Οι SoundtrucK ακολουθούν πιστά το είδος της rock μουσικής και μέσα από αυτό εκφράζονται. Πρόκειται για ένα συγκρότημα που πιστεύει ότι η μουσική είναι ψυχοθεραπευτική. Στηρίζονται απόλυτα στη δημιουργία, που στην τελική, η ουσία είναι να γουστάρεις να παίζεις μουσική.

Έχοντας παρακολουθήσει live τους SoundtrucK κι έχοντας γράψει γι’ αυτούς, μία συνέντευξη ήταν το επόμενο βήμα για να μπορέσουμε να γνωριστούμε καλύτερα.

Αποφασίστηκε λοιπόν να γίνει η εν λόγω συνέντευξη μαζί με τον κιθαρίστα των SoundtrucK, Βασίλη Παναγόπουλο, ο οποίος απάντησε (με απόλυτη ειλικρίνεια αν με ρωτάτε) σε ερωτήσεις οι οποίες περιγράφουν την ιδέα του συγκροτήματος, τους στόχους, αλλα και τα μελλοντικά σχέδια. 

Αρχικά, να σας καλωσορίσω στο DEPART και να ρωτήσω πώς ξεκίνησε η μουσική σας πορεία;

Το 2008 δημιουργήθηκαν οι SoundtrucK από μία παρέα φίλων που άκουγε τραγούδια που της άρεσαν και ήθελαν να τα παίξουν και οι ίδιοι! Το πολύ ενδιαφέρον βέβαια είναι ότι με τους περισσότερους γνωριζόμασταν από πάρα πολύ παλιά γιατί βρισκόμασταν στους χώρους της metal κοινότητας και περνάγαμε τέλεια. Δεν είχαμε όμως ποτέ σκεφτεί ότι θα παίζαμε σε ένα συγκρότημα παρέα! Και φυσικά, ποτέ μη λες ποτέ!

Και από ποιους αποτελείται αυτή η παρέα; Μπορείς να μας συστήσεις τα μέλη της μπάντας;

Φυσικά. Οι SoundtrucK είναι οι εξής: στη φωνή είναι ο Παναγιώτης Βιντζηλαίος, στην κιθάρα είναι ο Γρηγόρης Αποστολόπουλος, στα τύμπανα είναι ο Γιώργος Καλαϊτζόγλου, στο μπάσο είναι ο Δημήτρης Λυκάκης και στην άλλη κιθάρα είμαι εγώ, ο Βασίλης Παναγόπουλος.

Πες μας τώρα λίγα λόγια για την ιστορία του συγκροτήματος και πώς εμπνεύστηκε το όνομα.

Με τα περισσότερα παιδιά από την πρώτη σύνθεση της μπάντας, γνωριζόμασταν από την metal κοινότητα. Ας πούμε από τις αρχές του 2000. Με τον Νίκο Μελά κάποια στιγμή παίζαμε μαζί σε ένα doom συγκρότημα, τους Violet Vortex. Εκεί παίξαμε μαζί δύο πρόβες και μετά το συγκρότημα αυτό διαλύθηκε. Τότε ήταν που ο Νίκος μου είπε, «Κοίτα, δεν κάνουμε μία μπάντα μαζί, αφού μία χαρά τα είπαμε και συνεργαστήκαμε, ώστε να παίζουμε τραγούδια από μπάντες που γουστάρουμε;» και έτσι πάρθηκε η απόφαση να ξεκινήσουν οι SoundtrucK. Εδώ να προσθέσω ότι στους Violet Vortex ήταν και ο Αλέξης Παπαλεξίου που μας ακολούθησε και στους Soundtruck.

Οι SoundtrucK ετοιμάζουν τον νέο τους δίσκο ο οποίος αναμένεται την άνοιξη του 2024
Οι SoundtrucK ετοιμάζουν τον νέο τους δίσκο ο οποίος αναμένεται την άνοιξη του 2024

Έτσι λοιπόν, το 2008, δημιουργήσαμε το συγκρότημα. Ο Νίκος έφερε μαζί τον Γιώργο Μπούνταλη που ήταν ο δεύτερος κιθαρίστας και τον Δημήτρη Λυκάκη που παίζει μπάσο ακόμα και σήμερα στο συγκρότημα. Το όνομα το διάλεξε ο αδερφός του Νίκου, ο Κώστας. Κάποια στιγμή είχαμε μαζευτεί σε ένα σπίτι, πίναμε μπίρες και προσπαθούσαμε να βρούμε κάποιο όνομα το οποίο να μας αρέσει. Παράλληλα, θέλαμε να είναι εύηχο και να μένει στον κόσμο. Τότε ο Νίκος θυμάμαι να λέει ότι ο αδερφός του έχει αυτήν την ιδέα κι έτσι αποφασίσαμε να ονομαστούμε “ηχοφορτηγό”.

