Οι Wardruna ζωντανά στο Ηρώδειο! Το μουσικό σχήμα-φαινόμενο που έγινε παγκοσμίως γνωστό από την πολύ επιτυχημένη σειρά “Vikings”, θα βρεθεί για πρώτη φορά στο εμβληματικό Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στις 21 Σεπτεμβριου για μια από τις σπάνιες συναυλίες του!

Wardruna σημαίνει “η φύλακας των μυστικών” ή “αυτή που ψιθυρίζει”. Το ομώνυμο συγκροτημα από την Νορβηγία έχει κατακτησει τον κόσμο με τον καθηλωτικό ήχο του και τα εντυπωσιακά shows του που δεν μοιάζουν με τίποτα άλλο σε ολόκληρη τη μουσική βιομηχανία. Στους έξι δίσκους που έχουν κυκλοφορήσει ως σήμερα, παρουσιάζουν την αρχαία αρχαϊκή νορβηγική μουσική και διηγούνται σκανδιναβικές παραδόσεις, βασιζόμενοι σε αρχέγονες πηγές, όπως οι νορβηγικές Ρούνες.

Οι γνωστοί από το Vikings, Wardruna, φέρνουν στο Ηρώδειο τη μυσταγωγική μουσική τους

Για την απόκοσμη σκηνική παρουσία τους οι Wardruna φορούν   κοστούμια, που είναι πιστά μουσειακά αντίγραφα αρχαίων προγόνων τους. Ή αν θελετε Vikings. Τραγουδούν στα αρχαία νορβηγικά και χρησιμοποιούν μουσικά όργανα από το μακριά χαμένο παρελθόν της Βόρειας Ευρώπης, όπως κέρατα κατσίκας, φλάουτα, άρπα στόματος, κρουστά από κόκκαλα ελαφιού, ενω δεν λείπουν οι αναπαραγωγές ήχων δέντρων, βράχων, νερού και άλλων στοιχείων της φύσης. Τα πολυφωνικά άσματά τους πολλές φορές θυμίζουν τα δικά μας πολυφωνικά της Ηπείρου. Τα μουσικά τους όργανα αποτελούν πιστά αντίγραφα από το μουσείο των Vikings και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Όσλο.

Τραγούδια τους χρησιμοποιήθηκαν σε πολλές σκηνές της εξαιρετικά επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς “Vikings”, προσφέροντας στους Wardruna μεγάλη προβολή. Τα εισιτήρια στις – έτσι κι αλλιώς σπάνιες – εμφανίσεις τους είναι πάντα περιζήτητα, με το κοινό να μιλάει για μια ανεπανάληπτη εμπειρία πολύ πέρα από μια τυπική συναυλία.

Η παράσταση τελεί υπο την αιγίδα της Πρεσβείας της Νορβηγίας στην Ελλάδα.

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Wardruna: Einar “Kvitrafn” Selvik (Φωνή, συνθέτης), Lindy Fay Hella (Fωνή, φλάουτο), Arne Sandvoll (Κρουστά, φωνή), HC Dalgaard (Τύμπανα, κρουστά, φωνή), Eilif Gundersen (Horns, φλάουτα), John Stenersen (Moraharpa),

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Mastodon, Pinterest, Spotify και YouTube.