Ο Steve Albini ήταν κάτι παραπάνω από αξιοσημείωτος για τη δουλειά του. Από τα χέρια του έχουν περάσει μερικά θρυλικά άλμπουμ όπως το “In Utero” των Nirvana, το “Pod” των The Breeders, το “Surfer Rosa” των Pixies, το “Rid of Me” της PJ Harvey, το “Things We Lost in the Fire” των Low, και την ηχοληψία πολλών άλλων άλμπουμ. Πλήθος συναδέλφων και συνεργατών του τον αποχαιρετούν καθώς έχει ξεκινήσει για το ύστατο ταξίδι του.

Steve Albini: Οι PJ Harvey, Veruca Salt και Bully μοιράζονται αφιερώματα στον εκλιπόντα συνεργάτη τους Steve Albini

«Η γνωριμία με τον Steve Albini και η συνεργασία μαζί του άλλαξε την πορεία της ζωής μου», μοιράστηκε η PJ Harvey. «Μου δίδαξε τόσα πολλά για τη μουσική και τη ζωή. Ο Steve ήταν σπουδαίος φίλος. Σοφός, ευγενικός και γενναιόδωρος. Είμαι τόσο ευγνώμων». Παράλληλα, η Veruca Salt αναπολούσε τις εμπειρίες τους ως φίλη του, γράφοντας: «Όσοι από εμάς είχαμε την τύχη να τον αποκαλούμε φίλο ξέρουμε ότι ήταν επίσης απίστευτα γλυκός, ευαίσθητος και γενναιόδωρος. Ήταν αστείος, πανέξυπνος και ένας εξαιρετικός μάγειρας. Κυρίως, όμως, ήταν ένας άκρως πιστός υπερασπιστής των ανθρώπων που αγαπούσε».

Ο Steve Albini ήταν ένα άτομο με πάθος και αντιφάσεις και πραγματικά λαμπρός στην τέχνη του

Η Bully εργαζόταν στο στούντιο ηχογράφησης του Albini, Audio Electric, αφιέρωσε την καριέρα της στον Steve Albini και στον χρόνο που αφιέρωσε για να την καθοδηγήσει. «Η ηθική πίσω από τον τρόπο λειτουργίας αυτού του στούντιο είναι τόσο δυναμικά εξανθρωπιστική με έναν τρόπο που είναι εντελώς ξένος σε αυτή τη βιομηχανία. Οφείλω την καριέρα μου στον Steve και σε αυτό το στούντιο. Σε ευχαριστώ για τη δημιουργία ενός χώρου στον οποίο ένιωθα πραγματικά σεβαστή, ασφαλής και αρκετά άνετη για να κάνω ερωτήσεις και να εξελιχθώ».

Σε ένα post X/Twitter, ο Thurston Moore μοιράστηκε έναν φόρο τιμής στον φίλο του γράφοντας: «Ο Steve Albini ήταν ένα άτομο με πάθος και αντιφάσεις». Eνώ ο Geordie Greep των Black Midi είπε: «Ήταν ακριβώς όπως φαινόταν. Ειλικρινής και χωρίς μαλ*κ*ες όσο δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι κανείς και πραγματικά λαμπρός στην τέχνη του».

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.