Rockwave 2023: VIC, 1000Mods, Mother of Millions, Sadhus, Project Renegade, Soundtruck, Ganzi Gun, 09/07/2023 @Terra Vibe | Live Report

Η 4η μέρα του Rockwave Festival ξεκίνησε με σχετικά καλές προδιαγραφές από θέμα καιρού, συγκριτικά μιλώντας πάντα. Ναι μεν στον ήλιο είχε αρκετή ζέστη αλλά το υπό σκιά αεράκι έδινε μια πολύ ευχάριστη νότα. Η Κυριακή 9 Ιουλίου ήταν ένα μεγάλο αφιέρωμα στην εγχώρια metal σκηνή με μπάντες διαφόρων ειδών να φιλοξενούνται στη σκηνή της Μαλακάσας. Στον δύσκολο ρόλο του headliner οι μοναδικοί Ηπειρώτες stoners/folk/ψυχεδελικοί Villagers of Ioannina City. 

Πριν τους VIC, τη σκηνή μοιράστηκαν οι 1000mods, Mother of Millions, Sadhus The Smoking Community, Project Renegade, Soundtruck και Ganzi Gun. Ο μπαξές είχε απόλα δηλαδή! Από δυνατό metalcore, μέχρι κλασικό hard rock, από βρώμικο sludge μέχρι αλήτικο heavy/stoner. Από θεωρητικής άποψης, η ιδέα ήταν εξαιρετική, με πολύ προσιτό και οικονομικό εισιτήριο. Η 9η Ιουλίου ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να συγκεντρωθεί η ελληνική metal κοινότητα στο όμορφο δάσος του TerraVibe και να γιορτάσει την πλούσια ντόπια μουσική παραγωγή της. Από πρακτικής άποψης ωστόσο, το εγχείρημα κάπου χώλαινε. 

 

Η 9η Ιουλίου ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να συγκεντρωθεί η ελληνική metal κοινότητα στο όμορφο δάσος του TerraVibe και να γιορτάσει την πλούσια ντόπια μουσική παραγωγή της

Κάθε ζωντανό θέαμα είναι μια διαδραστική συνθήκη μεταξύ πομπού και δέκτη, με το κοινό να δίνει τροφή στον καλλιτέχνη και ο καλλιτέχνης αντίστοιχα να μετατρέπει αυτό το feedback σε performance. Όταν αυτή η επικοινωνία διακόπτεται για τον οποιονδήποτε λόγο, τότε όλο το πόνημα χάνει την ενέργεια του και κατ’επέκταση το χαρακτήρα και τη μοναδικότητα του. Οι ίδιες μπάντες που όταν παίζουν σε κλειστά venues εντός πόλης έχουν πάντα από κάτω το πιστό κοινό τους, τη 4η μέρα του Rockwave βρέθηκαν προ εκπλήξεως. Από τη μία, η ελάχιστη προσέλευση του κόσμου από νωρίς και από την άλλη η ελλιπής συμμετοχή όσων ήταν ήδη εκεί, δε βοήθησε ομολογουμένως κάποιες μπάντες. Κάποιοι πτοήθηκαν με την έκβαση αυτή, κάποιοι όχι. Ας δούμε όμως αναλυτικά πως κύλησαν τα πράγματα. (Άννα Φωτοπούλου)

Ganzi Gun

Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 15:50 με το πρώτο ελληνικό συγκρότημα, τους επονομαζόμενους Ganzi Gun. Αν και οι συνθήκες δεν ήταν ιδανικές λόγω της ζέστης που επικρατούσε, η ιδιαίτερη φωνή του frontman φρόντισε να αφυπνίσει όσους βρίσκονταν στο Terra Vibe από νωρίς. 

Rockwave 2023, Ganzi Gun
Rockwave 2023, Ganzi Gun

Πρόκειται για μία hard rock μπάντα όπου το όνομά της σημαίνει φάρμακο του νου ή αλλιώς φάρμακο που θεραπεύει το μυαλό (ω ναι). Επηρεασμένοι από Seether, Nickelback και μεγάλα ονόματα της metal σκηνής όπως Metallica, υποσχέθηκαν πολλά από το πρώτο λεπτό που εμφανίστηκαν στη σκηνή.

Rockwave 2023, Ganzi Gun
Rockwave 2023, Ganzi Gun

Δε φάνηκε να τους επηρεάζει το ελάχιστο κοινό που βρισκόταν εκεί και ξεκίνησαν αρκετά δυναμικά την εμφάνισή τους. Άπαιχτο ήταν το “My Little Bitch”, το οποίο συνεπήρε τους φανατικούς υποστηρικτές. Σίγουρα θα μπορούσαν να εμφανιστούν αργότερα ώστε να υπάρχει μεγαλύτερο κοινό, καθώς η ώρα εμφάνισής τους δεν τους βοήθησε ώστε να αναδείξουν τις μεγάλες τους δυνατότητες. (Άρτεμις Μαστρογιαννοπούλου)

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Time Is Now
Fist My Way Through You
Jump in the Pit
Whiskey Talking
My New Friend
Psycho Circus
My Little Bitch
Fading Lights

Soundtruck

Προχωράμε στις 16:45 μαζί με τους Soundtruck και συγκεκριμένα με το “Senorita”. Η φάση από πριν ήταν σε rock ‘n roll style, όπως κι εξακολούθησε. Τα σόλο κιθάρας ήταν αυτά που έκλεβαν την παράσταση, αφού οριακά ένιωθες λες και βρίσκεσαι σε άσφαλτο με μηχανή και ο δρόμος είναι δικός σου για να τον κατακτήσεις. 

