Στις 9 Μαρτίου 2024 και για πρώτη φορά, οι Unverkalt παρουσιάζουν ζωντανά στο Temple το “A Lump of Death: A Chaos of Dead Lovers“. Μαζί θα βρίσκονται οι Sevengill.

Στις 9 Μαρτίου 2024 και για πρώτη φορά, οι Unverkalt παρουσιάζουν ζωντανά στο Temple το “A Lump of Death: A Chaos of Dead Lovers“. Πρόκεται για το δεύτερο επίσημο άλμπουμ τους που κυκλοφόρει απο την Argonauta Records. H μουσική των Unverkalt χαρακτηρίζεται απο post-metal, avant-garde και alternative επιρροές.

Το “A Lump of Death: A Chaos of Dead Lovers” είναι επηρεασμένο από τη δεκαετία του ’70 και την cult κοινότητα. Όπως και από τις πράξεις εγκληματιών και κατά συρροή δολοφόνων της εποχής αυτής. Οι στίχοι του αντλούν έμπνευση από τη σύγχρονη κοινωνία της εποχής εκείνης αντανακλώντας με τον ίδιο τρόπο το σκοτάδι του σήμερα.

Μέσα από αυτόν τον δίσκο οι Unverkalt αναδεικνύουν το σκοτάδι. Την ατμόσφαιρα και τις κοινωνικές πραγματικότητες της σκοτεινής εποχής εκείνης.. Tα φέρνουν στο σήμερα και την τωρινή πραγματικότητα την οποία ζούμε.

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Unverkalt: George Stamkos (Κιθάρα), Themis Ioannou (Κιθάρα, πλήκτρα), Dimitra Kalavrezou (Φωνή), Spyros Olivotos (Μπάσο), Christian Eggers (Τύμπανα)

Οι Sevengill είναι μια post metal μπάντα από την Αθήνα. Σχηματίστηκαν το 2016 και το Νοέμβριο του 2022 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο “Sea”, ενώ έχει προηγηθεί η κυκλοφορία ενός EP (Atem, 2019).

Έχουν μοιραστεί με διάφορα ονόματα τις εγχώριες underground – και μη – σκηνές, με τις support εμφανίσεις τους δίπλα σε Cult of Luna και Amenra στην Ελλάδα να ξεχωρίζουν.

Η μουσική τους χαρακτηρίζεται ταυτόχρονα από μινιμαλισμό και δυναμισμό και ποντάρει στη χημεία των τριών μελών του συγκροτήματος. Επηρεασμένοι από τον ήχο των Isis, Amenra και Giant Squid, καταπιάνονται με το δέος και την υπαρξιακή αγωνία που προκαλεί η Φύση και ο Θάνατος και τοποθετούν τον άνθρωπο ενίοτε πρωταγωνιστή και άλλοτε ασήμαντο παρατηρητή του αέναου αγώνα για επιβίωση και κάθαρση.

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.