Το δανέζικο δράμα “The Promised Land“, είναι μια κλασική ιστορία πλουσίων και φτωχών στα μέσα του 18ου αιώνα με πολλές ανατροπές τύχης και καθαρτική αναγνώριση. Διακρίνεται από στοιχεία western, όπως επικότητα, ρομαντισμό, βία και θέαμα. Αυτά, ο σκηνοθέτης Nikolaj Arcel τα μεταμορφώνει σ‘ ένα συναρπαστικό δράμα. Η ταινία βασίζεται στο μυθιστόρημα “The Captain and Ann Barbara” της Δανής συγγραφέως Ida Jessen. Το σενάριο είναι γραμμένο από τον Αrcel και τον Anders Thomas Jensen.

Ο Μads Mikkelsen πρωταγωνιστεί ως Capt. Ludvig Kahlen. Είναι ένας βετεράνος πολεμιστής ο οποίος επιχειρεί να αξιοποιήσει την άγρια εκτάση στο Γιούτλαντ, την χερσόνησο που απαρτίζει το μεγαλύτερο μέρος της Δανίας. Εκεί, σε μια τεράστια θαμνώδη εκτεταμένη περιοχή, εγκαταλελειμένη αλλά αγαπητή στον Δανό μονάρχη, ο Kahlen ελπίζει να εργαστεί στο έδαφος. Και να καθιερώσει μια εποίκιση για το βασιλιά, τη χώρα και τον εαυτό του.

Promised Land 2

Έτσι ζητά άδεια από τους συμβούλους του βασιλιά για να χτίσει στην άγρια εκτάση. Το αίτημα γίνεται δεκτό μόνο μετά από τον όρκο του ότι θα πληρώσει για το εγχείρημα με τη στρατιωτική του σύνταξη. Ως αντάλλαγμα, ο Κahlen θέλει έναν τίτλο, ένα αρχοντικό και υπηρέτες. Ζητά ουσιαστικά να γίνει ένας από αυτούς.

Ο Μads Mikkelsen με τα εν μέρει ανέκφραστα χαρακτηριστικά του, σηκώνει σχεδόν μόνος το βάρος της ιστορίας του Promised Land

Ο Kahlen φτάνει σύντομα στο Γιούτλαντ μόνος με το άλογό του και η ιστορία αρχίζει απογειώνεται, όπως και η κάμερα. Με πολλά πανοραμικά πλάνα αποτυπώνει ο Αrcel ταυτόχρονα την απεραντοσύνη της γης. Το άγριο μεγαλείο της. Τον τιτάνιο αγώνα της επιχείρησης του Κahlen. Και την μοναξιά του, η οποία τον φέρνει όλο και πιο κοντά στην γη, με απώτερο σκοπό να τη δαμάσει.

Με την πάροδο του χρόνου, οι εποχές αλλάζουν. Οι επισκέπτες έρχονται και φεύγουν. Αλλά ο Kahlen παραμένει σταθερός, χτίζοντας ένα νέο κόσμο μέσω της καλλιέργειας του εδάφους.

Σε αυτό το ταξίδι του αυτοπροσδιορισμού συναντά την Ann Barbara (Amanda Collin), μια δραπέτη αγρότισσα που καταφεύγει σ´αυτόν και τον ερωτεύεται. Ο Simon Bennebjerg ενσαρκώνει τον ρόλο του κακού ως Frederik De Schinkel. Υποδύεται έναν σκληρό, ιδιόρρυθμο κτηνοτρόφο κοντά στην έκταση του Κahlen, που επιχειρεί να καταστρέψει αυτόν και το εγχείρημά του.

Promised Land 1

Ο Μads Mikkelsen με τα εν μέρει ανέκφραστα χαρακτηριστικά του, τα οποία καταλήγουν να ερμηνεύουν τη σιωπή, καταφέρνει να σταθεί αντάξια στο επίκεντρο αυτού του έπους. Σηκώνει σχεδόν μόνος το βάρος της ιστορίας, τονίζοντας ακόμα περισσότερο την μοναξιά του χαρακτήρα του.

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Movie: Τhe Promised Land

Duration: 127′

Year: 2023

Genre: Drama, History, Biography

Director: Nikolaj Arcel

Starring: Μads Mikkelsen, Simon Bennebjerg, Amanda Collin

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.

7.0
Score

Final Verdict

Ο Μads Mikkelsen με τα εν μέρει ανέκφραστα χαρακτηριστικά του, τα οποία καταλήγουν να ερμηνεύουν τη σιωπή, καταφέρνει να σταθεί αντάξια στο επίκεντρο του "the Promised Land"