The Haunted Youth. Ή αλλιώς το μουσικό εγχείρημα του Joachim Liebens, του καλλιτέχνη με καταγωγή από το Hasselt του Βελγίου, που μας συστήθηκε δισκογραφικά με το “Dawn of the Freak” το 2022, και θα εμφανιστεί σε λίγες ώρες στην σκηνή του Release Athens X SNF Nostos 2023.

Νέοι καλλιτέχνες και νέες μπάντες εμφανίζονται καθημερινά παγκοσμίως, αλλά οι The Haunted Youth κατόρθωσαν πολύ γρήγορα να ξεχωρίσουν. Με rock επιρροές, που αγγίζουν σημαντικά συγκροτήματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, όπως οι DIIV και Slowdive, αλλά και αυτές της Madonna ή των Blondie, μεταξύ άλλων, οι The Haunted Youth έθεσαν γερές βάσεις εξ’αρχής.

Η μουσική τον εξέφραζε πάντοτε, αλλά πρακτικά όλα ξεκίνησαν, όταν ο Joachim Liebens, ως φοιτητής στο PXL-Music Rock School, ξεκίνησε να φτιάχνει demos για αυτόν. Ή καλύτερα, για την προσωπική του ανακούφιση, αφού εκφραζόταν μουσικά αλλά και ψυχικά με αυτόν τον τρόπο. 

The Haunted Youth | dEUS και ενεργοποιηση

Επεξεργάζοντας και δουλεύοντας συνεχώς πάνω στον ήχο του, ο Liebens έπαιξε σε κάποια live με τους dEUS. Πήρε επίσης μέρος και σε έναν βελγικό μουσικό διαγωνισμό, τον De Nieuwe Lichting. Βήματα, που όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος σε συνέντευξή του, ήταν από τις δράσεις που τον ”ενεργοποίησαν” επαγγελματικά.

Οι εμφανίσεις του με τους dEUS ενεργοποίησαν τον Joachim Liebens και "γέννησε" το project The Haunted Youth

Η συνέχεια ήταν μονόδρομος. Αν και επιλέγει τη μοναχική του πορεία ως δημιουργός, εντούτοις το project του, The Haunted Youth, βασίζεται σε αυτόν και στοχεύει στο να ενώνει και να παρασύρει τους ακροατές στο ταξίδι μαζί του. Μία αυθεντική dream pop, που εσωκλύει τον πόνο, την ελπίδα, την αγάπη και τη θλίψη, μεταξύ άλλων. 

The Haunted Youth | Τραγουδωντας εφηβικες σκεψεις

Το πρώτο κομμάτι που άκουσα, ήταν αυτό που ‘’επέλεξε’’ το Spotify για μένα, το Broken. Και ήταν ακριβώς όλα τα παραπάνω.

Feels like my brain is lost without you

You felt like somewhere I belong

Feels like the heavens fall without you

I’m afraid I’ll stay forever young

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που μαζί με κομμάτια, όπως τα Teen Rebel, Coming Home και I Feel Like Shit And I Wanna Die, ξεχώρισε αμέσως σε Ευρώπη και Αμερική. Δε χρειαζόταν κάτι άλλο πέρα από την εξιστόρηση των εφηβικών σκέψεών του με το δικό του τρόπο, για να κερδίσει το κοινό του. Βέβαια, για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, ίσως και το διαρκές boostaρισμα από το Spotify, να τους έδωσε ένα προβάδισμα στα αυτιά των ακροατών τους.

Release Athens x SNF Nostos 2023, The Haunted Youth
Release Athens x SNF Nostos 2023, The Haunted Youth

Και το λέω μόνο σαν fact, χωρίς να το σχολιάζω ή να το κρίνω. Ούτως ή άλλως, δεν ήταν μόνο το Spotify, που το πρότεινε. Σημαντικά περιοδικά, websites και μουσικά zines σε αμερικανικές και ευρωπαϊκές χώρες, όπως το NME ή το ΚΕΧΡ,  παρουσίαζαν το δισκογραφικό ντεμπούτο τους και το προέβαλαν στους αναγνώστες τους. 

Πλατφόρμες και παγκόσμιας εμβέλειας μέσα προώθησαν τους The Haunted Youth, βοηθώντας τους να ανέβουν επίπεδο γρήγορα

Και όλα αυτά, έχοντας μόνο ως δείγμα τον πρώτο τους ολοκληρωμένο δίσκο, το “Dawn Of The Freak”. Δέκα κομμάτια γεμάτα νοσταλγικές μελωδίες και επιστροφή σε μία εφηβεία με τις δικές της δυσκολίες και ομορφιές. Οι The Haunted Youth είναι ένα μουσικό σχήμα με απύθμενο ταλέντο και μουσικά ηχοχρώματα. Για αυτό και ήδη έχουν βρεθεί υποψήφιοι σε βραβεία – θεσμούς της Ευρώπης. Και αυτό αποτελεί μόνο την αρχή τους, καθώς μας έχουν κάνει να πιστέψουμε ότι το μέλλον της μουσικής τους θα είναι τουλάχιστον θεαματικό.

Και πιστέψτε με, όλα αυτά αρκούν και με το παραπάνω για να μας οδηγήσουν όλους από νωρίς στο Ξέφωτο ΚΠΙΣΝ την Παρασκευή, για να δούμε και να ακούσουμε από κοντά τους The Haunted Youth και να επιστρέψουμε και εμείς σε αυτήν την εποχή για λίγο!

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

The Haunted Youth: Joachim Liebens (Φωνή, κιθάρα), Tom Stokx (Κιθάρα), Hanne Smets (Πλήκτρα), Stef Castro (Μπάσο)Nick Caers (Τύμπανα)

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Mastodon, Pinterest, Spotify και YouTube.