Οι θρυλικοί Therion φέρνουν το Leviathan Tour τους στην Αθήνα και το Fuzz Live Music Club, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024! Ακολουθεί το live τους την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 στο Principal Club στη Θεσσαλονίκη!

Οι Σουηδoί θρύλοι του συμφωνικού metal, THERION επιστρέφουν προσφέροντας μας ένα ακόμη αριστούργημα, το Leviathan III. Το συγκρότημα διευρύνει την κληρονομιά του ολοκληρώνοντας την τριλογία, LEVIATHAN. Με περισσότερα από 35 χρόνια πορείας, το συγκρότημα, που πλαισιώνει τον μουσικό «εγκέφαλο» και δημιουργό Christofer Johnsson, ήταν ένα από τα πρώτα σχήματα που πίσω στα 90s συνδύασε το metal με τον κόσμο της συμφωνικής μουσικής εμπλουτίζοντας τον ήχο τους με ορχηστρικά στοιχεία. Δικαίως ο Christofer Johnsson θεωρείται ένας από τους ιδρυτές του συμφωνικού metal σήμερα, που με τις καινοτομίες και τη συνδρομή του το καθόρισε.

Είτε με θετικό είτε με μέτριο ακουστικά αποτέλεσμα οι Therion έχουν γράψει χιλιόμετρα κορυφαίων συνθέσεων. Και στο Leviathan II επιχειρούν λίγα ακόμα με τα δύο bonus tracks, που περιέχονται.
Οι Therion ετοιμάζονται για καυτό διήμερο σε Fuzz Club και Eightball

Οι ΤΗΕRION ήταν πάντα το συγκρότημα που προκαλούσε τον εαυτό του να εξερευνήσει απάτητα μονοπάτια, ενώ παρέμενε πιστό στον πυρήνα του, στις πρωταρχικές και θεμελιώδεις, μουσικές του αξίες. Η ιστορία των ΤΗΕRION ξεκινά το 1987, όταν ο Christofer Johnsson έδωσε πνοή στο γκρουπ το οποίο αρχικά είχε ξεκινήσει ως μια death metal μπάντα με το όνομα Blitzkrieg. Επηρεασμένος από το άλμπουμ των Celtic Frost, To Mega Therion, ονόμασε το συγκρότημα «Therion», που είναι περιττό να πούμε πως προέρχεται από την ελληνική λέξη «θηρίον».

Η στροφή 180 μοιρών του συγκροτήματος συντελέστηκε το 1996 όταν με το άλμπουμ τους Theli, ο Johnsson άφησε πίσω τα «σκληρά» φωνητικά και υιοθέτησε στη μουσική του συμφωνικά μέρη αλλά και soprano τραγουδίστριες, καταφέρνοντας να «παντρέψει» μουσικά τη metal ατμόσφαιρα με τα οπερετικά φωνητικά, δημιουργώντας ένα μοναδικό, θεατρικό αποτέλεσμα. Πλέον, ο ορισμός του συμφωνικού metal είχε δοθεί!

Οι σπουδαίοι Therion φέρνουν την ανεκτίμητη μουσική τους παρακαταθήκη στο ελληνικό κοινό για ακόμη μια φορά

Από εκεί και πέρα, η φήμη των THERION καθώς και του ίδιου του Christofer Johnsson, εκτοξεύτηκαν, τόσο με το Vovin, το άλμπουμ των THERION με τις περισσότερες πωλήσεις όσο και με τις επόμενες κυκλοφορίες, το Deggial και τις «υπερπαραγωγές», Lemuria και Sirius B.

Ακολούθησαν τα Gothic KabbalahSitra AhraLes Fleurs du Mal – το πολύ τολμηρό εγχείρημα για να γιορτάσουν τα 25 χρόνια τους, που αποτελούνταν από metal διασκευές σε γαλλικά pop τραγούδια του ’60 και του ’70 -, την metal όπερα Beloved Antichrist και τις πιο πρόσφατες κυκλοφορίες Leviathan ΙLeviathan II και το επερχόμενο Leviathan III –  έργα της εμπνευσμένης από τη μυθολογία – τριλογίας.

Το συγκρότημα συνεχίζει το πολύπλευρο και συνδυαστικό μουσικό ταξίδι του, καλώντας τους φανς να συμμετέχουν σε αυτό απολαμβάνοντας από κοντά τον αρμονικό συνδυασμό της metal μουσικής,με τα χορωδιακά και ορχηστρικά στοιχεία που συνοδεύονται με τις επιδέξιες και πιασάρικες μελωδίες και την επική παρουσία των THERION επί σκηνής.

Οι The Silent Wedding ως οpening act «ανοίγουν» με τον πιο ιδανικό τρόπο τις επικείμενες συναυλίες των Therion στις 10 & 11 Φεβρουαρίου στην Αθήνα (Fuzz Live Music Club) & Θεσσαλονίκη (Eightball Club) αντίστοιχα .

Το συγκρότημα που συνδυάζει μοναδικά το λυρικό Heavy Metal με το Progressive και τις μελωδίες που μένουν στο μυαλό, έρχεται να πιστοποιήσει πως η σκηνή είναι ο φυσικός του χώρος. Ένα σχήμα που έχει παίξει σε πολλές σκηνές της Ευρώπης, με ένταση, με συνέπεια, με επιτυχία. Μόνιμα αποτελούν μία από τις πιο αγαπημένες μπάντες του ελληνικού κοινού και ένα από τα πιο σταθερά συγκροτήματα σε απόδοση, σε έμπνευση και δημιουργικότητα.

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.