Οι Within Temptation ήταν το συγκρότημα που πήγε την εμπειρία των live streaming συναυλιών ένα βήμα παραπάνω εν μέσω πανδημίας. Το νέο τους ΕP, με τίτλο “The Aftermath“, περιλαμβάνει τέσσερα κομμάτια από αυτό το μοναδικό VR show που παρουσίασαν τον Ιούλιο του 2021.

Έχοντας ήδη δει τις ψηφιακές δυνατότητες που υπήρχαν, από άλλους μουσικούς, οι Within Temptation ανακοίνωσαν κατά την περίοδο των lockdowns, ότι θα πάρουν λίγο χρόνο και θα παρουσιάσουν στο κοινό, κάτι ξεχωριστό. Κάτι που να τους αντιπροσωπεύει πλήρως. Kάτι που να μπορεί να πραγματοποιηθεί υπό τις συνθήκες που επέφερε η πανδημία.

Και έτσι και έκαναν! Ετοίμασαν ένα 100% ψηφιακό show, γεμάτο εφέ, μουσική και πάθος. Όπως είχε δηλώσει η Sharon den Adel, δεν τους αρκούσε μία live streaming συναυλία. Τους ενοχλούσε η έλλειψη ζωντανής παρουσίας και ανταπόκρισης από το κοινό. Οπότε τους ήρθε η ιδέα ενός show εικονικής πραγματικότητας με φόντο διαφορετικούς κόσμους. Εικόνες που να δείχνουν τις συνέπειες της καταστροφής από την ανθρώπινη δραστηριότητα. Και όλο αυτό να αλληλεπιδρά με τους ήχους των Within Temptation, αλλά και με τα ίδια τα μέλη.

Έχοντας αυτό το υλικό αλλά και τον ενθουσιασμό του κοινού που το παρακολούθησε πριν από ενάμισι έτος, προχώρησαν και στην κυκλοφορία του “The Aftermath”. To EP βγήκε σε αριθμημένα αντίτυπα, όπου, εκτός από τα τέσσερα κομμάτια, υπάρχει και μία δημιουργία βασισμένη στην παράστασή τους. Αλλά ας τα πιάσουμε ένα-ένα!

Το "Τhe Purge", το δεύτερο κομμάτι του "Τhe Aftermath", αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ του παρόντος και του μέλλοντος των Within Temptation

Το ΕΡ ξεκινά με το “Forsaken“, που είχε κυκλοφορήσει για πρώτη φορά στον τρίτο δίσκο των Within Temptation, “The Silent Force”. Ήταν ένα άλμπουμ, που περιείχε μερικά από τα πιο γνωστά κομμάτια της μπάντας έως σήμερα, όπως το “Stand My Ground” και το “Forsaken“, που επιλέχθηκε να είναι ανάμεσα στα τραγούδια της πρώτης σκηνής του virtual show. 

Στη “συνοδεία” του βρέθηκε η απεικόνιση μίας πόλης ρημαγμένης από τις καταστροφικές συνέπειες πολέμου. Η φωνή της Sharon εξαιρετική, όπως πάντα, και με θύμησες από το 2004. Είναι η καλύτερη επιλογή για να ξεκινήσει η ακρόαση αυτής της κυκλοφορίας.

Within Temptation: The Aftermath | Album Review

Το “Τhe Purge“, δεύτερο κομμάτι του “Τhe Aftermath”, ενώνει το παρελθόν με το παρόν. Ένα από τα πιο πρόσφατα singles του συγκροτήματος, από το δίσκο “Don’t Pray For Me”, που έβγαλαν τον περασμένο Ιούλιο. 

Φωνητικά σε όλες τους τις διαστάσεις και απτόητη μουσική ένταση σε ένα κομμάτι γεμάτο συναίσθημα. Σαν αυτά που μας έχουν συνηθίσει και στίχους, όπως αυτοί: “All my thought intoxicated ‘cause the weight on me. It buries me alive.” 

Το "The Aftermath" είναι αναμφίβολα μία ξεχωριστή κυκλοφορία των Within Temptation

Μαζί με το “The Purge”, στο δεύτερο μέρος της παράστασης ακούστηκε και το “Entertain You“. Ένα κομμάτι που συμπεριλαμβάνεται, επίσης, στο “Don’t Pray For Me”. Ο σκληρός ήχος του ενώθηκε ιδανικά με το concept της πράξης αυτής, που έδειχνε ένα είδος υποκόσμου υπό διάλυση και τη Sharon ως άγγελο ανάμεσα σε φλόγες

Πιο ρυθμικό και έντονο, το “Entertain You” μιλάει για όσους είναι ή αισθάνονται διαφορετικοί. Όπως και για την έμφαση που δίνουν οι υπόλοιποι άνθρωποι σε συγκεκριμένα σημεία, ώστε να τους χλευάσουν και να τους αποκόψουν. Παράλληλα, όμως, όπως σημειώνει και η Sharon den Adel, η φυσική διαφορετικότητα αυτών των ανθρώπων αποτελεί μία ξεχωριστή ομορφιά γεμάτη φως και ελπίδα, που μόνο για τη δική μας διασκέδαση δεν είναι.

Και το τελευταίο κομμάτι του δίσκου είναι το “Shed My Skin“, που ακούστηκε για πρώτη φορά στο τρίτο μέρος της μοναδικής αυτής συναυλίας σε virtual reality. Η διαφορά με τις υπόλοιπες ενότητες έγκειται το ότι σε αυτήν υπήρχαν guests. Oι Rud Schwarzer και Christoph Wieczorek των Annisokay συμμετέχουν στο συγκεκριμένο τραγούδι. Και εδώ τα φωνητικά τους ενώθηκαν μοναδικά με τους Within Temptation, δίνοντας μία γνώριμη και ταυτόχρονα νέα αίσθηση για το τέλος.

Με την επιλογή των τεσσάρων ζωντανά ηχογραφημένων κομματιών στο EP τους, οι Δανοί προσέθεσαν στη Β’ πλευρά του δίσκου τους ένα αποκλειστικό εικαστικο σχέδιο βασισμένο στην ιδέα της όλης παράστασης, ολοκληρώνοντας έτσι αυτό το πρωτότυπο και καλοστημένο οπτικοακουστικό πρότυπο με τον πιο κατάλληλο τρόπο σε μία κυκλοφορία 3000 αριθμημένων χρωματιστών βινυλίων.

Artist: Sober On Tuxedos

Album: Good Intentions

Label: Heaven Music

Release Date: 11/12/2020

Genre: Nu Metal, Metalcore

Band: Within Temptation
Album: The Aftermath EP
Label: Music On Vinyl
Genre: Symphonic Metal
Release Date : 02/12/2022

1. Forsaken

2. The Purge

3. Entertain You

4. Shed My Skin

Producer: Within Temptation

Within Temptation: Sharon den Adel (Φωνή), Ruud Jolie (Κιθάρα), Robert Westerholt (Κιθάρα), Stefan Helleblad (Κιθάρα), Martijn Spierenburg (Πλήκτρα), Jeroen van Veen (Μπάσο), Martijn Spierenburg (Τύμπανα)

Ακολούθησε το DEPART στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις επερχόμενες συναυλίες, καθώς και τα τελευταία νέα για μουσική, ταινίες, σειρές και θέατρο. Ακολούθησε το DEPART σε Facebook, Instagram, Twitter, Spotify και YouTube.

7.0
Score

Final Verdict

To EP των Within Temptation είναι μία όμορφη κυκλοφορία που αξίζει να της αφιερώσει κανείς λίγο χρόνο