Rockwave 2023, Soundtruck
Rockwave 2023, Soundtruck

Επίσης, πολύ δυνατά ήταν τα vocals όπως και τα γυναικεία back vocals που έδεναν στο σύνολο. Παρουσιάζοντας κομμάτια όπως το “The Calling” όπου ήταν το προτελευταίο τους κομμάτι και το “Straight To Hell”, με το οποίο κι έκλεισε η εμφάνισή τους. Με τη σκηνική τους παρουσία μας έδωσαν να καταλάβουμε πόσο μουσικά δομημένοι είναι και πόσο αξίζουν να βρίσκονται σε μεγάλες μουσικές σκηνές.

Rockwave 2023, Soundtruck
Rockwave 2023, Soundtruck

Με τις δύο αυτές μπάντες να κάνουν την αρχή σε μια πραγματικά δύσκολη ώρα με αφόρητη ζέστη, συνεχίσαμε με την ελπίδα να μην επηρεαστεί η επίδοση των επόμενων συγκροτημάτων. (Άρτεμις Μαστρογιαννοπούλου)

Project Renegade

Κι έρχεται η στιγμή που κάνουν την εμφάνισή τους στη σκηνή οι Project Renegade γύρω στις 17:40, με λιγότερο ήλιο ευτυχώς. Και κάπου εδώ αλλάζουμε το είδος μουσικής σε metalcore και nu, progressive metal, με το σύνολο να θυμίζει λίγο Jinjer. Πρόκειται για μία τετραμελή μπάντα με καθαρά γυναικεία φωνητικά και μελωδικές νότες, με δυνατά screams ανά διαστήματα, όπου είναι ιδανική για το είδος που υποστηρίζουν. Μία μπάντα δουλεμένη, που εστιάζει στη δημιουργία κι όχι απαραίτητα στο πλήθος του κοινού, όπως και φάνηκε εξάλλου. 

Rockwave 2023, Project Renegade
Rockwave 2023, Project Renegade

Με πράσινο background, πράσινη φωσφοριζέ ενδυμασία και μασκοφόρο drummer, ανέδειξαν το εκκεντρικό τους στυλ. Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή του “Wall of Love”, όπου στην ουσία οι παρευρισκόμενοι έτρεχαν κι αγκαλιαζόντουσαν μεταξύ τους. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εμφάνισής τους ήταν διαδραστικοί με το κοινό παρακινώντας τους να συμμετέχουν ενεργά δίνοντας τον παλμό.

Rockwave 2023, Project Renegade
Rockwave 2023, Project Renegade

Ένα μεγάλο μπράβο για το νέο τους single “Token”, με δυνατά screams αλλά και clean vocals. Επίσης, ο νέος τους δίσκος θα κυκλοφορήσει στις 14/07, οπότε αναμένουμε τα καλύτερα. Την εμφάνισή τους κλείνουν με το “The New Joker”, καθαρά εναλλακτικό metalcore κομμάτι, προετοιμάζοντας το κοινό για τη συνέχεια.  (Άρτεμις Μαστρογιαννοπούλου)

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

One of the Crowd
The Strain
Civil Unrest
My Oath
Bloodwitch
The Fix Is In
Token
The New Joker

 

Sadhus The Smoking Community

Μετά τους Project Renegade, τη σκυτάλη παίρνει μια από τις πλέον γνωστές μπάντες του χώρου με αρκετά live στο ενεργητικό της. Το όνομα των Sadhus έχει φτάσει μέχρι το Desertfest με τους ελληνικούς sludge ογκόλιθους να παίζουν με μεγάλα διεθνή ονόματα του χώρου (όπως Eyehategod, Weedeater, Dopethrone, Suma, Toner Low, Belzebong, Sardonis, Βlack Tusk).

Rockwave 2023, Sadhus the Smoking Community
Rockwave 2023, Sadhus the Smoking Community

Σε γενικές γραμμές, οι Sadhus είναι ένα σχήμα που δε χρειάζεται συστάσεις, αφού είναι γνωστοί για τις επιδόσεις τους. Παρόλα αυτά, κανένα live δεν είναι ίδιο με τα προηγούμενα (ή ακόμα και τα επόμενα). Επίσης, καμία μέρα δεν είναι ίδια με την επόμενη, κάποιες μέρες δυστυχώς δεν είναι τόσο καλές. Για τους Sadhus The Smoking Community αυτή η μέρα ήταν μια μέρα με ευτράπελα.

