Μία από τις ωραιότερες στιγμές της καθημερινότητας, ιδιαίτερα τώρα που επιτέλους δροσίζει, είναι να κάθεσαι απομονωμένος στον προσωπικό σου χώρο και να περιηγείσαι στο internet. Να αναζητάς νέα συγκροτήματα και τραγούδια που θα σου τραβήξουν την προσοχή με την πρώτη νότα. Και όταν καταφέρνεις να τα βρεις, να νιώθεις σαν να έχεις ανακαλύψει κάτι μοναδικό. Κάτι που κανένας άλλος δεν έχει βρει.

Τι ανακάλυψα; Σας έλειψε η μίξη power metal και melodic death; Οι παλιοί Kalmah; Έχετε βαρεθεί τα τερτίπια του Jari Mäenpää (Wintersun); Ίσως σας έχω μία επιλογή να καλύψει αυτά τα κενά. Οι Φινλανδοί (τι άλλο;) Vansidian κάνουν το ντεμπούτο τους μέσω του δίσκου “Reflecting the Shadows“, χωρίς να ανήκουν, ακόμα, στο roster κάποιας δισκογραφικής. 

Τι ακούμε στα 9 τραγούδια που έχει ο δίσκος; Επικό power metal και melodic death παλαιών χρόνων. Δυναμικά, επιθετικά τραγούδια, πιασάρικα και με μοντέρνο ήχο. Συνδυασμός growl με καθαρά φωνητικά, καλπάζουσα μελωδικά riffs να εναλλάσσονται με οργισμένα φουλ στην ταχύτητα, leads που ενθουσιάζουν και refrains που σου κολλάνε στο μυαλό. Ιδιαίτερα οι δύο ύμνοι “Reflecting the shadows” και “Stormweaver” καθηλώνουν με την έμπνευση, τεχνική και το πάντρεμα των δύο παραπάνω μουσικών ειδών!

Με το ντεμπούτο τους, Reflecting the Shadows, οι Vansidian προσφέρουν εννέα τραγούδια ποτισμένα σε παλιάς κοπής power και melodic death metal

Οι ιδέες και τα solos που θα ακούσετε στον δίσκο δεν ακούγονται εύκολα από νέα power metal ή melodic death συγκροτήματα. Το αξιοσημείωτο είναι ότι σε κάθε νότα φαίνεται, ξεκάθαρα, ότι το συγκρότημα το διασκεδάζει αφάνταστα και παράλληλα καταφέρνει να σε βάλει στο κλίμα. Η ένταση των ηχείων στο maximum σε όλη τη διάρκεια του album. Η παραγωγή, Φινλανδοί γαρ, είναι εξαιρετική αναδεικνύοντας τον γεμάτο ήχο και την ενέργεια των Vansidian.

Το ντεμπούτο των Vansidian, Reflecting the Shadows, αποτελεί μια από τις εκπλήξεις της χρονιάς, προσφέροντας αγνό melodic death και power

Για ντεμπούτο δεν θα μπορούσα να ζητήσω περισσότερα. Με κέφι και επαγγελματισμό, χωρίς – επαναλαμβάνω – υποστήριξη δισκογραφικής, κυκλοφορούν μία από τις μεγάλες εκπλήξεις της χρονιάς! Εφόσον συνεχίσουν να επεξεργάζονται, με σύνεση, τον ήχο τους, ώστε να αποκτήσουν προσωπικότητα, ο επόμενος δίσκος θα σπείρει πανικό. Ποια δισκογραφική θα “αρπάξει” αυτό το διαμάντι;

Artist: Sober On Tuxedos

Album: Good Intentions

Label: Heaven Music

Release Date: 11/12/2020

Genre: Nu Metal, Metalcore

Artist: Vansidian

Album: Reflecting the Shadows 

Label: Inverse Records

Release Date: 19/05/2023

Genre: Melodic Death Metal, Power Metal

1. Dive

2. Code of Shame

3. Reflecting the Shadows

4. Stormweaver

5. Cycle

6. Suppressed with Light

7. The Hunt

8. The Breach

9. Of Dreams Devoured

Vansidian: Juha Tretjakov (Φωνή), Mattmagic (Κιθάρα), Kustaa Tuori (Κιθάρα), Jyri Niinikoski (Μπάσο), Joona Törmä (Τύμπανα)

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.

8.0
Score

Final Verdict

Το ντεμπούτο των Vansidian, Reflecting the Shadows, αποτελεί μια από τις εκπλήξεις της χρονιάς, προσφέροντας αγνό melodic death και power