Οι occult doom heavy newcomers Saturday Night Satan, έδωσαν στη δημοσιότητα το μουσικό video, για το νέο τραγούδι “Devil in Disguise”, σε σκηνοθεσία του Solmeister.

Οι Saturday Night Satan, μας συστήθηκαν για πρώτη φορά, στα τέλη του 2023, έχοντας από τότε κυκλοφορήσει δύο single releases και ισάρριθμα lyric videos, για τα τραγούδια Rule With Fire και Lurking in the Shadows.

Με εμφανείς επιρροές από την Hammer Horror αισθητική και τον βρετανοτραφή occult metal ήχο, που φέρνει έντονα στο μυαλό τους Black Sabbath αλλά και το occult rock κίνημα των late 60’s με σχήματα όπως οι Coven και οι Black Widow, οι Saturday Night Satan, έχουν ξεκινήσει πολύ δυναμικά την πορεία τους στο εγχώριο metal στερέωμα. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως η εμβληματική frontwoman των Αμερικανών Coven, Jinx Dawson, έχει επιμεληθεί του σχεδιασμού του συμβόλου του συγκροτήματος, το οποίο συναντάμε τόσο στα videos, όσο και στις σελίδες κοινωνικής τους δικτύωσης.

Προσθέτει ο γιος του Bentley, Brogan, του οποίου η ερμηνεία στο “The Power of the Heart” περιλαμβάνεται ως bonus track: «Στόχος μου ήταν να ενσαρκώσω την απαλότητα της αγάπης του Lou για τη σύζυγό του Laurie Anderson και την αγάπη που όλοι έχουμε βιώσει για ένα άλλο άτομο σε κάποια στιγμή της ζωής μας».

Το ντεμπουτο των Saturday Night Satan, με τίτλο All Things Black αναμένεται να κυκλοφορήσει ψηφιακά στις 15 Μαρτίου, ενώ οι εκδόσεις κόκκινου και μαύρου βινυλίου και digipack CD, αναμένονται αργότερα, μέσα στον ίδιο μήνα.

All Things Black - Tracklist

1. 5AM

2. Rule With Fire

3. Devil in Disguise

4. All Things Black

5. Lurking in the Shadows

6. By the River

7. Crown of Arrogance

8. Witches’ Dance

9. Of Love and the Void

Μπορείτε να προπαραγγείλετε το All Things Black”, μέσω του Bandcamp του συγκροτήματος.

Saturday Night Satan

Η ηχογράφηση και η παραγωγή του album All Things Blackέγιναν στο Mothstudio Productions, με παραγωγούς τον Γιάννη Τσιακόπουλο (Black Soul Horde, Night Resident, Speedblow) και το ίδιο το συγκρότημα, ενώ του mastering έχει επιμεληθεί ο σπουδαίος Brian Lucey (Ghost, The Black Keys, Arctic Monkeys, Liam Gallagher, Green Day, Marilyn Manson, Depeche Mode κ.α.), στο Magic Garden Mastering στις ΗΠΑ.

Του εξωφύλλου επιμελήθηκε ο Iam Nothe, ενώ των φωτογραφιών που κοσμούν την κυκλοφορία, ο Πέτρος Πουλόπουλος.

Την Πέμπτη 7 Μαρτίου, το συγκρότημα θα πραγματοποιήσει την παρθενική ζωντανή εμφάνισή του, στο sold out warmup show του Up The Hammers Festival, μαζί με σχήματα όπως οι σπουδαίοι metal πρωτοπόροι Night Demon αλλά και οι Sentry, Witchunter, Dolmen Gate και Lynx, ενώ στις 22 και 23 Μαρτίου θα εμφανιστεί ζωντανά μαζί με τους Βρετανούς occult metallers Green Lung σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αντίστοιχα.

Artist: Sober On Tuxedos

Album: Good Intentions

Label: Heaven Music

Release Date: 11/12/2020

Genre: Nu Metal, Metalcore

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.