Vulcan Itch, The Page of Cups, Kidney Black, 11/04/2024 @ An Club

Κάτι το οποίο ξεκινάει καλά το μήνα (ή έστω τα μισά του μήνα) είναι ένα live, και συγκεκριμένα punk rock. Φυσικά το ιδανικό μέρος για κάτι τέτοιο είναι το γνωστό σε όλους an club, που μπορεί να υποστηρίξει απίθανα τις μπάντες. Στις 11 Απριλίου έγινε λοιπόν το album release των headliners, The Vulcan Itch. Με δυναμικό support των The Page of Cups και Kidney Black, να δίνουν την πινελιά τους στο φανταστικό αυτό βράδυ.

Picture of Άρτεμις Μαστρογιαννοπούλου

Άρτεμις Μαστρογιαννοπούλου

Συντάκτης

Picture of Αλίκη Σεφέρου

Αλίκη Σεφέρου

Φωτογράφος

Kidney Black

Το βράδυ ξεκίνησε με rock και punk κλίμα. Συνολικά η μπάντα έδενε τόσο πολύ, που δημιουργούσαν ένα αίσθημα ολοκλήρωσης. Το τέμπο ήταν γρήγορο, όπως και το τελείωμά τους. Η ένταση έπαιρνε και έδινε, και το συναίσθημα κυριαρχούσε. Ηχητικά ήταν πολύ καλά, όπως ακριβώς έπρεπε. Για opening act υπήρχε κόσμος, παρά την ώρα, γιατί ήταν και σχετικά νωρίς. Ολοκλήρωσαν την εμφάνισή τους στις δέκα παρά δέκα. Σταδιακά ο κόσμος άρχισε να αυξάνεται με το πέρασμα της ώρας.

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

The Page of Cups

Κάπου εδώ μπαίνουν οι The Page of Cups και πρέπει να αναφέρω πως αυτό που αρχικά πρόσεξα είναι το ντύσιμό τους. Ναι είναι αρκετά έντονες θα έλεγε κάποιος, πολύχρωμες και παιχνιδιάρικες. Ε κι όπως και να το κάνουμε σου κινούν την περιέργεια να δεις τι ακολουθεί. Μιλάμε για δύο άτομα τα οποία μας τραβούν με τα χρώματα και τα vans τους, κι απ’ότι φάνηκε όχι μόνο. Από την αρχή υπήρχε ένα μυστήριο στην ατμόσφαιρα, σε σχεδόν κάθε κομμάτι παίζει intro με dark theme και η συνέχεια είναι αυτή που τα κάνει όλα να ταιριάζουν, αφού η αρχή και η συνέχεια όλων των κομματιών εναρμονίζονται.

Φωνή απίστευτη, τα όργανα να έχουν πάρει φωτιά και το δίδυμο αυτό να είναι άπαιχτο. Ο ήχος λιγάκι υπερβολικός, τον ένιωθα στην ψυχούλα μου, αλλά ήταν αυτό που έπρεπε για την όλη φάση. Ο φωτισμός ήταν ένα plus στην εμφάνισή τους, τα χρώματα φαίνονται υπέροχα, και κυρίως το κίτρινο και το μπλε. Ειλικρινά αυτό που μου έμεινε είναι η ενέργειά τους. Θα ήθελα να τους δω και μελλοντικά, και σίγουρα για περισσότερη ώρα.

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

The Page of Cups: Bandcamp | Facebook | Instagram

Vulcan Itch

Η στιγμή που περίμενα όλο το βράδυ είχε έρθει και οι headliners είχαν ετοιμαστεί γρήγορα για να τους απολαύσει το κοινό. Χωρίς πολλά πολλά, μας έδειξαν από την αρχή την ενέργειά τους και τη δυναμική τους. Σταθεροί, σίγουροι και έτοιμοι, μας παρουσίασαν τον νέο τους δίσκο, τον επονομαζόμενο “Rise of the Fallen”. Ο δίσκος περιέχει δέκα κομμάτια, έπαιξαν τα εννέα με τεράστια επιτυχία. Αυτό αρχικά φάνηκε από το κοινό το οποίο ένιωθε στο απόλυτο τη στιγμή, αλλά και φυσικά από το τρίο αυτό που είχε πάρει φωτιά και δεν υπήρχε ούτε ένα λάθος. Το μπάσο ήταν ειλικρινά απίστευτο, η κιθάρα είχε τρομερά σόλο και τα τύμπανα ήταν απλά μαγεία.

Όλη τους η εμφάνιση ήταν καταπληκτική, το κοινό ήταν κυριολεκτικά τρελαμένο και 100% μέσα στο ρυθμό. Είναι ένα συγκρότημα που υποστηρίζει τέλεια το rock και punk, έχουν έντονα σόλο, αλλά και riffs. Δεν θα μπορούσα να μην σχολιάσω πως το τρίο αυτό κολλάει απίστευτα και δημιουργεί άλλη αίσθηση στο χώρο. Το release του δίσκου ήταν χωρίς υπερβολή μία έντονη μαγεία. Το μόνο που μένει είναι να γίνονται πιο συχνά τα live τους, για να μπορούν όλο και περισσότεροι να τους απολαμβάνουν.

Σαν σύνολο και τα τρία συγκροτήματα είχαν κάτι ξεχωριστό, και ηρεμία και ένταση, που έδωσαν στο κοινό μία πανέμορφη ακουστική εμπειρία.

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Mastodon, Pinterest, Spotify και YouTube.