Αχ, νεο album Sorcerer! Μια από τις πιο μυθικές doom metal μπάντες των ’90s που κατάφεραν και έγιναν μύθος με δύο demos. Ένα κάπου εκεί στα τέλη των ’80s και ένα δεύτερο, στις αρχές των ’90s. Για χρόνια η φήμη των Σουηδών μεγάλωνε σε underground (και μη) κύκλους και η απουσία τους γινόταν όλο και πιο έντονη, μιας και η μπάντα διαλύθηκε το 1992 και τα original μέλη της πέρασαν από Tiamat, Lion’s Share, Twilight, Therion, 220 Volt και πολλές μπάντες ακόμη.

Sorcerer: Lamenting Of The Innocent | Album Review

Το 2010 η μπάντα αποφάσισε να μαζευτεί πάλι. Είπαν μάλιστα, να κάνουν και κάποια live (ποιος μπορεί να ξεχάσει εκείνο το επικό live στο An στα πλαίσια του Up The Hammers Fest; ) και να κυκλοφορήσει φρέσκο υλικό. Από τότε λοιπόν έχουμε ήδη δυο εκπληκτικά studio albums με το “Lamenting of the Innocent” που θα κυκλοφορήσει τέλος του μήνα να είναι το τρίτο τους.

Μελωδικό, επικό doom metal με power καταβολές, έτσι όπως μόνον οι Σουηδοί ξέρουν να φτιάχνουν. Mελωδία, απίστευτα leads, η φωνή του Anders παραμένει στα εξωπραγματικά επίπεδα που όλοι μας ξέρουμε, εκπληκτικές συνθέσεις, λυρισμός, όλα αυτά που έκαναν τους Sorcerer μια τεράστια μπάντα στη συνείδηση μας, είναι για μια ακόμη φορά εδώ.

Γενικά τα λόγια ωχριούν μπροστά σε τέτοια διαμάντια όπως το “Lamenting of the Innocent” των Sorcerer

Εάν υπήρχε μια πασίγνωστη μπάντα με την οποία θα μπορούσα να παρομοιάσω τους Sorcerer για να σας δώσω μια πολύ γρήγορη εικόνα της μουσικής τους, θα επέλεγα σίγουρα τους Black Sabbath περιόδου Tony Martin (μια περίοδος που, σε αντίθεση με την παγκόσμια αντίληψη, στην χώρα μας είναι ιδιαιτέρως αγαπητή και έχει πάρα πολλούς die-hard οπαδούς).

Γενικά τα λόγια ωχριούν μπροστά σε τέτοια διαμάντια όπως το “Lamenting of the Innocent”. Μπορώ να σας βεβαιώσω πως όλο το album βρίσκεται στα ίδια, υψηλά επίπεδα των δυο κομματιών που μας έχει ήδη δώσει η μπάντα στο YouTube (The Hammer of Witches και Dance With The Devil). Για μένα το album είναι καθαρή περίπτωση “Shut up and take my money”.

Artist: Sober On Tuxedos

Album: Good Intentions

Label: Heaven Music

Release Date: 11/12/2020

Genre: Nu Metal, Metalcore

Artist: Ulcerate

Album: Stare into Death and be Still

Label: Debemur Morti Productions

Release Date: 24/04/2020

Genre: Technical Death Metal

1. Persecution (Intro)

2. The Hammer of Witches

3. Lamenting of the Innocent

4. Institoris

5. Where Spirits Die

6. Deliverance

7. Age of the Damned

8. Condemned

9. Dance with the Devil

10. Path to Perdition

11. Hellfire

Producer: Conny Welén

Sorcerer: Anders Engberg (Φωνή), Kristian Niemann (Κιθάρα), Peter Hallgren (Κιθάρα, φωνή), Justin Biggs (Μπάσο, growls), Richard Evensand (Τύμπανα)

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.

8.0
Score

Final Verdict

Μελωδικό, επικό doom metal με power καταβολές, έτσι όπως μόνον οι Σουηδοί ξέρουν να φτιάχνουν. Εκπληκτικές συνθέσεις, λυρισμός, όλα αυτά που έκαναν τους Sorcerer μια τεράστια μπάντα στη συνείδηση μας, είναι για μια ακόμη φορά εδώ.