Εντός 2024 αναμένεται η κυκλοφορία της νέας ταινίας του Uberto Pasolini, The Return! Τα γυρίσματα του φιλμ ολοκληρώθηκαν πρόσφατα στην Κέρκυρα, με τους Ralph Fiennes και Juliette Binoche να υποδύονται τον Οδυσσέα και την Πηνελόπη. Η ταινία αναφέρεται στην επιστροφή του Οδυσσέα στην Ιθάκη, στο έπος του Ομήρου, “Οδύσσεια“.

Συγκεκριμένα, το The Return -σύμφωνα με το IMDB– διαδραματίζεται αφού ο Οδυσσέας επιστρέφει στην Ιθάκη. Έπειτα από 20 χρόνια ταξιδιού και περιπετειών, ο ήρωας του Ομήρου επιστρέφει από τον Τρωικό Πόλεμο. Το βασίλειό του, ως γνωστόν, αλλαγμένο ραγδαία.

25 χρόνια μετά το The English Patient, Ralph Fiennes (αριστερά) και Juliette Binoche (δεξιά), επιστρέφουν μαζί για το The Return
25 χρόνια μετά το The English Patient, Ralph Fiennes (αριστερά) και Juliette Binoche (δεξιά), επιστρέφουν μαζί για το The Return

Το The Return είναι η τέταρτη ταινία του Uberto Pasolini ως πρώτος σκηνοθέτης. Έχουν προηγηθεί τα Machan (2008), Still Life (2013) και Nowhere Special (2020). Ως παραγωγός, ο Pasolini έχει “υπογράψει” και άλλα films, όπως το θρυλικό Full Monty (1997).

Ralph Fiennes και Juliette Binoche συνεργάζονται ξανά στο The Return, 25 χρόνια μετά το The English patient

Τους δυο πρωταγωνιστικούς ρόλους της ταινίας ανέλαβαν ο Ralph Fiennes και η Juliette Binoche. Ως Οδυσσέας και Πηνελόπη αντίστοιχα, θα συνεργαστούν και πάλι έπειτα από 25 χρόνια μετά το The English Patient.

Τον ρόλο του Τηλέμαχου, γιού του Οδυσσέα και της Πηνελόπης, ανέλαβε στο The Return ο Charlie Plummer
Τον ρόλο του Τηλέμαχου, γιού του Οδυσσέα και της Πηνελόπης, ανέλαβε στο The Return ο Charlie Plummer

Το cast περιλαμβάνει επίσης τον Charlie Plummer (Looking For Alaska) στο ρόλο του Τηλέμαχου, και τον Marwan Kenzari (Aladdin, Black Adam), στο ρόλο του Αντίνοου. Στο cast βρίσκεται και ο Ιταλός Claudio Santamaria, γνωστός ως η φωνή του Batman/Bruce Wayne στο The Lego Movie και The Lego Movie 2: The Second Part. Ο ρόλος του Santamaria δεν είναι ακόμη γνωστός.

Το The Return είναι η τέταρτη ταινία του Uberto Pasolini στην καρέκλα του σκηνοθέτη

Το Variety αποκάλυψε πρόσφατα την κεντρική υπόθεση του The Return. Έπειτα από 20 χρόνια μακριά από το σπίτι του, ο Οδυσσέας (Ralph Fiennes), ξεβράζεται στις ακτές της Ιθάκης. Ο Οδυσσέας επιστρέφει από τον Τρωικό Πόλεμο. Η Πηνελόπη (Juliette Binoche) είναι φυλακισμένη στο σπίτι της, με αμέτρητους μνηστήρες στην πόρτα της. Ο γιός τους, Τηλέμαχος (Charlie Plummer), απειλείται από τους μνηστήρες. Με βαθιά ψυχικά και σωματικά τραύματα από την Οδύσσειά του, ο Οδυσσέας δεν είναι πια ο ατρόμητος πολεμιστής που γνώριζαν κάποτε. Αναγκάζεται να αντιμετωπίσει το παρελθόν του, για να βρει τη δύναμη που θα τον βοηθήσει να σώσει την οικογένειά του.

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Mastodon, Pinterest, Spotify και YouTube.