Το Temple παρουσιάζει τους female-fronted gothic metal masters Sirenia, ζωντανά στην Αθήνα! Μαζί τους θα εμφανιστούν οι Αθηναίοι folk symphonic metallers Enemy of Reality!

Οι Sirenia είναι το μουσικό όχημα του Morten Veland, γνωστού από την δουλειά του με το προηγούμενο σχήμα του στα ‘90s, τους Tristania. Ο Veland αποτελεί έναν από τους μπροστάρηδες της δημιουργίας του χαρακτηριστικού gothic metal ήχου, από τις απαρχές του. Ένα task που απογείωσε με τους Sirenia, με τους οποίους έχει ήδη κυκλοφορήσει 10 albums, 1 EP και αναρίθμητα singles. Μαζί τους έχει κερδίσει κορυφαίες θέσεις στα charts παγκοσμίως, όπως και αποθεωτικές κριτικές από τον μουσικό τύπο.

Το 11ο σε σειρά full album, με τίτλο “1977” κυκλοφόρησε τον Μάϊο του 2023, μέσω της Napalm Records. Έδωσε στο συγκρότημα το έναυσμα να περιοδεύσει εκτενώς και να συμμετάσχει σε κάποια από τα μεγαλύτερα festivals παγκοσμίως.

Η μουσική των Sirenia θα αντηχήσει για πρώτη φορά στον συναυλιακό Ναό της Αθήνας, το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024

Μετά από πολυάριθμες αλλαγές στο line-up, οι Sirenia έχουν καταλήξει σε μία συμπαγή σύνθεση. Η τωρινή τους σύνθεση ανεβάζει σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο τον συνδυασμό gothic metal με συμφωνικές ενορχηστρώσεις, μπολιάζοντάς τον ταυτόχρονα με στοιχεία από τον extreme metal ήχο.

Δυναμικά drum parts, massive ρυθμικές κιθάρες, ατμοσφαιρικά keyboards, συνδυασμένα με μελαγχολικά βιολιά και 12χορδες ακουστικές κιθάρες, δημιουργούν ένα αποτέλεσμα μελωδικό όσο και groovy, που εμπλουτίζεται από πολυποίκιλα φωνητικά styles, από χορωδιακά, brutals και κραυγές, μέχρι καθαρά, ψιθυριστά και vocal samples. Η μουσική των Sirenia θα αντηχήσει για πρώτη φορά στον συναυλιακό Ναό της Αθήνας, το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024.

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Sirenia: Morten Veland (Φωνή, Κιθάρα, Μπάσο, Πλήκτρα), Emmanuelle Zoldan (Φωνή), Nils Courbaron Guitars (Κιθάρα), Michael Brush (Τύμπανα)

Μαζί τους θα εμφανιστούν οι Αθηναίοι folk symphonic metallers Enemy of Reality. Οι EoR βρίσκονται αναμφίβολα στην κορυφαία περίοδό τους, έχοντας μόλις κυκλοφορήσει το εξαιρετικό album “Where Truth May Lie“, μέσω του Vinylstore.gr.

Την συναυλία θα ανοίξουν οι atmospheric black/death metallers Drama Noir, που επίσης έχουν μόλις δώσει στην δημοσιότητα, ένα φοβερό δείγμα δισκογραφικής δουλειάς, το “Nightfall Upon The Asylum“, που κυκλοφόρησε τον Μάϊο, μέσω της Floga Records.

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.