Οι οπαδοί του εμβληματικού symphonic metal συγκροτήματος Within Temptation περίμεναν με ανυπομονησία το επόμενο μουσικό τους αριστούργημα και η αναμονή έχει σχεδόν τελειώσει. Στις 20 Οκτωβρίου 2023, η Force Music Recordings θα κυκλοφορήσει το “Bleed Out“, το όγδοο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος. Το πολυαναμενόμενο άλμπουμ ακολουθεί την κυκλοφορία του 2019, “Resist“, και υπόσχεται να προσφέρει ένα συναρπαστικό μείγμα ισχυρών μελωδιών και υποβλητικών στίχων για το οποίο είναι γνωστοί οι Within Temptation.

Σε παραγωγή του μακροχρόνιου συνεργάτη του συγκροτήματος, Daniel Gibson, ο οποίος έχει επίσης αναλάβει το τιμόνι των τελευταίων πέντε άλμπουμ τους, το “Bleed Out” αναμένεται να συνεχίσει την παράδοση της μουσικής υπεροχής που οι οπαδοί έχουν αγαπήσει και περιμένουν από τους Within Temptation. Με ένα εξαιρετικό ιστορικό επιτυχημένων συνεργασιών, η επιστροφή του Gibson στην καρέκλα του παραγωγού είναι βέβαιο ότι θα προσθέσει άλλο ένα επίπεδο μαγείας στο άλμπουμ.

Η νέα δουλειά των Within Temptation, Bleed Out, έρχεται στις 20 Οκτωβρίου από την Force Music Recordings και διαθέτει ήδη έξι singles
Η νέα δουλειά των Within Temptation, Bleed Out, έρχεται στις 20 Οκτωβρίου από την Force Music Recordings και διαθέτει ήδη έξι singles

Το ταξίδι προς το “Bleed Out” ήταν μοναδικό. Η μπάντα αρχικά σχεδίαζε να κυκλοφορήσει ένα αυτόνομο single για να προωθήσει την περιοδεία Worlds Collide Tour με τους Evanescence. Η περιοδεία ήταν προγραμματισμένη για τις αρχές του 2020. Ωστόσο, η πανδημία COVID-19 και τα επακόλουθα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης ανάγκασαν την περιοδεία να αναβληθεί τέσσερις φορές. Εν τέλει, πραγματοποιήθηκε στα τέλη του 2022. Κατά τη διάρκεια αυτής της αβέβαιης περιόδου, οι Within Temptation παρέμειναν ενεργοί. Χάρισαν στο κοινό μια σειρά singles, επιδεικνύοντας την ανθεκτικότητα και τη δημιουργικότητά τους.

Η επιστροφή του Gibson στην καρέκλα του παραγωγού είναι βέβαιο ότι θα προσθέσει άλλο ένα επίπεδο μαγείας στο άλμπουμ

Το “Entertain You” ήταν το πρώτο single που κυκλοφόρησε κατά τη διάρκεια της περιόδου αποκλεισμού τον Απρίλιο του 2020. Αποτέλεσε σανίδα σωτηρίας για τους οπαδούς που λαχταρούσαν νέα μουσική. Ακολούθησε το “The Purge“, το οποίο κυκλοφόρησε στις 20 Νοεμβρίου 2020. Συνοδευόταν μάλιστα από ένα οπτικά εντυπωσιακό μουσικό βίντεο.

Η Sharon den Adel, η τραγουδίστρια του συγκροτήματος, άφησε να εννοηθεί ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα singles τον Φεβρουάριο του 2021. Ωστόσο, η προοπτική ενός πλήρους άλμπουμ ήταν αβέβαιη σε εκείνο το σημείο. Η αβεβαιότητα συνεχίστηκε έως τα μέσα του 2021. Τότε, έδωσαν μια επική συναυλία με τίτλο “The Aftermath“. Εκεί έκαναν πρεμιέρα του “Shed My Skin“, μια συνεργασία με το γερμανικό metalcore συγκρότημα annisokay.

Καθώς τα μέτρα της πανδημίας γίνονταν λιγότερο σκληρά, τα lives επέστρεφαν. Οι Within Temptation επέλεξαν να διατηρήσουν τη στρατηγική της κυκλοφορίας αυτόνομων singles, παρέχοντας μια δελεαστική γεύση από το τι επρόκειτο να ακολουθήσει. Το τέταρτο από αυτά τα αυτόνομα singles, το “Don’t Pray for Me“, ανακοινώθηκε τον Ιούνιο του 2022 και κυκλοφόρησε τον Ιούλιο.

Η αβεβαιότητα συνεχίστηκε στα μέσα του 2021, όταν το συγκρότημα επεφύλαξε στους οπαδούς του μια επική συναυλία με τίτλο "The Aftermath"

Η προσμονή συνέχισε να αυξάνεται τον Μάιο του 2023, όταν το συγκρότημα παρουσίασε το πέμπτο single του, “Wireless“. Ο Den Adel υπαινίχθηκε μια πιθανή κυκλοφορία άλμπουμ μέχρι τα Χριστούγεννα.

Τελικά, στις 18 Αυγούστου 2023, οι Within Temptation ανακοίνωσαν επίσημα το “Bleed Out” ως το όγδοο στούντιο άλμπουμ τους. Παράλληλα με αυτή την ανακοίνωση, παρουσίασαν ένα έκτο single με τον ίδιο τίτλο, δίνοντας μια δελεαστική γεύση για το τι επιφυλάσσει το άλμπουμ. Αποκαλύφθηκε ότι η μπάντα επέλεξε να ενσωματώσει όλα τα προηγούμενα ανεξάρτητα singles στο επερχόμενο άλμπουμ, υποσχόμενη μια συνεκτική και ολοκληρωμένη μουσική εμπειρία.

Το “Bleed Out” υπόσχεται να είναι ένα ηχητικό ταξίδι που ξεπερνάει τα είδη, συνδυάζοντας συμφωνικά στοιχεία με δυνατά φωνητικά και στίχους που προκαλούν σκέψη. Η ικανότητα των Within Temptation να συνθέτουν στοιχειωτικές μελωδίες και περίπλοκες ενορχηστρώσεις αναμένεται να λάμψει για άλλη μια φορά. Κάπως έτσι θα εδραιωθεί εκ νέου η θέση τους ως πυλώνας του symphonic metal. Ή πιο σωστά, ένας από τους πυλώνες.

Bleed Out - Tracklist

1. We Go to War
2. Bleed Out
3. Wireless
4. Worth Dying For
5. Ritual
6. Cyanide Love
7. The Purge
8. Don’t Pray for Me
9. Shed My Skin (featuring Annisokay)
10. Unbroken
11. Entertain You

Artist: Sober On Tuxedos

Album: Good Intentions

Label: Heaven Music

Release Date: 11/12/2020

Genre: Nu Metal, Metalcore

Artist: Within Temptation

Album: Bleed Out

Label: Force Music Recordings

Release Date: 20/10/2023

Genre: Symphonic Metal

Producer:
Daniel Gibson

Within Temptation: Sharon den Adel (Φωνή), Robert Westerholt (Κιθάρα, Φωνή), Jeroen van Veen (Μπάσο), Martijn Spierenburg (Πλήκτρα), Ruud Jolie (Κιθάρα), Mike Coolen (Τύμπανα), Stefan Helleblad (Κιθάρα)

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Mastodon, Pinterest, Spotify και YouTube.