Η σπουδαία Tina Turner δεν είναι πλέον εν ζωή. Σε ηλικία 83 ετών, η τρομερή vocalist και performer, έφυγε από τη ζωή. Η Tina Turner γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 1939 στο Tennessee. Απεβίωσε στις 24 Μαΐου 2023, στο Küsnacht της Ελβετίας.

(Σύντομη παρένθεση: το παρόν κείμενο έχει από καταβολής του όρια, μιας και ο συντάκτης του δεν είναι person of color. Δεν έχει βιώσει πως είναι να σε κυνηγούν επειδή το δέρμα σου είναι μαύρο. Άρα θα έχει περιορισμούς στην κατανόηση της σπουδαιότητας αυτών που πέτυχε η Tina Turner)

Το μεγαλείο όσων κατόρθωσε η Tina Turner ξεπερνά τα όρια των κορυφαίων πωλήσεων, και της Μουσικής

Στη διάρκεια των 83 ετών της ζωής της, κατόρθωσε να λάβει τίτλο που μονάχα γαλαζοαίματοι αποικιοκράτες είχαν “δικαίωμα” να αποκαλούν τους εαυτούς τους. Αυτός ο χαρακτηρισμός ήταν “Queen of Rock ‘N’ Roll”. Και τον κατέκτησε με μια σπουδαία φωνή και μια ηλεκτρισμένη ενέργεια που παρέσερνε τα πάντα. Μια σπουδαία vocalist, με τιτάνια καριέρα. Μια μαύρη γυναίκα που κυριάρχησε. Που υπενθύμισε ότι είμαστε ίσα. Όλα τα μέλη του είδους. Που πάλεψε με τον σύζυγό της, στα χέρια, βίαια, τραυματικά, και ήταν αρκετά τυχερή για να μείνει ζωντανή…

Παγκοσμίως, κατόρθωσε να πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους. Έλαβε 12 (!) Grammy Awards. Ήταν η πρώτη μαύρη γυναίκα που βρέθηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού Rolling Stone! Η μικρή Anna Mae Bullock, κατέκτησε κάτι που δεν κατακτάς εύκολα. Εκατομμύρια, ενδεχομένως δισεκατομμύρια, οπαδούς. Να χορεύουν, να πονάνε, να αγαπάνε, να πεθαίνουν ίσως, ακούγοντας τα τραγούδια της.

Και αυτό θα συνεχίσει και θα παύσει να διαιωνίζεται, μόνο όταν παύσει το είδος. Θα είναι μια από τους σπουδαίους. Μια από εμάς, που δεν θα ξεχαστούμε όσο υπάρχουν δικοί μας άνθρωποι. Φίλοι, οικογένεια, γνωστοί. Και όπως όλοι μας, μοναδική και χωρίς όμοιο.

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολουθήστε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Mastodon, Pinterest, Spotify και YouTube.