Εμείς έχουμε τους λόγους μας να σας ξεχωρίζουμε, εσύ όμως, τι είναι αυτό που θεωρείς ότι σας ξεχωρίζει σαν συγκρότημα;

Νομίζω πως είναι το στυλ μουσικής που παίζουμε. Είναι ένα στυλ το οποίο δεν παίζεται τα τελευταία χρόνια γιατί θεωρείται λίγο παλιομοδίτικο ας πούμε. Όμως, πιστεύω ότι επειδή όλα είναι ρόδα και γυρίζουν, έτσι και το κλασικό rock στυλ που παίζουμε εμείς έχει αρχίσει σιγά-σιγά και ξανά βγαίνει πάλι στο προσκήνιο.

Επίσης, θα πω ότι μας ξεχωρίζει και η σκηνική μας παρουσία. Κυρίως επειδή κάθε φορά προσπαθούμε να παρουσιάσουμ κάτι διαφορετικό. Είτε αυτό έχει να κάνει με τον φωτισμό, είτε έχει να κάνει με κάποια άλλα στοιχεία πάνω στη σκηνή. Εμείς κάθε φορά επιδιώκουμε να δίνουμε στον κόσμο κάτι διαφορετικό.

Είπες ότι ο ήχος είναι κάπως old-school και αυτό μου δημιουργεί την απορία για το ποιες μπάντες σας έχουν επηρεάσει μουσικά;

Μας αρέσει πάρα πολύ το rock και το blues rock. Ταυτόχρονα, έχουμε επηρεαστεί πάρα πολύ από heavy metal μπάντες. Επίσης, σίγουρα και από μπάντες που είναι λίγο πιο παλιές και παίζουν παραδοσιακό κλασσικό rock. Σίγουρα θα σου πω πως μία μεγάλη επιρροή για εμάς είναι οι Lynyrd Skynyrd, που είχαμε και την τιμή να παίξουμε support όταν είχαν έρθει στην Αθήνα το 2012, αλλά και οι AC/DC. Από εκεί και πέρα, όμως, ο κάθε μουσικός μέσα στο συγκρότημα έχει τις δικές του προσωπικές επιρροές. Κάτι που είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον όταν εμφανίζονται μέσα σε κάποια ιδέα την οποία φέρνει στο συγκρότημα.

Τι είναι αυτό που σας κρατάει ενωμένους; ;

Η αγάπη μας για τη μουσική και τα κοινά όνειρα που έχουμε. Είμαστε μία ομάδα που πραγματικά μας αρέσει να παίζουμε μουσική κι όταν βρισκόμαστε στο studio όλοι μαζί, ξεχνάμε ότι πρόβλημα υπάρχει κι απολαμβάνουμε την κάθε νότα που βγαίνει από τα όργανά μας. Σου μιλάω για όνειρα και όχι για στόχους, γιατί για μένα πιο σημαντικό είναι να έχεις όνειρα, τα οποία φυσικά να παλεύεις να τα κάνεις στόχους και πραγματικότητα. Στο φινάλε τα όνειρα είναι τσάμπα.

Άρα οι SoundtrucK πού νιώθουν πιο άνετα, στο studio ή στο stage;

Και στα δύο το ίδιο, το κάθε ένα έχει την δικιά του μαγεία. Το studio είναι ο χώρος στον οποίο δίνεις σάρκα και οστά στη μουσική σου. Είναι εκεί που δημιουργείς το δίσκο που αργότερα θα τον παρουσιάσεις live. Το studio είναι μία πολύ ιδιαίτερη διαδικασία που απαιτεί πάρα πολλή προσοχή αλλά ταυτόχρονα είναι και μία διαδικασία πολύ ενδιαφέρουσα, που σίγουρα σε αποζημιώνει στο τέλος.

Το live είναι εκεί που πλέον έρχεσαι σε επαφή με τον κόσμο που έρχεται να ακούσει τη μουσική σου. Είναι εκεί που δημιουργείται αυτό το μαγικό connection μεταξύ της μπάντας και του κοινού.

Μιας και πιάσαμε τα live, στις 23 Φεβρουαρίου έχετε ένα στο Κύτταρο. Τι έχεις να μας πεις για αυτό και ποια είναι τα πλάνα σας για το μέλλον;

Πολύ σωστά! Στις 23 Φεβρουαρίου θα κάνουμε το live στην Αθήνα στο Κύτταρο Club μαζί με άλλες δύο εκπληκτικές μπάντες, τους The RatPack Racers και τους Black Odyssey. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί εκεί θα παρουσιάσουμε πάρα πολλά τραγούδια από τον τρίτο δίσκο τον οποίον τον ετοιμάζουμε αυτή την περίοδο. Επίσης, κάθε φορά που παίζουμε στην Αθήνα βλέπουμε από κάτω κόσμο που πραγματικά γουστάρουμε πάρα πολύ!

