Τα παιδιά από την California, οι Suicide Silence όχι οι Red Hot Chili Peppers, ξέρουν καλά τι σημαίνει deathcore και αυτό φαίνεται για άλλη μία φορά στον τελευταίο δίσκο που έβγαλαν πριν λίγες ημέρες. 3 χρόνια μετά το Become The Hunter, επιστρέφουν με πολύ δύναμη σε δισκογραφία και touring. Remember…You Must Die και ο τίτλος ήδη σε προετοιμάζει για αυτό που θα ακούσεις στα 12 tracks και την σχεδόν 40 λεπτά διάρκειά του.

Ξεκινώντας από το intro με τίτλο Remember, σε βάζει με ένα πολύ ωραίο «χαλί» για αυτό που έρχεται αμέσως μετά στο δεύτερο κομμάτι του άλμπουμ που είναι το You Must Die. Κάπου εδώ ξεκινάει το γκάζι. Δυνατά blast beats και ο μετρονόμος να μην πέφτει κάτω από τα 280 bpm. Το μπάσο του Dan Kenny σε συνδυασμό με τα διπέταλα σε κρατάνε awake σε όλο το κομμάτι. Γνωστή η συνταγή αλλά πάντα καλή για τους fans της deathcore σκηνής.

Οι Suicide Silence υπενθυμίζουν πως το deathcore τους συνεχίζει να προσφέρει όσα ζητούν οι fans με το Remember... You Must Die
Οι Suicide Silence υπενθυμίζουν πως το deathcore τους συνεχίζει να προσφέρει όσα ζητούν οι fans με το Remember... You Must Die

Στο Capable Of Violence, αν και ξεκινάει με blast beats, έχουμε πιό αργά στοιχεία στο μεγαλύτερο μέρος του κομματιού κάτι το οποίο μου άρεσε πολύ. Κάτι παρόμοιο γίνεται καί στο αμέσως επόμενο με τίτλο Fucked For Life, το τελευταίο single και lyric video που κυκλοφόρησαν. Καθαρές κιθάρες σε σημεία και βουτιές που σε κάνουν να παθαίνεις αυχενικό στα γιγάντια breakdowns.

Το μπάσο του Dan Kenny σε συνδυασμό με τα διπέταλα σε κρατάνε awake σε όλο το κομμάτι. Γνωστή η συνταγή αλλά πάντα καλή για τους fans της deathcore σκηνής.

Η παραγωγή ακολουθεί τον παραδοσιακό death metal δρόμο, θυμίζοντας σε αρκετά σημεία Cannibal Corpse, με ξεκάθαρη δόση ταυτότητας το πιο modern ηχόχρωμα των τυμπάνων του Alex Lopez. Οι διαφορετικές αλλά πολύ σωστά μοιρασμένες κιθάρες των Chris Garza και Mark Heylmun είναι οι εμφανείς πρωταγωνιστές στο μεγαλύτερο μέρος του Remember…You Must Die, δίνοντας “πάτημα” στις ασταμάτητες εξάρσεις οργής του Herman “Eddie” Hermida.

Το ένατο κομμάτι του δίσκου με τίτλο The Third Death είναι ίσως το κομμάτι που για εμένα τα συνδυάζει όλα. Ίσως και το αγαπημένο μου όλου του δίσκου. Αργά σημεία, γρήγορα blast beats,τρομερές γέφυρες ανάμεσα στα parts και μία τρομερή εισαγωγή από τον Alex Lopez (τύμπανα). Θα ήταν και η πρώτη προσωπική επιλογή αν κάποιος μου ζητούσε να του δείξω με τι ασχολούνται αυτή τη στιγμή οι Suicide Silence.

Το τελευταίο και μεγαλύτερο κομμάτι ακούει στο όνομα Full Void. Στο μεγαλύτερο μέρος του είναι instrumental ενώ τα ηνία εδώ τα κρατάνε κυρίως οι κιθάρες και το μπάσο με τα τύμπανα να κρατάνε ένα πολύ ωραίο back beat με τα διπέταλα φυσικά να μην αδειάζουν πουθενά. Τα guitar solos είναι ακριβώς μοιρασμένα δεξιά και αριστερά και ενώνονται ακριβώς στο ακουστικό κέντρο στο τεράστιο riff του breakdown. Aν κάπου φαίνεται η πολύ καλη παραγωγή του Remember…You Must Die είναι σίγουρα εδώ.

Τα guitar solos είναι ακριβώς μοιρασμένα δεξιά και αριστερά και ενώνονται ακριβώς στο ακουστικό κέντρο στο τεράστιο riff του breakdown

Μία πολύ καλή δουλειά από τους Suicide Silence για το 2023 θυμίζοντας στους fans της deathcore σκηνής ότι είναι εδώ και το κρατάνε ακόμα ψηλά από τό 2002. Όσοι είστε fans των Cannibal Corpse ή τών Eyehategod θα δείτε σίγουρα ομοιότητες σε σημεία αλλά και ποιος δεν έχει επιρροές άλλωστε;

Remember... You Must Die - Tracklist

1. Remember
2. You Must Die
3. Capable Of Violence
4. Fucked For Life
5. Kill Forever
6. God Be Damned
7. Alter Of Self
8. Endless Dark
9. The Third Death
10. Be Deceived
11. Dying Life
12. Full Void

Artist: Sober On Tuxedos

Album: Good Intentions

Label: Heaven Music

Release Date: 11/12/2020

Genre: Nu Metal, Metalcore

Artist: Suicide Silence

Album: Remember… You Must Die

Label: Century Media Records

Release Date: 10/03/2023

Genre: Deathcore

Producer: Taylor Young

Suicide Silence: Hernan “Eddie” Hermida (Φωνή)
Mark Heylmun (Κιθάρα), Chris Garza (Κιθάρα), Daniel Kenny (Μπάσο)
, Alex Lopez (Τύμπανα, κρουστά, πλήκτρα)

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Mastodon, Pinterest, Spotify και YouTube.

7.0
Score