 

Χωρίς αυτό να σημαίνει τίποτα για μια μπάντα με τέτοιο ιστορικό, η αλήθεια είναι πως, δυστυχώς, την Κυριακή η Μούσα Ευτέρπη δεν ήταν με το μέρος των Sadhus

Η επιβλητική παρουσία των Sadhus με τις χαμηλές συχνότητες και τα χαρακτηριστικά ουρλιαχτά στα φωνητικά, επικαλύφτηκε από τα θέματα στον ήχο που αντιμετώπισαν επί σκηνής. Από το δεύτερο κομμάτι και μετά τα φωνητικά σχεδόν θάφτηκαν και ο ήχος στις κιθάρες ήταν αρκετά πιο δυνατός και μπουκωμένος από ότι αρμόζει στο είδος. Επιπλέον, με το κοινό ακόμα να καταφθάνει στη Μαλακάσα, το TerraVibe μετατρεπόταν πάρα πολύ αργά και βασανιστικά σε φεστιβαλικό χώρο. Τέλος, το κερασάκι στην τούρτα ήρθε με την πλειοψηφία των παρευρισκόμενων να μη συμμετέχει σχεδόν καθόλου σε αυτό που συνέβαινε εκείνη τη στιγμή. Ήταν αρκετά εμφανές ότι οι γνώστες των Sadhus δεν ήταν εκεί και ότι οι περισσότεροι προέρχονται από άλλα ακούσματα και άλλα γούστα. 

Rockwave 2023, Sadhus the Smoking Community
Rockwave 2023, Sadhus the Smoking Community

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα καλλιτέχνες και κοινό να βρίσκονται σε δύο αντιθετικές και συγκρουόμενες ενέργειες που δε συναντήθηκαν ποτέ στη μέση. Αν και από θέμα παιξίματος δεν υπήρχαν λάθη, όπως ήταν φυσικό, όλα αυτά συνετέλεσαν στο να πέσει η μπάντα και η διαδραστικότητα της. Χωρίς αυτό να σημαίνει τίποτα για μια μπάντα με τέτοιο ιστορικό, η αλήθεια είναι πως, δυστυχώς, την Κυριακή η Μούσα Ευτέρπη δεν ήταν με το μέρος των Sadhus. (Άννα Φωτοπούλου)

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Eye on Man
Hyper Roller
Bampoola
Sobbing Children
Woodman
Lazarus
Colombian Boat Blues

 

Mother Of Millions

Το κοινό υποδέχτηκε με θερμότητα τους ατμοσφαιρικούς Mother of Millions στη συνέχεια της 4ης μέρας του Rockwave. Από την πρώτη στιγμή η φόρτιση ήταν εμφανώς μεγάλη και από τις δύο πλευρές και η διάθεση μετατοπίστηκε από την επιθετικότητα στο συναίσθημα.

Rockwave 2023, Mother of Millions
Rockwave 2023, Mother of Millions

Από τη μία ο frontman δε σταμάτησε να ευχαριστεί τους θεατές για τη συμμετοχή τους και από την άλλη όσοι πήγαν μπροστά υποστήριζαν διαρκώς το prog σχήμα. Η σκηνική απόδοση και ο ήχος στους Mother of Millions ήταν σε αρμονία, με το κλίμα να είναι αρκετά πιο βαρύ, αλλά τόσο όμορφο συνάμα. 

 

Οι Mother of Millions έκλεισαν με το Artefact ενώ ο ήλιος έδυε και η δροσιά της Μαλακάσας κατέκλυζε το χώρο. Η φύση συμμετείχε απόλυτα σε αυτό που συνέβαινε εκείνη τη στιγμή

Στα highlights της εμφάνισης τους ήταν η φανταστική διασκευή του No Light, No Light από Florence and The Machine, η προσθήκη δοξαριού στην κιθάρα και η συμμετοχή του κοινού με τα sing along μέρη. Οι post rock/progressive συνθέσεις γέμισαν τη Μαλακάσα και μας μετέφεραν σε μελαγχολικά, συναισθηματικά μονοπάτια.

Rockwave 2023, Mother of Millions
Rockwave 2023, Mother of Millions

Η συγκίνηση του τραγουδιστή ήταν μεγάλη, ο οποίος επαναλάμβανε συνέχεια πόσο εξαιρετικό είναι το κοινό και πόσο τους ευγνωμονεί. Δεν ήθελαν να φύγουν από τη σκηνή! Οι Mother of Millions έκλεισαν με το Artefact ενώ ο ήλιος έδυε και η δροσιά της Μαλακάσας κατέκλυζε το χώρο. Η φύση συμμετείχε απόλυτα σε αυτό που συνέβαινε εκείνη τη στιγμή. (Άννα Φωτοπούλου)

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Amber
Orbit
No Light, No Light (Florence + the Machine cover)
Collision
Silence
Spiral
Rome
Artefact

 

1000mods