Sirenia, Emeny of Reality, Drama Noir 17/02/2024 @Temple | Live Report

Άλλο ένα πολλά υποσχόμενο Σάββατο βράδυ και η ανυπομονησία του κόσμου ήταν εμφανέστατη. Η ουρά έξω από το Temple άρχισε να σχηματίζεται πολύ πριν το άνοιγμα των θυρών. Ένα από τα σχήματα που καθόρισαν τη σκηνή του female-fronted metal, οι Sirenia, θα εμφανιζόταν μπροστά μας εντός ολίγων ωρών και μαζί τους, οι μπροστάρηδες του είδους της Ελληνικής σκηνής, Enemy of Reality.

Picture of Αναστασία Κλείτσα

Αναστασία Κλείτσα

Συντάκτης

Picture of Αλέξανδρος Καταστρόφος

Αλέξανδρος Καταστρόφος

Φωτογράφος

Drama Noir

Τα φώτα χαμήλωσαν στις 9, και εκείνη την ώρα με περίμενε μια από τις μεγαλύτερές μουσικές εκπλήξεις της ζωής μου. Drama Noir. Η συγκρατημένη μου περιέργεια να ακούσω την μπάντα, που θα άνοιγε τα δύο μεγάλα ονόματα, μετατράπηκε σε ασυγκράτητο ενθουσιασμό. 

Από το πρώτο κιόλας κομμάτι είδα μπροστά μου μια μπάντα, η οποία, χωρίς υπερβολές, κινούνταν σε ευρωπαϊκά στάνταρ. Υψηλής ποιότητας κομμάτια, άριστη εκτέλεση, επιβλητική σκηνική παρουσία και εντυπωσιακή ερμηνεία από τον τραγουδιστή

Στο πέρας των κομματιών “intro284” και “Risen to Avenge”, τα death φωνητικά του Jon Lanen έδωσαν τη θέση τους σε ένα ευχάριστο χαμόγελο, και ο τραγουδιστής μας καλωσόρισε εγκάρδιά αντλώντας επευφημίες από το κοινό. Στο τρίτο πλέον κομμάτι, το “The Ghost Ship”, όλο το Temple κουνιόνταν στο ρυθμό τους. Ακολούθησαν τα “Desert Draconids” και “Nightfall Upon the Asylum” πριν μας ευχαριστήσουν εγκάρδια και σηκώσουμε όλοι τα χέρια για την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία.

Η απογοήτευσή μου, που απήλαυσα αυτή την μπάντα μόνο για πέντε κομμάτια, ήταν μεγάλη και δεν υπερβάλλω όταν λέω πως οι Drama Noir αξίζουν να είναι headliners σε συναυλίες του είδους.

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Drama Noir: Peisithanatos (Μπάσο), Mephisto (Κιθάρα), Vampyrpriest (Κιθάρα), Tenevris (Φωνή)

Enemy of Reality

Η ώρα έφτασε πια 10. Σε ένα ασφυκτικά γεμάτο πλέον Temple, μέσα από φωνές χαράς και επευφημίες, εμφανίστηκαν oι Enemy of Reality. Nτυμένοι με τις εντυπωσιακές ενδυμασίες που χαρακτήρισαν το τελευταίο τους album, “Where Truth May Lie”, το κοινό ξεκίνησε να τους αποθεώνει πριν καν η Ηλιάνα βγει στη σκηνή. 

«Αθήνα είσαι εδώ;» φώναξε, καθώς άρχιζε το “Downfall” και στη συνέχεια, η δυναμική της φωνή ξεκίνησε να μαγεύει. Επικοινωνιακή και ευχάριστη, απέδειξε για άλλη μια φορά γιατί αυτή η μπάντα είναι από τους κυρίαρχους εκπροσώπους της σκηνής στην Ελλάδα. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι έχει βελτιώσει την ήδη άρτια τεχνική της.

