Η βραβευμένη με Oscar Michelle Yeoh (“Everything Everywhere All at Once”) πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά του Netflix, “The Brothers Sun”. Πρόκειται για μια μείξη μοτίβων γκανγκστερικής μυθολογίας με στοιχεία κωμωδίας και δράσης. Ήρωας της σειράς είναι ο Charles Sun (Justin Chien), ένας γκάνγκστερ με έδρα την Taipei. Ο Charles βγάζει, θα λέγαμε, το ψωμί του ως επαγγελματίας δολοφόνος. Όταν όμως ο πατέρας του πυροβολείται από έναν μυστηριώδη συνάδελφό του, ο Charles θα πρέπει να ταξιδέψει ως το Los Angeles προκειμένου να προστατέψει τη μητέρα του και τον εντελώς–στην–κοσμάρα–του αδελφό του Bruce (Sam Song Li).

Η νέα σειρά του Netflix, "The Brothers Sun" είναι μία αρκετά fun to watch σειρά
Η νέα σειρά του Netflix, "The Brothers Sun" είναι μία αρκετά fun to watch σειρά

Παρά την απρόσωπη προσέγγιση της Marvel, το "Echo" έχει και κάποια ευρηματικά στοιχεία

Από την περιγραφή του, το “The Brothers Sun” φαίνεται ως μια σειρά που μπορεί να δώσει κάτι πραγματικά υπέροχο. Ακόμα και ξεκαρδιστικό και – γιατί όχι; – σημαντικό για το είδος της. Ωστόσο, ελλοχεύει ο κίνδυνος και να αποτύχει οικτρά σε αυτήν την προσπάθεια. Ευτυχώς, η σειρά έχει θετικό πρόσημο, όχι όμως χωρίς ατοπήματα. Πάντως, δε χάνει το ενδιαφέρον της καθ’ όλη τη διάρκεια των οκτώ ωριαίων επεισοδίων που την αποτελούν.

Ο βασικός λόγος της επιτυχίας της είναι ότι στηρίζεται στην, από δραματουργική σκοπιά, αβανταδόρικη σχέση ανάμεσα στα δύο αδέλφια Sun. Η πλήρως αντιφατική προσωπικότητα και καθημερινότητα των αδερφών, πυροδοτεί μια σειρά από ξεκαρδιστικές καταστάσεις. Δίνει στην πλοκή ένα μπρίο που την κάνει να μη φαντάζει σχεδόν ποτέ σοβαροφανής.

Τα προβλήματα του “The Brothers Sun” ξεκινούν όταν η σειρά προσπαθεί να αφηγηθεί μια τάχα πιο “δραματική” ιστορία

Κι είναι αυτή η έλλειψη σοβαροφάνειας και ο ανερυθρίαστος τρόπος με τον οποίο η σειρά αγκαλιάζει τα γκαγκ και την αυτοπαρωδία το στοιχείο που την καθιστά αξιοσημείωτη. Κάθε επεισόδιο έχει τουλάχιστον μία σκηνή που προκαλεί πολύ γέλιο. Αυτό από μόνο του σε κρατά καθηλωμένο και σε κάνει να ανυπομονείς να πατήσεις play για το επόμενο. Τόσο οι σεναριογράφοι όσο και οι σκηνοθέτες της σειράς έχουν εμφανώς μελετήσει καλά το γκανγκστερικό είδος. Ενσωματώνουν πολλές σινεφίλ αναφορές, οι περισσότερες από τις οποίες λειτουργούν κωμικά μέσα στο σύνολο. Κάποιες άλλες δίνουν την εντύπωση ότι υπάρχουν εκεί για το cool της φάσης, αλλά αυτό είναι κάτι που περιμένεις πια από μια σειρά του Netflix.

Η Yeoh θα ήταν επαρκής αιτία να δώσετε μια ευκαιρία στο “The Brothers Sun”
Η Yeoh θα ήταν επαρκής αιτία να δώσετε μια ευκαιρία στο “The Brothers Sun”

Εκεί που κάπως τα χαλάει η σειρά είναι ακριβώς όταν πάει να πάρει τον εαυτό της στα σοβαρά. Όταν προσπαθεί να αφηγηθεί μια τάχα πιο “δραματική” ιστορία με θέμα τις οικογενειακές σχέσεις, τη φθορά που φέρνει σε αυτές το πέρασμα του χρόνου και το πόσο άγνωστοι μεταξύ τους μπορεί να είναι καμιά φορά οι άνθρωποι που αποτελούν μια οικογένεια. Ευτυχώς, οι στιγμές αυτές είναι συγκριτικά λίγες, όμως και πάλι δίνουν μια ανισορροπία στο συνολικό ύφος της σειράς. Ένα άλλο ελάττωμα είναι οι μάλλον αδιάφορες σεκάνς δράσης, που είναι βασισμένες κατά κύριο λόγο στο ταχύτατο μοντάζ και τον εκκωφαντικό ήχο, παρά σε κάποια αληθινά εντυπωσιακή χορογραφία.

Ακόμα κι αν τίποτα δεν άξιζε την προσοχή μας, η Yeoh θα ήταν επαρκής αιτία για να δώσουμε μια ευκαιρία στο “The Brothers Sun”

Για καλή μας τύχη, όλα αυτά τα ελαττώματα αντισταθμίζονται από το καλύτερο στοιχείο της σειράς, που είναι η ερμηνευτική παρουσία της Michelle Yeoh. Η οσκαρούχα, πλέον, ηθοποιός βοηθά τα περισσότερα αστεία του “The Brothers Sun” να λειτουργήσουν και να βρουν στόχο. Ταυτόχρονα, έχει την βαρύτητα ώστε να κάνει ακόμη και τις εκβιαστικά δραματικές στιγμές του σεναρίου να αποκτήσουν κάποια βαρύτητα.

Η δυνατότητα της ηθοποιού να αλλάζει διάθεση από σκηνή σε σκηνή, από πλάνο σε πλάνο και πολλές φορές μέσα στο ίδιο κάδρο είναι, χωρίς υπερβολή, ο καλύτερος λόγος να παρακολουθήσει κανείς αυτήν τη σειρά. Ακόμα κι αν τίποτα άλλο δεν άξιζε την προσοχή μας, η Yeoh θα ήταν επαρκής αιτία να δώσετε μια ευκαιρία στο “The Brothers Sun”.

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Series: The Brothers Sun

Season: 1

Episodes: 8

Platfrom: Netflix

Year: 2024

Genre: Action, Comedy, Drama

Creators: Brad Falchuk, Amy Wang, Byron Wu

Starring: Michelle Yeoh, Justin Chien, Sam Song Li

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.

7.0
Score

Final Verdict

Μια όχι ιδιαίτερα πρωτότυπη σειρά, η οποία εντούτοις είναι σχετικά καλογυρισμένη και διαθέτει μια απολαυστική, όπως πάντα άλλωστε, Michelle Yeoh. Δε θα χάσετε τίποτα σπουδαίο αν δεν τη δείτε, δε θα χάσετε όμως και το χρόνο σας αν ρίξετε μια ματιά.