we.own.the.sky, Hubris., Egoera, 09/03/2024 @ Arch Club

Μπορεί το post-rock να έχει χάσει τη δημοφιλία που το χαρακτήριζε στα μέσα των ‘10s, αλλά ακόμα έχει το πιστό κοινό του που δεν χάνει ευκαιρία να παρευρεθεί σε συναυλίες όπως αυτή του Σαββάτου όπου στη σκηνή του Arch συναντήθηκαν οι we.own.the.sky, Hubris και Egoera.

Το live ξεκίνησε με μια μικρή καθυστέρηση με αποτέλεσμα τη «γρήγορη» μετάβαση από το ένα συγκρότημα στο άλλο και το κλείσιμο της βράδιας λίγο μετά τις 12 όπως ήταν στο πρόγραμμα, καθώς μετά τα μεσάνυχτα το venue θα φιλοξενούσε άλλο event. Παραδόξως δεν επηρέασε καθόλου την ποιότητα της συναυλίας, αν και το κοινό φάνηκε να μην έχει χορτάσει την εμφάνιση των headliners.

Egoera

Η αρχή έγινε με τους πιο ατμοσφαιρικούς και «κινηματογραφικούς» Egoera. Συνεσταλμένοι, χωρίς φανφάρες, αφήνουν τη μουσική τους να μιλήσει. Και η αλήθεια είναι ότι ως σύνολο μιλά καλύτερα από κάθε λέξη.

Πιο ambient από τους δύο επόμενους, ήπιοι αλλά συναισθηματικοί, κατάφεραν να βάλουν τον κόσμο που συνέρρεε σταδιακά στην κατάλληλη διάθεση. Τα κομμάτια “Fortuna”, “Rojava” και “Alyeska” μας θύμισαν γιατί η εγχώρια μουσική σκηνή είχε αγαπήσει το ντεμπούτο τους, “Fortuna”, το οποίο κυκλοφόρησε το 2020.

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Egoera: Βλάσης Κωτσοβίλης (Κιθάρα), Γιάννος Κωτσοβίλης (Μπάσο), Γιάννης Καΐτσας (Τύμπανα)

Hubris.

Στη συνέχεια οι Ελβετοί Hubris κυριάρχησαν στη σκηνή και μαγνήτισαν το κοινό από τα πρώτα λεπτά, τόσο με τον εκπληκτικό τους ήχο όσο και με τη φοβερή σκηνική τους παρουσία που ήταν γεμάτη ενέργεια και αυτοπεποίθηση. Υπήρχε τρομερή χημεία μεταξύ τους και έδειξαν μια αρκετά επικοινωνιακή πλευρά, αλληλεπιδρώντας τέλεια με το Αθηναϊκό κοινό.

Με το ένα πόδι να πατά σταθερά στο post-rock και το άλλο να εξερευνά περίτεχνα τα όρια του prog, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον καθ’ όλη τη διάρκεια της εμφάνισής τους. Ένας ιδανικός συνδετικός κρίκος που αιτιολογεί πλήρως τη θέση τους στο billing. Τόσο τα στοιχεία των Egoera όσο και αυτά των we.own.the.sky συνυπάρχουν εντυπωσιακά στη μουσική τους, βοηθώντας σε μια ομαλότερη μετάβαση. Να τους ξαναδούμε σύντομα.

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

Hubris.: Matthieu Grillet (Κιθάρα), Jonathan Hohl (Κιθάρα), Lucien Leclerc (Μπάσο), Nathan Gros (Τύμπανα)

we.own.the.sky

Headliners της βραδιάς, ένα από τα σημαντικότερα ονόματα της αθηναϊκής μουσικής σκηνής. Οι we.own.the.sky δε χρειάζονται συστάσεις. Εξακολουθούν να χαράζουν το δικό τους δρόμο και να απολαμβάνουν κάθε δευτερόλεπτό του. Από το καλωσόρισμα στα «γνωστά πρόσωπα» που έχουν δημιουργήσει την οικογένεια των live τους και μέχρι το τέλος, δεν ήταν τίποτα λιγότερο από εξαιρετικοί. Απέδειξαν για ακόμα μια φορά ότι ξέρουν πολύ καλά αυτό που κάνουν και το πράττουν με τον ίδιο ενθουσιασμό κάθε φορά.

Τόσο οι παλιές όσο και οι καινούριες τους συνθέσεις δημιουργούν μια μελαγχολία και ταυτόχρονα μια ψυχική ανάταση που καθηλώνει το κοινό. Αποτελούν αδιαμφισβήτητα το απόλυτο αντεπιχείρημα που θέλει το post-rock ως μουσικό απάγγειο των τεμπέληδων. Μια μουσική υπερτεχνική, απαιτητική παικτικά που οδηγεί με σαφή και μελετημένα βήματα τον ακροατή εκεί ακριβώς που θέλει.

Και το κοινό ανταποκρίνεται. Με φωνές, θερμά χειροκροτήματα και αναμμένα κινητά να φωτίζουν το Arch φτιάχνοντας έναν πυρήνα φωτός που μόνο χαμόγελα προκαλεί. Σίγουρα και ο πιο απαιτητικός ακροατής έφυγε γεμάτος από εικόνες και ηρεμία από την εμφάνισή τους. Κλείνοντας με ένα κομμάτι «για όσους δεν έχουμε πλέον στη ζωή μας», αποχαιρέτησαν μελαγχολικα και μας άφησαν να ανυπομονούμε για τον επερχόμενο τους δίσκο.

Artist: Morrissey

Album: I Am Not a Dog on a Chain

Label: BMG

Release Date: 20/03/2020

Genre: Indie Rock

we.own.the.sky: Κωνσταντίνος Διακάκης (Κιθάρα), Ηλίας Κόκκοτος (Κιθάρα)Δημήτρης Ράδης (Κιθάρα)Χρήστος Λαδάς (Μπάσο), Στέφανος Πετρίδης (Τύμπανα)

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.