Album: Rewind Forward (EP) 

Label: Home Studio

Release Date: 13/11/2023

Genre: Rock

Producer: Ringo Starr

Personnel: Ringo Starr (Τύμπανα, κρουστά, φωνή), Steve Lukather (Κιθάρα), Joseph Williams (Φωνή), Torrance Klein (Μπάσο), Paul McCartney (Κιθάρα, μπάσο, πλήκτρα, φωνή, zither)

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.

7.0
Score


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/customer/www/depart.gr/public_html/wp-content/themes/gillion/inc/helpers_blog.php on line 692

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/customer/www/depart.gr/public_html/wp-content/themes/gillion/inc/helpers_blog.php on line 716

Final Verdict

Θα τον βαθμολογήσω με ένα 7 γιατί είναι μια καλή δουλειά από τον 83χρονο Ringo Starr, που εμείς στην ηλικία του, αν ζούμε, θα είμαστε στην καλύτερη αραχτοί σε μια πολυθρόνα βλέποντας τηλεόραση.