Σε μια νέα συνέντευξη στο The Metal Mixtape, ο TimRipperOwens επανέλαβε τη δέσμευσή του να τραγουδάει όλα τα τραγούδια όπως ηχογραφήθηκαν αρχικά. Eίτε πρόκειται για υλικό από την πρώην μπάντα του Judas Priest είτε από το νέο του project KK‘S Priest.

Μιλώντας συγκεκριμένα για το δεύτερο άλμπουμ των KK’S Priest, “The Sinner Rides Again“, ο Ripper είπε: «Όλα όσα ακούτε σε αυτόν τον δίσκο μπορώ να τα τραγουδήσω ζωντανά. Έχω βαρεθεί να βλέπω τραγουδιστές – ξέρω ότι μπορούν να το κάνουν, αλλά αλλάζουν τα τραγούδια τους-  να τα χαμηλώνουν, φτιάχνουν νέες μελωδίες και πιάνουν μια ψηλή νότα για ένα δευτερόλεπτο. Και είναι σαν, “Φίλε, τραγούδα αυτό που έγραψες. Τραγούδα αυτό που έγραψες. Καταλαβαίνω ότι γίνεται πιο δύσκολο. Αλλά μπορώ να τραγουδήσω το “Sermons Of The Sinner”. Και αυτά τα τραγούδια, τα τραγούδια των KK’S Priest είναι πιο δύσκολο να τα τραγουδήσεις από τα κλασικά τραγούδια των Judas Priest, εκτός ίσως από το “Metal Meltdown”».

O Ripper μίλησε για τους τραγουδιστές που αλλάζουν τα κομμάτια τους για τις ανάγκες του live
O Ripper μίλησε για τους τραγουδιστές που αλλάζουν τα κομμάτια τους για τις ανάγκες του live

Ο Ripper συνέχισε προσθέτοντας: «Είμαι περήφανος που ό,τι έκανα στο στούντιο, μπορώ να το κάνω και ζωντανά. Θέλω να πω, ακούστε, ανοίγουμε με το “Hellfire Thunderbolt” και μετά πάμε στα “Hellfire Thunderbolt” και το “One More Shot At Glory”. Αν μας ακούσεις, ακουγόμαστε ακριβώς όπως στον δίσκο.»

Όσον αφορά το τι κάνει ώστε να μπορεί να ερμηνεύει πιστά τα τραγούδια του, ο Ripper είπε: «Δεν κάνω ποτέ προθέρμανση. Στην πραγματικότητα είναι πολύ απλό το πράγμα. Είσαι καλός τραγουδιστής στα live ή όχι; Υπάρχουν κάποιοι τραγουδιστές εκεί έξω, που είναι από τους καλύτερους τραγουδιστές στον κόσμο, αλλά απλά δεν είναι σπουδαίοι στα live.», εξήγησε.

Ripper: Μου είναι πραγματικά ξεκούραστο να τραγουδήσω τα κλασικά τραγούδια των Judas Priest

«Εξακολουθούν να είναι σπουδαίοι τραγουδιστές στα live- απλώς έχουν αλλάξει τα κομμάτια. Έχουν φτιάξει τη δική τους εκδοχή για να μπορέσουν να τραγουδήσουν – πράγμα που δεν πειράζει, γιατί θα υπάρξουν στιγμές που θα χρειαστεί να το κάνω αυτό σε ένα τραγούδι ή μπορεί να χαμηλώσω μια λέξη, αλλά προσπαθώ να τηρήσω την εκδοχή. Θέλω να πω, δες τραγουδιστές όπως ο Dio. Αυτός αν άλλαζε κάποιο κομμάτι, μάλλον το έκανε πιο δύσκολο. Το τραγουδούσε ζωντανά.»

«Ηχογραφώ τα πάντα στο μέγιστο των δυνατοτήτων μου και πάντα παλεύω με το υλικό μου.», εξήγησε ο Tim Owens. «Όπως όταν περιοδεύω σόλο, είναι αρκετά εύκολο. Είναι αρκετά εύκολες περιοδείες. Είναι εντάξει περιοδείες για μένα, επειδή κάνω τα δικά μου πράγματα. Μου είναι πραγματικά ξεκούραστο να τραγουδήσω τα κλασικά τραγούδια των Judas Priest και φαντάζομαι ότι το ίδιο συμβαίνει ακόμα και με τον Rob. O καθένας μπορεί να τραγουδήσει το “Breaking The Law” και το “Metal Gods”. Αλλά όταν σε μία περιοδεία, ανοίγεις με το “Hellfire Thunderbolt”, τότε το “Night Crawler” είναι εύκολο. Ένα κομμάτι που το φοβήθηκα είναι το “Sermons Of The Sinner”. Για να είμαι ειλικρινής, όταν το άκουσα σκέφτηκα ότι θα είναι δύσκολο. Ωστόσο, παραμένει να είναι διασκεδαστικό να το τραγουδάς.»

Δεν μου αρέσουν οι τραγουδιστές που το κάνουν, ανεξαρτήτως ηλικίας

Ο Ripper συνέχισε λέγοντας: «Νομίζω ότι όλοι οι τραγουδιστές πρέπει να ηχογραφούν με το καλύτερο δυνατό τρόπο. Έτσι, τα τραγούδια μου είναι πάντα πιο δύσκολα. Γι’ αυτό πολλοί τραγουδιστές απλά δεν μπορούν να τα πουν. Σε αυτόν τον δίσκο, είχα καλύτερη αίσθηση ότι θα γράψω ευκολότερα ακόμα και από τον πρώτο, επειδή κάθισα εδώ, στο σπίτι μου, και το έκανα μόνος μου. Δεν μου είπαν τι να κάνω. Αλλά μερικοί τραγουδιστές, δεν τραγουδούν στο studio ακριβώς όπως το κάνουν ζωντανά. Απλά έτσι συμβαίνει».

Ενώ λίγες ημέρες αργότερα, ο Ripper μέσω Twitter (νυν Χ) δήλωσε: «Το ξέρουμε όλοι ότι υπάρχουν τραγουδιστές που δεν μπορούν να τραγουδήσουν αυτό που ηχογραφούν! Αυτό είναι που δεν μου αρέσει. Οποιαδήποτε ηλικία, οποιοσδήποτε τραγουδιστής. Δεν είμαι σίγουρος γιατί οι άνθρωποι είναι αναστατωμένοι που το είπα αυτό».

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.