Μέχρι πριν λίγο καιρό, ο Till Lindemann και Peter Tägtgren είχαν μαζί μία μπάντα, τους Lindemann. Αν και ο Σουηδός αποχώρησε το 2020, πρόλαβε να συμμετάσχει σε δύο δίσκους. Το “Skills in Pills” του ’15 και το “F & M” που ακολούθησε τέσσερα χρόνια αργότερα. Μουσικοί θρύλοι και οι δύο, ο ένας με τους Rammstein και ο άλλος με τους Pain & Hypocrisy. Η ιστορία της γνωρίμιας δε θα μπορούσε να είναι κάτι λιγότερο από μυθική.

Παρότι ως σχήμα η συνεργασία τους ξεκίνησε την περίοδο που οι Rammstein έκαναν μία παύση και το σχέδιο ήταν να κάνουν ένα κομμάτι, η γνωριμία τους πάει πολύ πιο πίσω. Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν το 2000 στη Στοκχόλμη. Οι δυο τους βρίσκονταν στην ίδια εταιρεία εκείνη την περίοδο. Είχαν βρεθεί στην πόλη για την προώθηση ενός άλμπουμ όταν και απλά έπεσαν ο ένας πάνω στον άλλον σε ένα μπαρ.

Ο Peter Tägtgren θυμάται: «Ήταν απλά περίεργο, όπου βρισκόμουν εγώ ήταν και ο Till Lindemann. Τότε κάποιος με σύστησε σ’ αυτόν και αρχίσαμε να μιλάμε». Όμως, παρότι είχαν ήδη γνωριστεί, η φιλία τους δεν είχε ξεκινήσει ακόμα. Για να συμβεί αυτό χρειάστηκαν να περάσουν μερικοί ακόμα μήνες. Και να βρεθούν τυχαία σε ένα κλαμπ μηχανόβιων, στα βόρεια της Σουηδίας.

Επί της ουσίας, για να αρχίσει η φιλία τους έπρεπε ο Peter Tägtgren να γλιτώσει τον Till Lindemann από μία παρέα μηχανόβιων

Εκεί βρισκόταν ο Γερμανός frontman με τον Christian Lorenz (πληκτράς των Rammstein) και ήταν να τσακωθούν με κάποιους θαμώνες. Κατά τον Peter Tägtgren οι πιθανότητες δεν ήταν με το μέρος των δύο μουσικών. Ωστόσο, για καλή τους τύχη, την ίδια μπήκαν στο κλαμπ ο Peter με τον αδερφό και μερικούς ακόμα φίλους του. «Μπήκαμε μέσα, και ευτυχώς για αυτούς, καταφέραμε να σώσουμε τους κ@λους τους. Ξέρω ότι ακούγεται πολύ αστεία ως ιστορία, και σίγουρα κάπως κλισέ, αλλά έτσι έγινε η γνωριμία μας», θυμάται ο Tägtgren.

Πώς ο ιθύνων νους των Pain & Hypocisy, Peter Tägtgren, γνώρισε τον frontman των Rammstein, Till Lindemann

Εκ τότε έμειναν σε επαφή. Μάλιστα όταν οι Rammstein πήγαιναν στη Σουηδία για κάποια συναυλία, ο Lindemann πολλές φορές έμενε στο σπίτι του Tägtgren. Έτσι οι δύο μουσικοί άρχισαν να γνωρίζονται καλύτερα. Κάποια στιγμή o Peter ζήτησε από τον Till να συμμετάσχει σε κάποια τραγούδια των Pain. Παρότι ο frontman των Rammstein ήθελε να το κάνει, τα φορτωμένα προγράμματα των δύο μουσικών αποδείχθηκαν αξεπέραστο εμπόδιο.

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.