Τα σχέδια μας για το μέλλον είναι να τελειώσει η παραγωγή του δίσκου και να έρθει η ώρα που θα πάρουμε τις φυσικές κόπιες στα χέρια μας. Ακόμα, έχουμε κάποια live ήδη κανονισμένα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, που θα ανακοινώσουμε πάρα πολύ σύντομα. Τέλος, θα χαρούμε ιδιαίτερα να δούμε ότι ο δίσκος μας θα έχει την απήχηση που θέλουμε στον κόσμο.

Παίρνω την πάσα σου και θα ήθελα να μου για τη σχέση σας με τον κόσμο που ακούει τη μουσική σας.

Ο κόσμος από την αρχή της πορείας των Soundtruck πραγματικά μας έχει αγκαλιάσει. Αγκάλιασε πάρα πολύ ένθερμα τον πρώτο μας δίσκο. Αυτό έγινε και στη δεύτερη δουλειά που κάναμε, το “Voodoo”. Έλπίζουμε να επαναληφθεί και στην στην τρίτη μας δουλειά που θα κυκλοφορήσουμε σύντομα. Αυτό, όμως, που εξιτάρει εμένα και με κάνει να θέλω να συνεχίσω με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη, είναι το γεγονός ότι σε κάθε live που κάνουμε βλέπουμε και καινούργια πρόσωπα από κάτω που μας λένε το πόσο όμορφα πέρασαν. Είναι πολύ σημαντικό για ένα συγκρότημα να βλέπει χαμόγελα να βλέπει κόσμο που πραγματικά πέρασε καλά και ξέχασε τα προβλήματα της καθημερινότητας του κι έζησε τη στιγμή!

Οι SoundtrucK είναι έτοιμοι για ένα ακόμα live, στις 23/02, στο Κύτταρο
Οι SoundtrucK είναι έτοιμοι για ένα ακόμα live, στις 23/02, στο Κύτταρο

Υπάρχουν κάποια συγκροτήματα με τα οποία θα θέλατε να συνεργαστείτε;

Δεν νομίζω ότι μπορώ να σου πω συγκεκριμένα συγκροτήματα. Θα σου πω όμως ότι θα θέλαμε να συνεργαστούμε με συγκροτήματα που έχουμε τις ίδιες σκέψεις και όνειρα και πάνω-κάτω παίζουν την ίδια μουσική με εμάς.

Πριν κλείσουμε, θες να μας πεις τι σχέδια έχετε για τον επόμενο δίσκο;

Φυσικά. Ήδη αυτή την περίοδο βρισκόμαστε στο studio κι έχουμε ξεκινήσει τις ηχογραφήσεις για τον τρίτο δίσκο. Θα αποτελείται από οκτώ τραγούδια και πιστεύω ότι μέχρι την άνοιξη θα τον έχουμε κυκλοφορήσει. Είναι ένας κλασσικός Soundtruck δίσκος και νομίζω ότι θα αρέσει στον κόσμο.

Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου, το κλείσμο δικό σου.

Θα ήθελα να σου πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που μας φιλοξένησες στο DEPART και που προβάλλεις το συγκρότημά μας μέσα από αυτή τη συνέντευξη. Επίσης θα ήθελα να πω να μη σταματάει ο κόσμος να ακούει μουσική γιατί σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε η μουσική είναι η μόνη ελπίδα.

Κλείνοντας την συνέντευξη αυτή, θα ήθελα να προσθέσω πως οι SoundtrucK ζουν για να βλέπουν τον κόσμο να περνάει καλά. Το χιούμορ, η ταπεινότητα και η αγάπη που έχουν γι’αυτό που κάνουν φαίνεται κι αξίζει να ειπωθεί. Άλλωστε, το νόημα είναι ένα, η ευχαρίστηση του κόσμου.

Αξίζει να τους δείτε live και μία δοκιμή σίγουρα θα σας πείσει. Συγκεκριμένα, στις 23 Φεβρουαρίου στο Κύτταρο, όπου θα βρισκόμαστε εκεί και θα περιμένουμε με ανυπομονησία να τους δούμε πάνω στη σκηνή, δίνοντας όπως πάντα τον καλύτερό τους εαυτό.

Artist: Sober On Tuxedos

Album: Good Intentions

Label: Heaven Music

Release Date: 11/12/2020

Genre: Nu Metal, Metalcore

Sountruck: Παναγιώτης Βιντζηλαίος (Φωνή), Γρηγόρης Αποστολόπουλος (Κιθάρα), Γιώργος Καλαϊτζόγλου (Τύμπανα), Δημήτρης Λυκάκης (Μπάσο), Βασίλης Παναγόπουλος (Κιθαρα)

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.