Η metal σκηνή του Καναδά μας έχει συνηθίσει σε ποιοτικές δουλειές κάθε χρόνο. Σε κάθε είδος έχουν συγκροτήματα εξαιρετικής ποιότητας που συνδυάζουν έμπνευση και επαγγελματισμό. Οι Traveler δεν χαλάνε τη συνταγή και με τον τρίτο τους δίσκο, “Prequel To Madness” θέλουν τόσο να τιμήσουν την παράδοση της χώρας τους όσο και να κάνουν ένα ακόμη βήμα προς την αναγνώριση. 

Οι Traveler ξεκίνησαν την μουσική τους πορεία το 2017 και δύο χρόνια μετά κυκλοφορούν το ομώνυμο ντεμπούτο τους, το οποίο κάνει αίσθηση στο περιβάλλον του παραδοσιακού heavy metal με τα catchy riffs, την ενέργεια που αναβλύζει σε κάθε τραγούδι και την εξαιρετική φωνή του Jean-Pierre Abboud. Χωρίς να χρονοτριβούν το 2020 προχωρούν στην κυκλοφορία του 2ου τους δίσκου, “Termination Shock“, το οποίο δίνει συνέχεια στην φοβερή ενέργεια που τους διακατέχει, τα δυνατά riffs και την εκπληκτική απόδοση του Abboud, όμως σε καμία περίπτωση δεν ήταν στο ίδιο επίπεδο με το ντεμπούτο τους.

Κανένα τραγούδι δεν θα μπορούσε να συγκριθεί με τα αντίστοιχα του “Traveler”. Στο “Termination Shock” φαίνεται σαν να ακολουθούν την πεπατημένη, σαν να διάβασαν το εγχειρίδιο του πως να συνθέσουν έναν heavy metal δίσκο, όμως δεν υπήρχε βάθος στις συνθέσεις και κατά συνέπεια ούτε διάρκεια. Οπότε ήμουν πολύ περίεργος όταν μου ανατέθηκε να γράψω την γνώμη μου για τον, νέο, τρίτο τους δίσκο, “Prequel To Madness”. 

Το "Prequel To Madness" είναι 38 λεπτά έκδηλης αγάπης στο ‘80s heavy metal

Το “Prequel To Madness” θεωρώ ότι θα έχει μεγάλη βαρύτητα για την πορεία τους. Ή θα τους ανεβάσει ή θα τους αφήσει πολύ πίσω. Ξεπερνώντας το μέτριο εξώφυλλο, οι πρώτες μου ακροάσεις δείχνουν ότι το “Prequel To Madness” καταφέρνει να επαναφέρει την πίστη και τον ενθουσιασμό που δημιούργησε το ντεμπούτο τους και αποφεύγουν τις “παγίδες”, που οι ίδιοι έπεσαν μέσα με το “Termination Shock”. Η πρωτοτυπία απουσιάζει όμως η εκπληκτική χημεία των Ries/Schadlich στις κιθάρες και ο πάντα σταθερά άψογος Jean-Pierre Abboud αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις!

Traveler Prequel To Madness band

38 λεπτά έκδηλης αγάπης στο ‘80s heavy metal, στα δυνατά και εκρηκτικά riffs και στις μελωδίες. Το εναρκτήριο τραγούδι “Take the Wheel” σε βάζει κατευθείαν στο κλίμα, heavy/speed metal με τρομερή ενέργεια. Από εκεί και πέρα η ακρόαση περνά ευχάριστα, με κόκκινο να χτυπά όταν οι κιθάρες περνούν στο προσκήνιο, προσφέροντας μοναδική απόλαυση. Προσωπικά η μεγαλύτερη έκπληξη κατά τις ακροάσεις παραμένει το τελευταίο τους, ομώνυμο, τραγούδι, διάρκειας 7 λεπτών. Εδώ θα ακούσουμε ένα ώριμο, speed, με ευφρετικότητα στα riffs τραγούδι, που μου φέρνει στο νου την “μαγεία” που είχαν στο ντεμπούτο τους

Ο τρίτος δίσκος των Trαveler δείχνει ότι ξεκάθαρα βαδίζουν στον σωστό δρόμο

Αδύναμες στιγμές δυστυχώς υπάρχουν. Για παράδειγμα το “The Law” παρόλο που είναι ένα ταχύτατο τραγούδι δεν σου δημιουργεί εντύπωση. Στο “Rebels Of Earth“, παρά το εξαιρετικό “χτίσιμο” στο κουπλέ, το refrain του είναι αδύναμο στιγμή, ιδιαίτερα στις κιθάρες κάτι που δεν συμβαίνει σε κανένα άλλο τραγούδι. Το σημαντικότερο τους μειονέκτημα πάντως παραμένει ότι ως σύνολο δεν ξεπερνά το ντεμπούτο τους και την ευφυΐα που μας παρουσίασαν το 2019.

Από την άλλη και αυτό είναι ενθαρρυντικό, δείχνει ότι ξεκάθαρα βαδίζουν στον σωστό δρόμο και υπάρχουν στιγμές που άνετα τους κατατάσσουν ως ένα από τα συγκροτήματα που μπορούν να προσφέρουν στο παραδοσιακό heavy metal. Ως ήχο δεν θέλω να τους “κολλήσω” δίπλα σε συγκεκριμένα συγκροτήματα – ηγέτες καθώς πιστεύω ακράδαντα ότι απευθύνονται σε όλους τους φίλους του heavy metal. Οι Traveler χτίζουν μία γερή βάση και αν καταφέρουν να συνδυάσουν τις κιθαριστικές ελεγείες του “Prequel To Madness” με την εφευρετικότητα του ντεμπούτου άνετα περνούν στην μεγάλη κατηγορία.  

Prequel To Madness - Tracklist

1. Mayday (intro)

2. Take the Wheel

3. Dark Skull

4. The Law

5. Rebels of Earth

6. Heavy Hearts

7. No Fate

8. Vagrants of Time

9. Prequel to Madness

Artist: Sober On Tuxedos

Album: Good Intentions

Label: Heaven Music

Release Date: 11/12/2020

Genre: Nu Metal, Metalcore

Artist: Traveler

Album: Prequel To Madness

Label: No Remorse Records

Release Date: 23/02/2024

Genre: Heavy Metal

Traveler: Matt Ries (Κιθάρα), Jean-Pierre Abboud (Φωνή), Toryin Schadlich (Κιθάρα), Nolan Benedetti (Τύμπανα), Jake Axl Wendt (Μπάσο)

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.

8.0
Score


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/customer/www/depart.gr/public_html/wp-content/themes/gillion/inc/helpers_blog.php on line 692

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/customer/www/depart.gr/public_html/wp-content/themes/gillion/inc/helpers_blog.php on line 716

Final Verdict

Οι Traveler χτίζουν μία γερή βάση και αν καταφέρουν να συνδυάσουν τις κιθαριστικές ελεγείες του "Prequel To Madness" με την εφευρετικότητα του ντεμπούτου άνετα περνούν στην μεγάλη κατηγορία.