Ίσως ο Joker να είναι ο εμβληματικότερος villain στην σουπερηρωική ιστορία. Σίγουρα, όμως, είναι ένας ξεχωριστός κινηματογραφικός ρόλος. Ένας ρόλος που έχει χαρίσει δύο διαφορετικά βραβεία Oscar. Ένα B’ Ανδρικού ρόλου στον Heath Ledger και ένα Α’ Ανδρικού ρόλου στον Joaquin Phoenix.

Πέραν του «εκκεντρικού» του παρουσιαστικού, ο Joker δεν ξεχωρίζει για κάποια υπερφυσική του δύναμη. Δεν είναι αυτό που τον κάνει επικίνδυνο και μεγαλύτερο εχθρό του Batman. O κλόουν της DC διακρίνεται για τη χαοτική του συμπεριφορά, τις αδίστακτες πρακτικές του και τον απρόβλεπτο χαρακτήρα του. Όλα αυτά συνοψίζονται στο σήμα κατατεθέν του, το απόκοσμο γέλιο του.

Joker, ο συναρπαστικότερος villain της DC
Joker, ο συναρπαστικότερος villain της DC

Συνολικά το μωβ κουστούμι του Joker έχουν φορέσει πάνω από δέκα ηθοποιοί, συμπεριλαμβανόμενων και αυτών που του έχουν δανείσει τη φωνή τους. Από αυτούς ξεχωρίσαμε τους τέσσερεις χαρακτηριστικότερους και από τους υπόλοιπους, έναν που θα θέλαμε να διαγράψουμε από τη μνήμη μας, τον Jared Leto.

1989: BATMAN | JACK NICKOLSON

Ο Jack Nickolson ήταν αυτός που επί της ουσίας έθεσε τον πήχη για τους υπόλοιπους. Το σαρδόνιο γέλιο του στοιχειώνει μέχρι και σήμερα τους Michael Keaton και Kim Basinger.

1992: Batman: The Animated Series | Mark Hamill

Μπορεί να έγινε διάσημος για το ρόλο ως Luke Skywalker στο Star Wars, όμως ένας ακόμα ρόλος με τον οποίο συνδέθηκε είναι αυτός του Joker. O Mark Hamill δάνεισε τη φωνή του αρχικά για τρία συναπτά έτη και εν συνεχεία σε διάφορες animated ταινίες/σειρές της DC.  

2008: The Dark Knight | Heath Ledger

O Heath Ledger μπορεί να έφυγε από τη ζωή μόλις στα 28 του χρόνια και να μην πρόλαβε να παραλάβει το Oscar του, όμως η ερμηνεία του ως Joker στο δεύτερο μέρος της τριλογίας του Nolan, θα μείνει άσβηστη στη μνήμη μας. Ίσως η πιο τρομακτική του απεικόνιση στη μεγάλη οθόνη.

2019: Joker | Joaquin Phoenix

O πιο πρόσφατος Joker, ο λιγότερο καρτουνίστικος και αυτός με το Όσκαρ Α’ Ανδρικού ρόλου. Η διαφορά του με τους προηγούμενους είναι ότι εδώ βλέπουμε πώς η κοινωνία του Gotham μετατρέπει τον Arthur Fleck σε Joker.

Ξέρουμε ότι ξεχνάμε κάποιους. Ο ένας μάλιστα και πολύ διάσημος. Ο λόγος για τον Joker του Jared Leto που ακόμα προσπαθούμε να διαγράψουμε από τη μνήμα μας.

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.