Οι Thy Art Is Murder δεν χώρισαν απλώς τους δρόμους τους με τον Chris “CJ” McMahon! Το συγκρότημα αφαίρεσε και τα φωνητικά του πρώην frontman του από τον επερχόμενο νέο δίσκο τους, Godlike! Όπως έγινε γνωστό, η μπάντα τα “έσπασε” με τον McMahon έπειτα από τα anti-trans σχόλιά του για τα οποία απολογήθηκε (περίπου).

Όπως μάλιστα αναφέρεται στην ανακοίνωση των Thy Art Is Murder, τα σχόλια του CJ McMahon ήταν μέρος ενός μεγαλύτερου προβλήματος. Ο ίδιος ο McMahon ανέφερε ότι η μπάντα του ανακοίνωσε την αποχώρησή του μέσω social media. Στη γραπτή δήλωση των Thy Art Is Murder η μπάντα εξηγεί αναλυτικά τους λόγους.

Η ανακοίνωση:

Οι Thy Art Is Murder έδιωξαν τον frontman τους, CJ McMahon (κέντρο) από τη μπάντα μετά τα τρανσφοβικά, βίαια σχόλιά του
Οι Thy Art Is Murder έδιωξαν τον frontman τους, CJ McMahon (κέντρο) από τη μπάντα μετά τα τρανσφοβικά, βίαια σχόλιά του

Έχουμε σημαντικά νέα σχετικά με το Godlike τα οποία θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας. Το νέο album μας, Godlike, είναι διαθέσιμο παγκοσμίως, με μια μεγάλη αλλαγή. Ο Chris McMahon δεν είναι πλέον μέλος των Thy Art Is Murder και δεν συμμετέχει στον δίσκο. Καταλαβαίνουμε ότι αυτό αποτελεί έκπληξη. Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι αυτή η απόφαση πάρθηκε για να διασφαλιστεί η αξιοπιστία και η πορεία του συγκροτήματος. Αυτά που συνέβησαν τον τελευταίο μήνα δεν ήταν οι μόνες αιτίες για αυτή την απόφαση. Ήταν ακόμη ένα σύμπτωμα της κατάρρευσης του χαρακτήρα και της κρίσης του. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, αν το θέλετε έτσι.

Τα anti-trans, βίαια σχόλια του CJ McMahon οδήγησαν τους Thy Art Is Murder να τον διώξουν από το συγκρότημα

Εν συντομία, η κατάρρευση ήταν τρομερή. Απειληθήκαμε πως θα καταστραφούν οι Thy Art Is Murder εκ των έσω αν δεν ακολουθούσαμε τις δικές του ιδεολογίες. Όλοι έχουν δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου και στο να αναζητούν την αλήθεια τους. Είναι επίσης ελεύθεροι να γνωρίσουν τις συνέπειες που έρχονται με τα παραπάνω. Εκτιμούμε τη στήριξη και τον σεβασμό σας στην ιδιωτικότητά μας αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Καθώς προχωράμε μπροστά, είμαστε ενθουσιασμένοι που να σας παρουσιάσουμε έναν νέο vocalist. Ολοκλήρωσε της ηχογραφήσεις για το νέο album νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Φυσικά, θα είναι μαζί μας στο Godlike European tour μας, μαζί με τους Whitechapel, Fit For An Autopys και Spite. παραμένουμε συγκεντρωμένοι στο να προσφέρουμε δυνατή μουσική και αξέχαστες εμφανίσεις στους πιστούς οπαδούς μας. Εκτιμούμε την κατανόηση που δείχνετε καθώς προχωράμε σε αυτό το νέο κεφάλαιο μαζί.

Τον Αύγουστο του 2023, ο CJ McMahon με post του στα social media έγραψε πως μια μητέρα που ρώτησε το παιδί της αν αισθάνεται αγόρι ή κορίτσι πρέπει να "καεί ζωντανή"

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των Thy Art Is Murder, ο CJ McMahon κατέφυγε στα social media. “Μόλις ξύπνησα και είδα τα νέα. Ναι, έτσι το έμαθα. Και ναι, δεν είναι όλη η αλήθεια. Θα αποκαλύψω τα πάντα αύριο“, ανέφερε. Κατόπιν, έκλεισε το post του γράφοντας “κάψτε τους πάντες μέχρι θανάτου“. Πρόκειται για αναφορά σε anti-trans σχόλια που έκανε πρόσφατα.

Νωρίτερα φέτος και συγκεκριμένα τον Αύγουστο, ο CJ McMahon προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Συγκεκριμένα, σε posts τα οποία πλέον έχουν διαγραφεί, εξέφρασε λόγο μίσους σε βάρος των trans ατόμων. Μεταξύ άλλων, μοιράστηκε την ανάρτηση του far-right, anti-trans “κήρυκα”, Matt Walsh. Στο βίντεο, μια γυναίκα ρωτάει το παιδί της αν είναι αγόρι ή κορίτσι, και το παιδί απαντάει “και τα δύο”. Ο Chris “CJ” McMahon μοιράστηκε το βίντεο και έγραψε πως η γυναίκα που μιλάει στο παιδί της στο βίντεο “πρέπει να καεί ζωντανή“!

 

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολουθήστε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Mastodon, Pinterest, Spotify και YouTube.