Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, μία μέρα μετά την κυκλοφορία του full length των Sightless Pit, “Grave of a Dog” από την Thrill Jockey και ετοιμάζομαι για την πρώτη ακρόαση του. 

Groovy beats από drum machine, που δε σε αφήνουν να ησυχάσεις, και απόκοσμα samples δένουν άρτια με τα φωνητικά -τόσο καθαρά όσο και distorted- των Kristin Hayter (Lingua Ignota) και Dylan Walker (Full of Hell). Δημιουργούν μια υποβλητική ατμόσφαιρα που σου φέρνει στο μυαλό σαμανιστικές τελετές σε μια industrial εκδοχή. Την τριάδα έρχεται να συμπληρώσει ο Lee Buford (The Body) όπου εδώ αναλαμβάνει κυρίως το sampling.

Ο δίσκος χαρακτηρίζεται από την ένταση του. Δεν είναι ένα άκουσμα για να χαλαρώσεις. Τα bpm είναι υψηλά και βρίσκονται στα 120 και άνω (“Kingscorpse”, “Immersion Dispersal”), θέτοντάς τον ακροατή σε εγρήγορση. Υπάρχουν βέβαια και κομμάτια που είναι πιο αργά (“Whom The Devil Long Sought To Strangle”) ή και χωρίς beats (“Violent Rain”, “Love is Dead, All Love is Dead”), όπου στα τελευταία τα φωνητικά της Hayter έχουν τον πρώτο λόγο.

Στο "Grave of a Dog" οι Sightless Pit ακούγονται εξόχως πειραματικοί, εξαιρετικοί δε

Τα samples έχουν “κακοποιηθεί” όσο χρειάστηκε για να μη “γεμίζουν” τα αφτιά σου και να σε κάνουν να αναρωτιέσαι αρκετά για τα ηχεία σου, καθώς προσπαθούν να σου αποδώσουν το δημιούργημα των Sightless Pit.

Όπως ανέφερα και παραπάνω τα φωνητικά έρχονται και ολοκληρώνουν συνθέσεις. Η Hayter με τα καθαρά της σε καλεί στο λάκκο τους και το δίδυμο Walker-Buford με τα δικά του “βρώμικα”, σου ξεκαθαρίζει πως η παραμονή σου εκεί δε θα είναι εύκολη. 

Ο νέος δίσκος των Sightless Pit, Grave of a Dog δεν έχει σκοπό να σε αφήσει να χαλαρώσεις

Αυτή η αντίθεση ανάμεσα τους είναι ξεκάθαρα επιτηδευμένη και καλοδουλεμένη, είτε μέσα στο ίδιο κομμάτι, είτε μεταξύ των κομματιών των ίδιων, όπου τα φωνητικά του ενός εκ των δύο απουσιαζούν ή έχουν οριακά συμπληρωματικό ρόλο.

Το side project αυτό δούλεψε μεθοδικά και πήρε τον χρόνο του (2017-2019) για να καταλήξει στο τελικό αποτέλεσμα που μας προσέφερε. Βάζοντας ο καθένας τους τις προσωπικές του εμπειρίες δημιουργήσανε ένα αισθητικό αποτέλεσμα που δανείζεται στοιχεία από πολλά είδη μουσικής (Witch House, Grindcore, Noise κ.ά.) και μας άνοιξαν την όρεξη για μια μελλοντική τους δουλειά εξίσου πειραματική και φρέσκια.

Artist: Sober On Tuxedos

Album: Good Intentions

Label: Heaven Music

Release Date: 11/12/2020

Genre: Nu Metal, Metalcore

Artist: Sightless Pit

Album: Grave of a Dog

Label: Thrill Jokey

Release Date: 20/02/2020

Genre: Death Industrial

1. Kingscorpse

2. Immersion Dispersal

3. The Ocean of Mercy

4. Violent Rain

5. Drunk On Marrow

6. Miles Of Chain

7. Whom The Devil Long Sought To Strangle

8. Love Is Dead, All Love Is Dead 

Producer: Sightless Pit

Sightless Pit:  Kristin Hayter (Lingua Ignota), Dylan Walker (Full of Hell), Lee Buford (The Body)

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.

7.5
Score


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/customer/www/depart.gr/public_html/wp-content/themes/gillion/inc/helpers_blog.php on line 692

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/customer/www/depart.gr/public_html/wp-content/themes/gillion/inc/helpers_blog.php on line 716

Final Verdict

Το side project αυτό δούλεψε μεθοδικά και πήρε τον χρόνο του και το τελικό αποτέλεσμα δικαιώνει τους δημιουργούς του