The Ocean, This Will Destroy You 28/10/2023 @Fuzz Live Music Club | Live Report

Οι The Ocean έχουν τιμήσει πάμπολλες φορές την Ελλάδα, με κάθε εμφάνισή τους να έχει κοινό παρονομαστή, ένα πλήρως ευχαριστημένο κοινό. Φτάνοντας στο τέλος του Οκτώβρη, ενός μήνα με αρκετές live εμφανίσεις, η επιστροφή τους στην Ελλάδα, παρέα με τους This Will Destroy You, λειτουργεί ως τέλεια κατακλείδα.

📷 Mαρίζα Kαψαμπέλη

Κουβαλώντας χρόνια εμπειρίας και πειραματισμού, ήρθαν για να ταράξουν τα νερά, ίσως και το κατεστημένο. Αναμενόταν η βραδιά να κυλήσει σε progressive ήχους, αλλά ταυτόχρονα και με ηλεκτρονικές μουσικές νότες. Κι αυτό έγινε, από ότι φάνηκε, αφού το Fuzz γέμισε το Σάββατο το βράδυ.

This Will Destroy You

Η βραδιά ξεκίνησε περίπου στις 21:20 και οι This Will Destroy You έλαβαν θερμό χειροκρότημα. Στην απαλή εισαγωγή σταδιακά προστέθηκαν τα τύμπανα, και τα φώτα ξεκίνησαν να γίνονται όλο και πιο έντονα. Ο ήχος, γαλήνιος με μία νότα νοσταλγίας, κράτησε το κοινό προσηλωμένο στη σκηνή. Τα λεπτά περνούσαν και η ατμόσφαιρα γινόταν όλο και πιο έντονη και σκληρή, όπως ήταν αναμενόμενο. Τη στιγμή, λοιπόν, που χαμήλωσε σχεδόν τελείως ο ήχος, και με τη λήξη της απανεμιάς, έγινε το μεγάλο “μπαμ”.

Το δεύτερο κομμάτι της βραδιάς έφερε τον απόλυτο πανικό. Ο συνδυασμός όλων των οργάνων έδεσε αρμονικά και δημιούργησε ένα απίθανο αίσθημα ολοκλήρωσης. Ο θαυμάσιος φωτισμός, ανάλογα με το ρυθμό και την ένταση, άλλαζε χρώμα αλλά και συχνότητα. Η δε ποιότητα του ήχου παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα.

Κάτι που μπορεί να ξένισε όποιον δεν είχε προηγούμενη επαφή με την μπάντα ήταν η επικοινωνία με το κοινό. Η ενέργεια τους, ωστόσο, ήταν μεταδιδόμενη και γινόταν αντιληπτή πολύ εύκολα. Οπότε, όσο σημαντική και να είναι η επικοινωνία, όταν βγαίνει τόσο αυθόρμητα το πάθος της ζωντανής εκτέλεσης, καταλήγει να περνά σε δεύτερη μοίρα. Έδειχναν πόσο πολύ γούσταραν που έπαιζαν και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από αυτό!

Ο επίλογος των This Will Destroy You γράφτηκε με τους The Ocean να ανεβαίνουν στη σκηνή για να τους αγκαλιάσουν

Κάτι που θεωρώ ότι χαλάρωσε τον κόσμο και έδωσε μια διαφορετική πνοή ήταν τα πλήκτρα, τα οποία, χωρίς υπερβολή, ήταν μαγικά. Θύμιζαν την απόλυτη γαλήνη, αλλά κάπου εκεί ήρθαν να συνοδέψουν και τα υπόλοιπα όργανα. Γιατί μετά από την ηρεμία πάντα (σχεδόν) έρχεται το χάος. Εκτός από τον εκπληκτικό ήχο, αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν η ενέργειά τους, με αποκορύφωμα το σύρσιμο και παράλληλα το παίξιμο της κιθάρας, που οριακά ήταν έτοιμη να σπάσει. Τέτοιο πάθος και μεταδοτικότητα είναι κάτι που δύσκολα βρίσκεται.

Οι πρώτοι performers της βραδιάς μας κράτησαν σε ένα σχετικά χαλαρό κλίμα, δίνοντας έμφαση και “πόνο” στα σημεία που χρειαζόταν. Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τι κάνουν και τι επιρροή έχουν στο κοινό, κι αυτό φάνηκε από το πρώτο λεπτό που βγήκαν στη σκηνή.

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

This Will Destroy You: Jeremy Galindo (Κιθάρα), Christopher Royal King (Κιθάρα), Robi Gonzalez (Τύμπανα), Jesse Kees (Μπάσο, πλήκτρα)

The Mighty Rio Grande

Clubs

4.03.21

Dustism

Weeping Window

Quiet

Threads

New Topia

A Three-Legged Workhorse

Little Smoke

This Will Destroy You: Facebook | Instagram | Twitter | Bandcamp | YouTube

The Ocean

Οι The Ocean δέχθηκαν τα χειροκροτήματα του κοινού πριν καλά καλά βγουν στη σκηνή. Άνοιξαν με το “Preboreal” (ίσως το καλύτερο κομμάτι του νέου τους δίσκου) και όλοι βρίσκονταν στην απόλυτη έκσταση. Από το πρώτο δευτερόλεπτο, που βγήκαν στη σκηνή, ήταν δεδομένο πως θα τα δώσουν όλα.