Τα καθαρά φωνητικά διαδέχονταν τα οπερετικά και έφταναν μέχρι τα brutal. Αυτά, μαζί με την ποικιλοχρωμία και πρωτοτυπία των κομματιών, καθώς και το άρτιο παίξιμό τους, συνετέλεσαν σε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα

Στο setlist συμπεριλήφθηκαν τα “The Bargaining”, “In Hiding”, “Long-forgotten”, “Τhe Vineyard Song” και “Serenade of Death”. Η Ηλιάνα αφιέρωσε ένα μικρό κομμάτι του χρόνου τους προτρέποντάς μας να υποστηρίξουμε το merch όλων των μπαντών. Μία χρήσιμη υπενθύμιση για το ότι ακόμα και η πιο μικρή συμβολή μπορεί να δώσει ώθηση στην εξέλιξη αυτών των σχημάτων.

Oι Εnemy of Reality έκλεισαν με την ποντιακή διασκευή “Την πατρίδα μ’ έχασα” συγκινώντας και τους πιο σκληροτράχηλους. Αφού μας χαιρέτησαν μέσα από φωνές θαυμασμού, γίνανε ένα με το κοινό τους, περιμένοντας μαζί μας τη συνέχεια.

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Enemy of Reality: Iliana Tsakiraki (Φωνή), Steelianos Amoiridis (Κιθάρα), Thanos (Μπάσο), Philip Stone (Τύμπανα)

Sirenia

Επιτέλους 11, η ώρα που όλοι περιμέναμε. Λίγες μπάντες έχουν αναδιαμορφωθεί και αλλάξει στυλ όσο οι Sirenia. Αλλάζοντας τραγουδίστριες σχεδόν σε κάθε άλμπουμ και με μόνη σταθερά τον Morten Venland, οργώνουν την female-fronted metal σκηνή εδώ και 20 χρόνια αποδεικνύοντας περίτρανα την αξία τους.

Οι πρώτες νότες του “Addiction no.1” ήχησαν και η Emmanuelle Zoldan γέμισε τη σκηνή με την αισθαντική της παρουσία κα την αιθέρια φωνή της. Δεν μπορείς να πεις πολλά για αυτή την μπάντα, πέρα από το να θαυμάσεις. Gothic ρυθμοί, αναμεμειγμένοι με σκληρό αλλά και μελωδικό ήχο, καθαρές αλλά βαριές κιθάρες, στολισμένες με κρυστάλλινα φωνητικά που χορεύουν ανάμεσα σε καθαρά και οπερετικά, συνθέτουν ένα μαγευτικό αποτέλεσμα. Η αφοσίωση και ο επαγγελματισμός τους κάνει ακόμα και τους πιο σκεπτικιστές να τους βγάλουν το καπέλο. 

Μας προσέφεραν ένα αρκετά αντιπροσωπευτικό setlist αποτελούμενο από τα “Dim Days of Dolor”, “Into the Night”, “In Styx Embrace”, “Deadlight”, “Lost in Life”, “A Thousand Scars”, “Treasure and Treason”, “Nomadic”, την υπέροχη διασκευή τους στο γαλλικό “Voyage, Voyage”, καθώς και τα πιο γνωστά, “My Minds Eye” και “The Other Side”.

Αξίζει φυσικά να σημειωθεί πως αυτήν τη φορά το Temple μας ευλόγησε με την καλύτερη ποιότητα ήχου που μπορεί να προσφέρει, εξυψώνοντας την απόλαυσή μας στο έπακρο. Και οι τρεις μπάντες ανεξαιρέτως ήταν καλύτερες ζωντανά από ότι δισκογραφικά κατά πολύ. Ήταν μια βραδιά που άξιζε να τη ζήσεις και μία συναυλία γεμάτη συγκινήσεις, εκπλήξεις και νοσταλγία.

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Sirenia: Morten Veland (Φωνή, Κιθάρα, Μπάσο, Πλήκτρα), Emmanuelle Zoldan (Φωνή), Nils Courbaron Guitars (Κιθάρα), Michael Brush (Τύμπανα)

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.