Ο χώρος ατμοσφαιρικός, σκοτεινός, ιδανικός για τη συγκεκριμένη περίσταση. Απολύτως σαγηνευτικοί, με αυτοπεποίθηση και έτοιμοι για “μάχη”. Στην αρχή, οι τόνοι ήταν πιο ήπιοι, δίνοντας στο κοινό τη δυνατότητα να τους απολαύσει ακόμα και στα ήρεμα κομμάτια τους.

Αυτό που πρέπει να ειπωθεί, είναι πως το setlist των Γερμανών ήταν πραγματικά τέλειο. Υπήρχαν σημεία, που η ένταση ήταν στο ζενίθ, και σημεία, που ήταν πιο υποτονικά. Όλα έκλειναν, όμως, με δυναμικά τύμπανα και έντονες κιθάρες.

Μπορεί ο Staps να είναι η ψυχή της μπάντας, αλλά αυτός που δίνει μια επιπλέον δυναμική είναι ο Rossetti. Αφού πλέον έχουν σταθερή σύνθεση μελών, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως ο συνδυασμός των συγκεκριμένων είναι ιδανικός.

Επική η στιγμή, όταν ο Loïc πήδηξε στο κοινό και αφέθηκε ολοκληρωτικά. Τραγούδησε, σκρίμαρε και επικοινώνησε με τον κόσμο, λες και ήταν κάτι απλό. Αλλά, επειδή μία ίσον καμία, έπρεπε να πηδήξει και για δεύτερη φορά. Ελεύθερος, έδινε ακόμα και το μικρόφωνο στο κοινό να τραγουδήσει. Αλλά, επειδή και η δεύτερη φορά δεν ήταν αρκετή, έγινε και μια τρίτη βουτιά και τελευταία, αλλά όχι φαρμακερή.

Οι This Will Destroy You έφτιαξαν το έδαφος για να περάσουν τα ηνία στους The Ocean και να καταστρέψουν τα πάντα στο πέρασμά τους

Συγχρονισμένα headbangings γέμιζαν τη σκηνή καθ’όλη τη διάρκεια της εμφάνισης και ο drummer έμοιαζε έτοιμος να πέσει κάτω από την ένταση. Ένα ολοκληρωμένο σύνολο μουσικών, που ήταν έτοιμοι να δώσουν την ψυχή τους στο κοινό.

Κι επειδή το encore είναι πλέον σύνηθες φαινόμενο, δεν θα μπορούσε να λείπει και από την εμφάνιση των The Ocean, για να κλείσουν ιδανικά το live τους. Μιας κι είναι το τελευταίο show της περιοδείας τους, είπαν να κάνουν μια εξαίρεση, αφού δεν συνηθίζουν να κάνουν encores.

Για αποκορύφωμα, όμως, ο ατρόμητος τραγουδιστής πήρε την απόφαση κι ανέβηκε στον εξώστη κάνοντας μια επεισοδιακή βουτιά, καταλήγοντας στα χέρια του κοινού. Αυτό συνέβη, φυσικά, τραγουδώντας και έχοντας απόλυτο έλεγχο της φωνής του.

Το live έφτασε στο τέλος του μετά τα μεσάνυχτα, στις 00:22 συγκεκριμένα. Ο συνδυασμός των δύο αυτών συγκροτημάτων είναι αυτό που λέμε η νηνεμία πριν την καταιγίδα. Οι This Will Destroy You έφτιαξαν το έδαφος για να περάσουν τα ηνία στους The Ocean, οι οποίοι κατέστρεψαν τα πάντα στο πέρασμά τους. Αυτό το οποίο έλειπε ήταν μόνο ένα πράγμα: χρόνος. Αν και οι δύο μπάντες έπαιξαν ώρα, ο χρόνος δεν ήταν αρκετός για να τους απολαύσουμε σε όλες τις πτυχές τους.

Άλλωστε, κάθε φορά που έρχονται στην Ελλάδα είναι φαντασμαγορική και υπέροχη από όλες τις απόψεις. Η γλυκιά προσμονή μέχρι να ξαναέρθουν στην Ελλάδα είναι σίγουρο πως θα βρίσκεται μέσα μας. Εν αναμονή, λοιπόν, μιας συναυλίας που θα ταράξει και πάλι το είναι μας!

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

The Ocean: Robin Staps (Κιθάρα, programming, φωνή), Loïc Rossetti (Φωνή), Paul Seidel (Τύμπανα, φωνή), Mattias Hägerstrand (Μπάσο), David Ramis Åhfeldt (Κιθάρα), Peter Voigtmann (Synths)

Preboreal

Boreal

Sea of Reeds

Atlantic

Subboreal

Permian: The Great Dying

Statherian

Miocene | Pliocene

Abyssopelagic I: Boundless Vasts

Encore:

Pleistocene

Jurassic | Cretaceous

Encore 2:

The Cambrian Explosion

Cambrian II: Eternal Recurrence

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.